Menu Filter
Filter restaurants

Eetdagboek Mario Ridder

Hoe ziet een (eet) dag van een topchef eruit? Mario Ridder doet een kookboekje open… Topchef Mario Ridder staat met restaurant Joelia (in het Rotterdamse Hilton hotel) op nummer 4 in de Top-10 van onze Lekker500-gids. De SVH Meesterkok bereidt speelse en verrassende gerechten voor zijn gasten, maar thuis staat-ie niet vaak in de keuken… Hij […]

Lees meer →

Hollandse stijl

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Een vrolijke, hippe theedoek in Hollandse stijl naar ontwerp van Ka-Lai Chan. Puik Art T-doek Cow, €12,50 via apartliving.nl

Lees meer →

9x topwijn-spijscombi’s van Italiaanse bodem

Dat er heel wat mooie wijnen uit Italië komen, weten we inmiddels allemaal. Maar welke moet je absoluut geproefd hebben? Wijn-spijs expert en Italiaans sommelier Gabrielle Salvatore helpt je op weg. Haar pittoresk gelegen wijnwinkel annex proeflokaal is beroemd in Haarlem en verre omstreken. Elk seizoen maakt ze een bijzonder mooie wijnselectie met eettips erbij, […]

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Wil je er deze zomer op uit naar een culinaire, sfeervolle en culturele stad? Plan dan maar vast je reis naar de fantastische Italiaanse stad Bologna. Op de oude markt, Quadrilatero of Mercato delle Erbe, proef je de ware smaak van Bologna, de stad die niet voor niets ‘het culinaire hart van Italië’ wordt genoemd. Overal winkels […]

Lees meer →

HanTing Cuisine lanceert menu van de 5 seizoenen

Het Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag lanceert deze maand een nieuw menu dat helemaal draait om kleur. Het vijfgangenmenu is een culinaire rondreis langs de vijf seizoenen. Het menu is ontleend aan de Chinese Voedingsleer, de belangrijkste inspiratiebron van chef Han Ji. Het nieuwe Vijf Seizoenen Menu bestaat uit vijf verschillende gerechten met elk […]

Lees meer →

Eigengemaakte kaas

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Met deze kaasmaakset van Boska maak jij voortaan je eigen verse kaas. Het enige wat je nog nodig hebt: verse melk of karnemelk. Boska Kaasmaakset Verse Kaas, €21,99 via boska.com

Lees meer →

7 recepten van Niven Kunz

Een parfait van wortel? Sterchef Niven Kunz deinst er niet voor terug. Begin 2017 is zijn restaurant Niven in Rijswijk voor het derde achtereenvolgende jaar door collega’s verkozen tot beste groenterestaurant van Nederland. In mei is zijn boek Groente! verschenen. Zijn toekomstwens? Dat we straks allemaal groente, kok en Niven in één adem noemen… Niven […]

Lees meer →

RECEPT: sgroppino en Tiramisù

Deze twee klassiekers maak je makkelijk zelf! Sgroppino… Vergeet de fles sgroppino uit het koelvak van je buurtsuper, want met drie ingrediënten en een staafmixer maak je deze Noord-Italiaanse cocktailklassieker in 10 minuten zelf. Supersimpel en buonissimo! ExtraLekker geeft je meteen nog even vijf coole varianten, om eindeloos te genieten van deze populaire happy hour […]

Lees meer →

Backstage bij chef Roberto Payer

Roberto Payer, general manager van het Waldorf Astoria én het Hilton hotel in Amsterdam, windt er geen doekjes om. Veel van de in Lekker opgenomen Italiaanse restaurants voldoen niet aan de normen van de échte Italiaanse keuken. De maestro legt uit: “De Italiaanse keuken is makkelijk. Als ik op mijn bord meer dan drie smaken […]

Lees meer →

Voor iedere bierdrinker

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Elk glas van deze Spiegelau Beer Classics serie is gevormd voor een speciaal soort bier. Elk glas is zo gemaakt dat de smaken en aroma’s van de verschillende biervarianten zo goed […]

Lees meer →

Kaas in de hoofdrol

Kaas. Wie is er niet groot mee geworden? Op de boterham, in de salade, geraspt over pasta, gesmolten in de kaasfondue… Over Hollandse kaas, maar ook in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Griekenland en India zijn ze verzot op hun eigen traditionele kaasjes. En weet je trouwens hoe je kaas het beste bewaart? Of waarom er van […]

Lees meer →

Prikker

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze kaasvorkjesset van Jamie Oliver past bij verschillende soorten kazen! Van Cheddar kaas tot brie. Jamie Oliver Kaas Vorkjes, €9,99 (5 stuks) via kitchenandliving.com

Lees meer →

Opmars van de Theesommelier

In Nederlandse restaurants zie je steeds vaker theekaarten opduiken. Met dank aan de theesommelier. Thee ontpopt zich als volwaardig en gezond alternatief van wijn en blijkt kook- en smaaktechnisch een verrijking van gerechten. Er zijn al restaurants, ook in de Lekker Top-100, die hun wijnkaart definitief inwisselden voor een theekaart… Een eeuwenoude én nieuwe trend […]

Lees meer →

Eetdagboek Jonathan Karpathios

“Het hele team start ‘s morgens met zo’n vitaminebom.” Aan het woord is Jonathan Karpathios, chef-patron van Lekker500-restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, over het glas raw juice waar ze iedere werkdag mee beginnen. Hij is een echte groenteman, uitvinder van de Bieterbal en altijd op zoek naar inspiratie en nieuwe producten. ExtraLekker legde hem […]

