Menu Filter
Filter restaurants

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Nu we toch zo druk met de vaat zijn… Laten we het ons dan lekker makkelijk maken. Met één druk op de knop spuit je wat wasmiddel door de borstel en […]

Lees meer →

Proef de ongezouten waarheid

In de aanloop naar World Kidney Day (9 maart) organiseert de Nierstichting op 7, 8 en 9 maart de restaurant driedaagse ‘Proef de ongezouten waarheid’. Zo laat de stichting op culinaire wijze proeven hoe smaakvol zoutbewust eten kan zijn. Meer dan vijftien toprestaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving waaronder THE RED SUN, The Harbour Club, […]

Lees meer →

Happy Oyster Hour in Bridges

Restaurant Bridges in Amsterdam lanceerde op 17 februari ‘Happy Oyster Hour’. Tijdens dit oesteruurtje, krijgen bezoekers gratis oesters aangeboden. Het restaurant, dat tevens in de Top-100 van Lekker500 editie 2017 staat, bevindt zich aan de voorzijde van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In de Foodbar kunnen bezoekers iedere eerste vrijdag van de maand tussen […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Wij zijn fan van deze glazen voorraadbussen van Brabantia. Ze hebben alle drie verschillende formaten, maar zijn perfect stapelbaar. Daarnaast zijn ze voorzien van siliconen ringen, waarmee je de producten luchtdicht […]

Lees meer →

Topchefs koken voor KiKa

Zes topchefs gaan samen met leerlingen van Rotterdamse horecavakscholen gezamenlijk een 6-gangendiner bereiden voor ruim 250 gasten. De opbrengst van het diner is bestemd voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het diner wordt georganiseerd door De Foodclub in samenwerking met Bidvest DeliXL, die de ingrediënten verzorgt, en Excelsior Hospitality & Events, die hun keuken en […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! 1, 2, 3, 4, …. Met deze non-slip bakmat kun je wel 48 macaron’s maken! Ideaal om de grootte van deze Franse lekkernij te bepalen bij het opspuiten. Wist je trouwens […]

Lees meer →

Opening Burgemeester Quicx, Coffee & More

Afgelopen vrijdag opende Burgemeester Quicx, Coffee & More haar deuren in de gerestaureerde kasteelhoeve bij Château St. Gerlach. Martin Eurlings, burgemeester van gemeente Valkenburg aan de Geul was hierbij aanwezig. In de gezellige huiskamer herinneren de houten spanten en de eeuwenoude mergelmuren aan de tijd dat Quicx burgemeester van Houthem was (1820 – 1856). Vandaag […]

Lees meer →

Van Der Dussen Beste WijnSpijs Restaurant

Restaurant Van Der Dussen in Delft heeft de titel ‘Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland’ in de wacht gesleept. Op de tweede plaats eindigde restaurant De Vlindertuin* in Zuidlaren en de derde plaats is voor Southern Cross in Heemstede. In 2016 werden ongeveer 400 zorgvuldig geselecteerde restaurants bezocht door 15.000 consumenten. Zij bezochten deze restaurants tijdens […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Heb je nét zo’n lekker tomatensoepje gemaakt, stroomt de boel over. Gelukkig was daar onze kleine superheld Lid Sid, reddende engel bij overkookproblemen. Hang meneer Sid over de rand van de […]

Lees meer →

Op reis met Abdelkader Benali

In het Wereldmuseum in Rotterdam staat van 10 februari tot en met 30 juli de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali centraal. Schrijver en historicus Benali presenteert, samen met kunsthistorica Alexandra van Dongen, een vertelling over de rol van voedsel in het aardse bestaan. We reizen de […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Was dat wijnglas nou van jou? Of toch van mij? Hè, wat een verwarring! Voorkom gedoe en ‘verzegel’ jouw borrel met deze handige glasmarkers. Plak de wijnzegel, ieder in een eigen […]

Lees meer →

RIJKS® x LOCAVORE

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS stelt samen met Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, een lunch- en dinermenu samen. Dit menu wordt geserveerd op 21, 22 en 23 april tijdens het RIJKS® x LOCAVORE-event. De Nederlandse Eelke Plasmeijer leerde koken in restaurant Vermeer te Amsterdam. Tijdens een bezoek aan zijn […]

Lees meer →

Nieuwe locatie Le Restaurant

Le Restaurant opent rond 10 februari haar deuren op de Frans Halsstraat in Amsterdam. Eind 2016 werd het restaurant gesloten vanwege het huurcontract van het pand waarin Le Restaurant zich voorheen bevond. Het team van het Amsterdamse Le Restaurant maakt vandaag bekend trots te zijn op de nieuwe locatie: “Wij hadden het nieuws het liefst al […]

Lees meer →

Valentijns frietje van de Frietboutique en De Hoefslag

Sammy en Pebbles van de Frietboutique in Amsterdam hebben in samenwerking met chef-kok Raoul Meuwese van de Hoefslag in Bosch en Duin een speciaal frietje ontwikkeld voor Valentijnsdag: de “Friet Romantique”. Sammy en Pebbles starten in 2013 in Amsterdam met de IJsboutique. Uitbreiding bleef niet lang uit en in 2014 opende de Frietboutique haar deuren. […]

