Menu Filter
Filter restaurants

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Geen zin om die fles dure wijn in een keer leeg te drinken? Dan komt deze gadget als geroepen! Donkey Products Wijnstopper Stier, €10,95 via cadeauengeschenk.nl

Lees meer →

Vakmanschap – Meesterschap

Op maandag 23 januari is Menno Post (39), chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns in Overveen, officieel geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Hiermee is hij de 144ste chef in Nederland die deze titel, welke de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca inhoudt, mag dragen. Michel van der Kroft, SVH Meesterkok en eigenaar van restaurant ’t […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Voor de klunzen onder ons: het kan niet misgaan met dit cognacglas. Plaats het likeurglas op tafel en laat ‘m voorzichtig draaien, zodat de verfijnde geur van je favoriete cognac goed […]

Lees meer →

Thijs Meliefste geïnaugureerd Les Patrons Cuisiniers

Zondagavond was De Landgoederij in Bunnik voor even het culinaire hart van Nederland. Hier organiseerden het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers voor de tweede maal hun ‘Grand Gala des Patrons’. Naast de inauguratie van de nieuwste Patron, Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, werden tevens de compleet vernieuwde website en de Guide 2017 gepresenteerd. Negen bevriende chefs richtten 25 jaar geleden Les Patrons […]

Lees meer →

Menno Post SVH Meesterkok

Menno Post van Restaurant De Bokkedoorns** in Overveen wordt op maandag 23 januari geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Op 9 november 2016 heeft Post zijn Meesterproef met succes afgelegd in zijn restaurant. De proef werd afgenomen door de commissie Meesterproef SVH Meesterkok, bestaande uit SVH Meesterkoks Cees Helder, Dennis Kuipers van restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) […]

Lees meer →

Culinaire jamsessie in Waldorf Astoria Amsterdam

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam staat van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 januari 2017 samen met zijn Israëlische collega Itzik Barak van Waldorf Astoria Jeruzalem in de keuken op de Heregracht in Amsterdam. De chefs gaan een zesgangenmenu componeren, gebaseerd op de moderne, gastronomische, Israëlische keuken, waarvan Itzik Barak een […]

Lees meer →

Updates van Beluga Loves You

Restaurant Beluga Loves You heeft een nieuwe bar in de Beluga Lounge. De bar heeft een internationale uitstraling, met duurzame achterwanden Neolith. Het geheel is licht, ruimtelijk en functioneel. Vanaf 1 januari is het restaurant de officiële Krug ambassadeur, waardoor de champagnekaart is verrijkt met mooie Champagnes van het befaamde huis. Ook is de Grande Cuvée […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Of je nu brood, taart of koekjes wilt bakken… Joseph Joseph helpt je graag een handje. Deze verstelbare deegroller is gemaakt van beukenhout en is voorzien van siliconen ringen waarmee je […]

Lees meer →

Gouden Koksmes voor Tom Lamers van De Kromme Dissel*

Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel* heeft het Gouden Koksmes 2017 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. In totaal gingen acht deelnemers aan de slag met ingrediënten uit een ‘blackbox’. Met deze ingrediënten moest een amuse en een driegangenmenu worden bereid. De jury, bestaande uit Bert van Manen, […]

Lees meer →

Nieuwe leden voor restaurantvereniging JRE

Restaurantvereniging JRE heeft er dit jaar zes nieuw leden bij gekregen, waaronder drie Lekker500 restaurants; De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo en De Witte Zwaan in De Bilt hebben er voor gekozen zich aan te sluiten. De vereniging telt nu 37 leden. JRE Nederland-voorzitter Rik Jansma is verheugd over de toetreding van de […]

Lees meer →

Roel Gilissen nieuwe chef-kok Hotel Des Indes

Het Luxury Collection Hotel Des Indes heeft chef-kok Roel Gilissen aangesteld om het menu van het hotel te vernieuwen. Gilissen heeft in de loop van de jaren bekendheid opgebouwd door zijn rijke ervaring in verschillende toonaangevende restaurants, zoals sterrestaurant De Hoefslag in Bosch en Duin. In de 21 jaar dat hij als chef-kok werkzaam is, […]