Lees meer →

Wijnglasexpert Barbara Verbeek

Het is moeilijk de vaardigheden van Barbara Verbeek onder één noemer te vatten. Ze is onder meer Registervinoloog en wijn- en spijsspecialiste, presentatrice, gastvrouw en styliste. Ooit ook wijnjuf op wijnproeverijen, maar dat doet ze bijna niet meer. Wel geeft ze ‘glasproeverijen’. “Om mensen bewust te maken van het juiste glas bij de juiste wijn,” […]

Lees meer →

De collectie van Oostwegel

Inspireren, vakmanschap en gastvrijheid vormen de pijlers van de Oostwegel Collection, van chateau tot coffeebar. Deze pijlers worden tot leven gebracht door de mens, locatie en gastronomie. “Al onze locaties zijn verbonden met de streek. We gebruiken bijvoorbeeld lokaal mergelsteen. En je moet het terroir, de eigenheid, kunnen proeven,” vindt Camille Oostwegel sr. Hij en […]

Lees meer →

17de-eeuwse lepeltjes

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Delfts Blauw was in de Gouden Eeuw buitengewoon populair, maar ook vandaag de dag kunnen we geen genoeg krijgen van deze charmante kleur. Deze set met zes lepeltjes is geïnspireerd op […]

Lees meer →

Op zoek naar eetbare planten

Superfoods van eigen bodem… Dit is hét seizoen, met al dat jonge groen! Maar welke kruiden kunnen we plukken en welke moeten we laten staan? In ExtraLekker #9 volgden we de modderige voetsporen van Janet Vrieling, een ware kruidenvakvrouw, en verzamelden ons eigen voedzame kruidenkostje. Ga mee op wildplukavontuur, samen op zoek naar kruiden en ander […]

Lees meer →

Dutch Tea Festival

Op 28 mei vindt in DeFabrique te Utrecht een nieuwe editie van het Dutch Tea Festival plaats. Het programma van het festival is veelzijdig. Je kunt er bijvoorbeeld tot rust komen tijdens een theemeditatie of een Chinese of Japanse theeceremonie bijwonen. In diverse workshops leer je van theekenners alle ins en outs over thee. Met […]

Lees meer →

10-jarig bestaan Rollende Keukens

De Amsterdamse Westergasfabriek wordt van 24 tot en met 28 mei voor de tiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 115 van de beste en handgeselecteerde Rollende Keukens uit binnen- en buitenland zullen aanwezig zijn. Voor het feestelijke en smakelijke weekend zijn er zo’n 200 bands geboekt. Drankjes worden geschonken in […]

Lees meer →

Shop de trend

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Een Amerikaanse rage die je steeds vaker in Nederland ziet: de Beer Saver! Beer savers, €5,99 via bottlebob.nl

Lees meer →

Wouter Kik naar De Kromme Watergang

Wouter Kik gaat per 1 juni aan de slag bij sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Na 5,5 jaar stopt hij met zijn werkzaamheden bij De Vierbannen in Ouwekerk. Een verschil van visie is de reden van het vertrek van Kik. Het nieuwe keukenteam van De Kromme Watergang verwelkomt ook de zoon van Edwin en Blanche Vinke. […]

Lees meer →

The Park viert de Week van de Fantasie

Restaurant The Park, gevestigd in het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam viert van 12 tot en met 21 mei de Week van de Fantasie. In het naastgelegen museum Boijmans van Beuningen is dan de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’ te zien. The Park biedt tijdens de Week van de Fantasie “verrassende gerechten die in vorm en beleving […]

Lees meer →

Kaaskruller

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Met deze kaaskruller met stolp krijg je flinterdunne kaaskrullen. De set is daarnaast ook geschikt voor het schaven van chocolade. Boska Kaaskruller Stolp, €34,99 via boska.com

Lees meer →

De nieuwe Garde

In het nieuwe KRO-NCRV programma: De Nieuwe Garde worden jonge, veelbelovende chefkoks en een sommelier in en buiten de keuken gevolgd. Wat drijft hen? Waar is de grens tussen kunnen en willen? Hoe gaan ze om met prestatiedruk? Vanaf vanavond om 21.30 op NPO 3. Talenten die onder andere gevolgd worden zijn Syrco Bakker (Pure […]

Lees meer →

Knap schort

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Dit denim schort komt hoe vaker je ‘m draagt én wast, steeds meer tot leven. Ideaal voor de echte denim freaks. Blond Indians Chief denim schort, €49,90 via fonq.nl

Lees meer →

NPO 3: Foodweken

NPO 3 presenteert voor de tweede keer de Foodweken. Vanaf 10 mei staat de programmering op woensdag en donderdag, zes weken lang, in het teken van eten met programma’s als De Nieuwe Garde, de Keuringsdienst van Waarde Quiz, Broodje Gezond en de specials Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis. Ook kunnen geïnteresseerden meedoen aan […]

Lees meer →

Private dining in een nieuw jasje bij De Leuf

Restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft de private diningroom van het restaurant vernieuwd. De frisse, nieuwe uitstraling biedt ruimte aan groepen van acht tot 18 personen. De Leuf staat in Lekker500-gids editie 2017 in de Top-100 op nummer 15. Beeld: Restaurant De Leuf.

Lees meer →

Koel biertje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Door deze handige Chillsner hoef jij nooit meer een lauw biertje te drinken! Leg de koeler voor gebruik minstens 45 minuten in de vriezer. Chillsner, €19,95 via megagadgets.nl

Lees meer →

Mals met een lichte bite

HANOS-slager Van der Zee en VanDrie Group hebben de handen ineengeslagen en presenteren Joviander. Een Nederlandse primeur van oer-Hollandse bedrijven met 100% Nederlanse herkomst. Van der Zee en VanDrie Group laten weten: “Joviander begint bij het laatste kalf dat de zwartbonte Fries Hollandse koe in haar leven draagt. Voor haar laatstgeboren kalf is de melkkoe […]

Lees meer →