Menu Filter
Filter restaurants

Nieuwe chef-kok Hotel de L'Europe

Richard van Oostenbrugge is de nieuwe executive chef de cuisine van Hotel de l’Europe. Hiervoor stond hij in de keuken van Envy.

Lees meer →

Deel uw mening

We zijn op zoek naar speciale momenten in top-10 restaurants. Niet zomaar momenten, juist die extreme, gelukzalige, bijzondere momenten.

Lees meer →

Geheim van de profvoetballer

De Russische Dmitri Bulykin, nieuw sterspeler bij ADO Den Haag, zegt, op Voetbalprimeur.nl, zijn succes te danken aan de volgende drie elementen:

Lees meer →

Blaastest als dessert

Na het diner biedt Hostellerie Schuddebeurs een alcoholtest aan. Dit om gasten erop te wijzen een taxi te nemen of een hotelkamer te boeken als hun promillage te hoog is.

Lees meer →

Nieuw interieur voor Dorset

Dorset in Borne is verbouwd. Niemand minder dan Marcel Wolterinck tekende voor het nieuwe interieur.

Lees meer →

Nu adverteren in Lekker

Wij zijn lekker druk met het samenstellen van Lekker 2011. Uw advertentie in dé restaurantgids van Nederland of op Lekker.nl? Voor meer informatie neemt u contact op met Bureau Admiraal, 023 535 85 54 of mailt u info@bureauadmiraal.nl

Lees meer →

Het Bosch is zover

De nieuwbouw van restaurant Het Bosch in Amsterdam is een feit. Het restaurant heeft  – dankzij het ontwerp in glas – mooi uitzicht over het water. Eigenaar Ferry van Houten: doordeweeks blijven we die superambiance om (zakelijk) te lunchen en vanaf vrijdagavond gaan we los met onze nieuwe supper & sound-formule.

Lees meer →

Nolet & Vistro

Restaurant Nolet Het Reymerswale in Yerseke sluit 1 oktober de deuren. Nolet staat al jaren in Lekker en draait in de weekends goed, maar doordeweeks gaan de Zeeuwen hier te weinig lunchen om open te blijven.

Lees meer →

Nieuwe maître, nieuw geluid

Ivy in Rotterdam heeft een nieuwe maître: Halil Asar. Hij werkte eerder bij At Sea en Parkheuvel.

Lees meer →

Deel uw ervaring

We zijn op zoek naar speciale momenten in top-10 restaurants. Niet zomaar momenten, juist die extreme, gelukzalige, bijzondere momenten.

Lees meer →

Kers op de taart

Restaurant De Kersentuin in Amsterdam bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd. Het jubileum duurt tot en met december 2010 en is vooral te proeven in de ode aan de talenten van de 5 voormalige chefs van De Kersentuin.

Lees meer →

Winner Dessert Trophy

Restaurant De Zwethheul uit Schipluiden valt in de prijzen. In de internationale finale in Frankrijk won het team van topkok Mario de Ridder – chef Martijn Eesteijn en sommelier Leroy Pechler – de Roussillon Dessert Trophy.

Lees meer →

Kraanwater op rekening = niet gastvrij!

‘Mag kraanwater wel of niet op de rekening? Laat het ons weten op info@lekker.nl.’ Dat vroegen we u in de vorige nieuwsbrief en dat hebben we geweten. Er kwamen zeker honderd reacties binnen, we hebben ze samengevat en zijn tot de conclusie gekomen dat het overgrote deel betalen voor water in restaurants belachelijk vindt.

Lees meer →

Adverteren in Lekker

Uw advertentie in dé restaurantgids van Nederland of op Lekker.nl? Tot 20 september kunt u uw advertentie voor Lekker 2011 insturen.

Lees meer →

Uw verhaal in Lekker 2011

Voor Lekker 2011 zijn we op zoek naar speciale momenten in top-100 restaurants. Heeft u in een droomrestaurant iets meegemaakt dat u nooit zult vergeten.

Lees meer →

Plassen in Fred's paleisjes

Heel Nederland gaat vanaf nu naar de wc bij Fred. Restaurant Fred in Rotterdam heeft de verkiezing Mooiste Toiletruimte van Nederland gewonnen. In de toiletruimtes van Restaurant Fred waant de gast zich in een paleisje.

Lees meer →

Wijnkaart op Ipad

Steeds meer luxe restaurants en hotels zien het nut van digitale gadgets, meldde Misset Horeca. Zo zet restaurant Vanille in Eijsden de wijnkaart op een iPad.