Lees meer →

Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts

Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de vakbeurs Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen.  Het team bestond uit Emiel Kwekkeboom Senior Sous Chef, Marco Geurts Junior Sous Chef en Jules Wiringa Chef de Partie. De Gouden Koksmuts werd voor de 57e keer uitgereikt. Deze Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de […]

Lees meer →

Pasta e Basta meets Lauswolt

Regen, sneeuw, ijs, hagel… Winter is coming als we onze weermannen mogen geloven. Tijd voor een hartverwarmend diner dat je als vanzelf meeneemt naar een van de wonderlijke piazza in Rome, badend in de avondzon, waar ’t ruikt naar verse pasta di mama en zachte muziekklanken door de straten zwieren. Open je ogen maar, dromen […]

Lees meer →

Shopping musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Sappige dorstlesser Na een voortreffelijke maaltijd is het heerlijk nagenieten op de bank. Wat dacht je van een vers stuk fruit als verfrissende dorstlesser? Zet deze schaal als centerpiece op […]

Lees meer →

Paddestoelen in pasteitjes van Sander Louwerens

Culinair journaliste Jonah Freud stelde het Rijksmuseum Kookboek samen, waarin onder andere dit lekkere recept voor paddestoelen pasteitjes staat van chef-kok Sander Louwerens. Eet smakelijk! Ingrediënten: bladerdeeg*, uitgerold tot een plak van 15 x 12 cm 20 g gemalen amandelen 1 eierdooier, losgeklopt 500 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt olijfolie 1 sjalotje, gesnipperd 1 knoflookteen, gesnipperd 15 […]

Lees meer →

Maaltijdstillevens in het Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag presenteert van maart tot en met juni de tentoonstelling Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw. Het is de eerste tentoonstelling die gewijd is aan de ontwikkeling van maaltijdstillevens in Nederland en Vlaanderen. De aanleiding voor deze tentoonstelling is het in 2012 verworven kunstwerk Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen van Clara Peeters. Naast […]

Lees meer →

RECEPT Danny Jansen

Een authentiek recept van Oma Betty uit het boek Zoals alleen Oma dat kan van Danny Jansen dat hij met ExtraLekker deelde. Dankzij het citroenblad en kokos waan je je direct op Bali! URAP URAP Gemengde groenten met kokos Bijgerecht 4 personen Bereiden: ca. 15 minuten Ingrediënten 100 g sperziebonen 100 g spitskool 150 g […]

Lees meer →

Shopping musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Klein maar fijn Een lekkere ristretto gemaakt? Giet je goedje dan in dit kopje. Onderdeel van deze mooie espresso set. Zo heb je het kopje, schoteltje en lepeltje altijd bij […]

Lees meer →

Villa la Ruche is JRE Restaurant van het Jaar

Restaurant Villa la Ruche in Voorburg is door restaurantvereniging JRE Nederland gekozen tot Restaurant van het Jaar. Nederland telt ruim 30 restaurants die zijn aangesloten bij JRE. Jaarlijks kiezen de leden hun Restaurant van het Jaar. Dit jaar is dat Villa la Ruche van Marko Karelse en Erica de Raaf geworden. Het restaurant wordt gewaardeerd […]

Lees meer →

9x wijntips!

Wil je meer leren over wijn? Nicolaas Klei helpt je op weg: 1. Dé vuistregel is natuurlijk: trek je niets aan van trends, koop lekkere wijn, drink die op en doe verder niet moeilijk 2. De meeste wijn wordt niet beter van bewaren 3. drink rode wijn niet zo warm: kamertemperatuur is een term van […]

Lees meer →

Wild vlees tips SVH Meesterkok Martin Bruggeman

Wil je in jouw keuken aan de slag met wild? SVH Meesterkok Martin Bruggeman van restaurant Hof van Herstal geeft tips: 1. Koop het vlees geportioneerd in bij een wildspecialist 2. Wild vlees mag niet stinken. Check of het ‘fris’ ruikt 3. Volg een kookworkshop as je zelf wild wildt uitsnijden 4. Bereid het vlees […]

Lees meer →

Le Creuset op zoek naar jong kooktalent

Het bekende pannenmerk Le Creuset is op zoek naar nieuw talent. Voor het eerst organiseert het merk een junior kookwedstrijd, in samenwerking met scholengemeenschap De Rooi Pannen. De wedstrijd De Kookheld van het Zuiden is bedoeld voor kinderen uit Nederland met een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar. De deelnemende kinderen bezorgen een eigen […]

Lees meer →

Shopping musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Krachtpatser Deze mok van keramiek lijkt niet alleen heel sterk, dat is-ie ook. Hij is magnetron- en ovenbestendig tot 250℃. Er kan dus meer in dan alleen koffie en thee. […]

Lees meer →

Restaurant Taiko lanceert gin

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Tunes Bar, Conservatorium Hotel, hebben chef-kok Shilo van Coevorden (Restaurant Taiko, Conservatorium Hotel) en bar manager Tim Hoevenagel (Tunes) een limited edition Japanse gin ontwikkeld: Taiko’s Gin. Toen Tunes vijf jaar geleden in het Conservatorium Hotel werd geopend, was de bar de allereerste Gin & Tonic bar in […]

Lees meer →

Shopping musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Stampen maar Je espresso heb je natuurlijk het liefst gemaakt van versgemalen koffiebonen. Met deze tamper – ontworpen door de Deense designer Karina Mencke – heb je die gemalen koffie […]

Lees meer →

RECEPT: Bouillabaisse

RECEPT: Bouillabaisse, Maaltijdsoep, 4 personen Met dit recept maak je de lekkerste vissoep zelf! Voor de soep: Dit heb je nodig 2 el olijfolie 1 teen knoflook, geplet in plakjes 1 grote ui, grof gesnipperd 1 venkel, schoongemaakt in stukken 3 tomaten, grof gehakt 400 g gepelde tomaten uit blik 1 stukje sinaasappelschil 1 el […]

Lees meer →

Zo werkt Lekker500: in 9 stappen!

Restaurantgids Lekker500 2017 is een feit. Meer dan 700 restaurants zijn door onze professionele proevers bezocht. Sommige wel twee, drie of vier keer, om tot een optimale en objectieve beargumentering te komen. En met hun beoordelingen is de redactie aan de slag gegaan. Om jou uiteindelijk de 500 lekkerste restaurants van Nederland te serveren. Hoe […]

Lees meer →

Vul de kelken!

Annelies Pijper dook in de wereld van de universeel geliefde feestwijn: champagne. Daartoe reisde zij af naar de Capitale du Champagne: de historische stad Épernay. Een plek met een gemoedelijke sfeer, waar je je kunt laten verleiden en betoveren door de meest uitzonderlijke champagnes. En natuurlijk bezocht ze daar het prestigieuze champagnehuis Möet & Chandon […]

Lees meer →

Nieuw seizoen Chef’s Table

De Netflix-serie Chef’s Table komt met een vierde seizoen. In de serie worden de grootste internationale chefs geportretteerd. De chefs die in het vierde deel van de populaire serie worden gevolgd zijn Ivan Orkin van Ivan Ramen in New York en Tokyo, Jeong Kwan van Chunjinam Hermitage in Seoel, Nancy Silverton van Pizzeria Mozza in […]

Lees meer →

JRE Nederland kookt voor Olympische coaches NOC*NSF

Leden van restaurantvereniging JRE Nederland hebben coaches van het NOC*NSF die actief zijn geweest tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, culinair in de watten gelegd. Restaurant Basiliek in Harderwijk van JRE-voorzitter Rik Jansma trad op als gastheer van een bijzonder diner. Ruim veertig Olympische coaches genoten dinsdagavond 13 december in Harderwijk van een […]

Lees meer →