Lees meer →

Rectificatie recept Martin Bruggeman

In Lekker500 editie 2017 staat een recept vermeld van SVH Meesterkok Martin Bruggeman van restaurant Hof van Herstal. De foto die hierbij gepubliceerd is, geeft echter niet het juiste vlees weer. In deze rectificatie nogmaals het recept mét een foto van het eindresultaat (met eendenborst!) om thuis aan de slag te gaan. RECEPT Wilde eendenborst […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Deze Areaware Drink Rocks helpen graag om een beetje verkoeling te bieden. De ijsklontjes zijn gemaakt van marmer en speksteen. Need a refill? Ze zijn herbruikbaar! Areaware Drink Rocks, €39 via […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Geen zin om die fles dure wijn in een keer leeg te drinken? Dan komt deze gadget als geroepen! Donkey Products Wijnstopper Stier, €10,95 via cadeauengeschenk.nl

Lees meer →

Vakmanschap – Meesterschap

Op maandag 23 januari is Menno Post (39), chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen, officieel geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hiermee is hij de 144ste chef in Nederland die deze titel, welke de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca inhoudt, mag dragen. Michel van der Kroft, SVH Meesterkok en eigenaar van restaurant ’t […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Voor de klunzen onder ons: het kan niet misgaan met dit cognacglas. Plaats het likeurglas op tafel en laat ‘m voorzichtig draaien, zodat de verfijnde geur van je favoriete cognac goed […]

Lees meer →

Thijs Meliefste geïnaugureerd Les Patrons Cuisiniers

Zondagavond was De Landgoederij in Bunnik voor even het culinaire hart van Nederland. Hier organiseerden het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers voor de tweede maal hun ‘Grand Gala des Patrons’. Naast de inauguratie van de nieuwste Patron, Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, werden tevens de compleet vernieuwde website en de Guide 2017 gepresenteerd. Negen bevriende chefs richtten 25 jaar geleden Les Patrons […]

Lees meer →

Menno Post SVH Meesterkok

Menno Post van Restaurant De Bokkedoorns** in Overveen wordt op maandag 23 januari geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Op 9 november 2016 heeft Post zijn Meesterproef met succes afgelegd in zijn restaurant. De proef werd afgenomen door de commissie Meesterproef SVH Meesterkok, bestaande uit SVH Meesterkoks Cees Helder, Dennis Kuipers van restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) […]

Lees meer →

Culinaire jamsessie in Waldorf Astoria Amsterdam

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam staat van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 januari 2017 samen met zijn Israëlische collega Itzik Barak van Waldorf Astoria Jeruzalem in de keuken op de Heregracht in Amsterdam. De chefs gaan een zesgangenmenu componeren, gebaseerd op de moderne, gastronomische, Israëlische keuken, waarvan Itzik Barak een […]

Lees meer →

Updates van Beluga Loves You

Restaurant Beluga Loves You heeft een nieuwe bar in de Beluga Lounge. De bar heeft een internationale uitstraling, met duurzame achterwanden Neolith. Het geheel is licht, ruimtelijk en functioneel. Vanaf 1 januari is het restaurant de officiële Krug ambassadeur, waardoor de champagnekaart is verrijkt met mooie Champagnes van het befaamde huis. Ook is de Grande Cuvée […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Of je nu brood, taart of koekjes wilt bakken… Joseph Joseph helpt je graag een handje. Deze verstelbare deegroller is gemaakt van beukenhout en is voorzien van siliconen ringen waarmee je […]

Lees meer →

Gouden Koksmes voor Tom Lamers van De Kromme Dissel*

Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel* heeft het Gouden Koksmes 2017 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. In totaal gingen acht deelnemers aan de slag met ingrediënten uit een ‘blackbox’. Met deze ingrediënten moest een amuse en een driegangenmenu worden bereid. De jury, bestaande uit Bert van Manen, […]

Lees meer →

Nieuwe leden voor restaurantvereniging JRE

Restaurantvereniging JRE heeft er dit jaar zes nieuw leden bij gekregen, waaronder drie Lekker500 restaurants; De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo en De Witte Zwaan in De Bilt hebben er voor gekozen zich aan te sluiten. De vereniging telt nu 37 leden. JRE Nederland-voorzitter Rik Jansma is verheugd over de toetreding van de […]

Lees meer →

Roel Gilissen nieuwe chef-kok Hotel Des Indes

Het Luxury Collection Hotel Des Indes heeft chef-kok Roel Gilissen aangesteld om het menu van het hotel te vernieuwen. Gilissen heeft in de loop van de jaren bekendheid opgebouwd door zijn rijke ervaring in verschillende toonaangevende restaurants, zoals sterrestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. In de 21 jaar dat hij als chef-kok werkzaam is, […]

Lees meer →

Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts

Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de vakbeurs Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen.  Het team bestond uit Emiel Kwekkeboom Senior Sous Chef, Marco Geurts Junior Sous Chef en Jules Wiringa Chef de Partie. De Gouden Koksmuts werd voor de 57e keer uitgereikt. Deze Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de […]

Lees meer →

Pasta e Basta meets Lauswolt

Regen, sneeuw, ijs, hagel… Winter is coming als we onze weermannen mogen geloven. Tijd voor een hartverwarmend diner dat je als vanzelf meeneemt naar een van de wonderlijke piazza in Rome, badend in de avondzon, waar ’t ruikt naar verse pasta di mama en zachte muziekklanken door de straten zwieren. Open je ogen maar, dromen […]

Lees meer →

Shopping musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Sappige dorstlesser Na een voortreffelijke maaltijd is het heerlijk nagenieten op de bank. Wat dacht je van een vers stuk fruit als verfrissende dorstlesser? Zet deze schaal als centerpiece op […]

Lees meer →