Lees meer →

Eeuwenoude champagne gevonden

Duikers hebben in een scheepswrak in de Baltische Zee tussen Zweden en Finland eeuwenoude nog zeer goed drinkbare champagne gevonden. Het gaat zeer waarschijnlijk om Veuve Clicquot die vanaf 1772 gemaakt werd. De champagne is nu naar schatting 52.000 euro per fles waard.

Lees meer →

Nederlandse masterchef

NET 5 zendt dit najaar de Nederlandse versie van de wereldwijde tv-hit MasterChef uit. Passie voor koken is waar het om draait in deze talentenjacht voor amateurkoks.

Lees meer →

Klassieke kroketten van Cees

Cees Holtkamp is door zijn zoektocht naar de perfecte kroket een icoon. De gelijknamige, ooit door hem opgerichte patisserie is een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten.

Lees meer →

J en T Boer lanceren magazine

Eigenlijk was dit het enige wat nog ontbrak. Neerlands meest bekende culi-echtpaar, Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle droomden al jaren over een magazine. ‘Want wat is er veel te vertellen over de wereld van Librije.’ En nu ligt het er: J en T is 116 pagina’s dik, met reportages, bekende […]

Lees meer →

Adverteren Lekker 2011

Wij zijn alweer druk bezig met het samenstellen van Lekker 2011. Uw advertentie in dé restaurantgids van Nederland? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Admiraal, tel. 023 535 85 54 of mailen naar info@bureauadmiraal.nl.

Lees meer →

Deel uw ervaring met ons!

We zijn op zoek naar speciale momenten in top-100 restaurants. Niet zomaar momenten, nee extreme, gelukzalige, bijzondere momenten. Ten huwelijk gevraagd in een droomrestaurant of een zakelijke topdeal gesloten, een jaar gespaard om bij uw ultieme sterrenrestaurant te kunnen eten, een waanzinnig gerecht geproefd, dat u uw leven lang bijblijft… we willen het graag horen. […]

Lees meer →

Overpeinzen

Humoristische, heerlijke en kritische verhalen van de uitgever van Culinair Saisonnier. Norbert Koreman neemt je mee in de wereld van de (top)gastronomie en laat je meesmullen van 1,5 kg truffels. € 9,50 ISBN:9789490021023 Culibooks Inc.

Lees meer →

Hét culinaire ambachtsweekend

Schuilt er een geweldig patissier, worstendraaier, bakker of krokettenkoning in u? Ontdek het tijdens het weekend van het culinaire ambacht op 16 en 17 oktober in de Kookfabriek in Amsterdam. Kijk op deliciousmagazine.nl voor meer informatie.

Lees meer →

Bocuse D'or

Marco Poldervaart, Jan Smink en Leendert Klaassens zijn druk in training voor de wereldfinale om de Bocuse d’Or in Lyon op 11 januari 2011. Poldervaart: ‘Bij deze wedstrijd nemen we het op tegen de allerbeste van de wereld, maar we gaan voor de winst!’

Lees meer →

Avocado en Sir Sebastian failliet

Het doek is gevallen voor restaurant Avocado in Amersfoort en Sir Sebastian in Heerenveen. Oorzaak? de economische crisis, die er bij de horeca nog steeds hard inhakt. ‘Het WK was de druppel op de hete plaat,’ zegt Daphne Bartels van Avocado.

Lees meer →

Discussie: In rekening brengen kraanwater

Mag kraanwater wel of niet op de rekening? Op missethoreca.nl is op dit moment een verhitte discussie gaande. In Frankrijk krijg je meestal een mandje brood, een karafje water en een refill met een glimlach. Dat heet representatie en lokt gasten. Maar vooral de kleinere Nederlandse horecaondernemers zien de gratis kraanwaterdrinkers liever gaan dan komen. […]

Lees meer →

Fête bij Hotel The Grand in Amsterdam

Hotel The Grand in Amsterdam, van de Franse hotelgroep Sofitel, kreeg op maandag 21 juni een nieuw naambordje op de gevel geschroefd. Het hotel heet vanaf nu Sofitel Legend The Grand.

Lees meer →

Een zomerse ‘Chalet Royal’ op de Alpenweide

Deze zomer eet men meer dan alleen schnitzels in het Alpengebied. Het Paznauntal in Tirol brengt deze zomer 5 internationale chef-koks naar het hooggebergte. Eén van hen is de Nederlandse sterrenkok Gerrit Greveling, eigenaar en chef-kok van Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer →