Menu Filter
Filter restaurants

De vechtlust van Jonnie Boer

‘Met de komst van het Librije Hotel zijn we weer opnieuw begonnen, helemaal op nul. Dat is even slikken hoor. Maar het bracht ook een enorme vechtlust in me naar boven.

Lees meer →

Een dieptepunt volgens Jacob Jan Boerma

‘Een man belde een paar maanden geleden op en vroeg of ik zijn vrienden, die die avond bij ons kwamen eten, een mooie fles Meursalt wilde aanbieden. De rekening kon ik opsturen. Natuurlijk zei ik ja. Achteraf had ik beter moeten weten.

Lees meer →

Het leermoment van Mario Ridder

‘Ik at in drie dagen tijd bij vijf Londense toprestaurants. Het hoge niveau van het gastheerschap daar heeft mijn ogen enorm geopend. Bij Alain Ducasse in Dorchester ontvangt de maître je met naam en toenaam. Dat maakt zo’n verschil!

Lees meer →

Het inzicht van Hans van Wolde

‘Het was geen makkelijk jaar voor Beluga. We hebben 240.000 euro minder omzet gedraaid. Zoiets doet pijn. Dat je bij de bank komt en dat de crisismanager opeens zegt dat er echt centjes moeten komen.

Lees meer →

Lekker bedankt!

Dat het gisterenmiddag één groot feest was op het stoomschip De Rotterdam komt niet alleen omdat Lekker 2011 weer een geweldige uitgave is. Maar ook door de prachtige locatie, het team van Sterklas ROC Amsterdam, de aankleding van de Lekker dames, de mooie videoregistratie en de heerlijke bubbels.

Lees meer →

Druk aan de top met Oud Sluis op 1

Restaurant Oud Sluis in Sluis blijft het Beste Restaurant van Nederland. In het bijzijn van de top van de Nederlandse gastronomie werd op 15 november de nieuwe editie van dé restaurantgids feestelijk gepresenteerd aan boord van De Rotterdam. Het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn……

Lees meer →

Twee nieuwkomers in top-10 van Lekker

Volgende week is het zover: dan ligt Lekker 2011 in de winkel. Met veel nieuwe adressen, spraakmakende interviews en talloze stijgers en dalers. 

Lees meer →

Winnaars mail & win!

Afgelopen maandag zijn we een mail&win actie gestart waarbij u kans maakte op 3×2 kaarten van hét smaakmakende evenement: De lancering van Lekker 2011!  Het aantal mailtjes dat we binnen kregen was overweldigend.

Lees meer →

Lekker op twitter: #Lekker2011

De redactie van Lekker zet op dit moment de laatste puntjes op de i rondom de lancering volgende week maandag. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de voorbereidingen? 

Lees meer →

't Brouwerskolkje in Overveen hoogste stijger Top-100

Eerder lieten we al doorschemeren dat er dit jaar flink wat verschuivingen zullen plaatsvinden binnen de top van de Nederlandse gastronomie. En dat Le Defi in Sprang-Capelle en La Trinité in Sluis tot de hoogste stijgers binnen de nationale Top-100 behoren.

Lees meer →

6 nieuwe namen in de Top-100

Het is zover. Lekker 2011 is naar de drukker. Over tweeënhalve  week ligt dé restaurantgids van Nederland dan ook in de winkel. En het belooft weer een spannend jaar te worden.

Lees meer →

Lancering Lekker op De Rotterdam

Dé restaurantgids van Nederland ligt over een klein maandje in de winkel, maar wordt groots gelanceerd. Op de Rotterdam, het tot hotel en restaurant verbouwde stoomschip aan de Katendrechtse kade.

Lees meer →

Le Défi bij de hoogste stijgers in de Top-100

Dé restaurantgids van Nederland ligt over een klein maandje in de winkel. Hoe de Top-100 er uit komt te zien vertellen we uiteraard nog niet. Maar dat er flinke verschuivingen plaats zullen vinden is een feit.

Lees meer →

Fishmarket in Harbour Club

Nieuw initiatief in the Harbour Clubs in Scheveningen en Rotterdam: de Fishmarket. Elke week (in Rotterdam op maandag, in Scheveningen op dinsdag) vullen de chefs een vitrine vol met verse vis. Geen moten, maar hele vis.

Lees meer →

Bestel Lekker

Wat zijn de beste 500 restaurants van Nederland? Welke zaken worden door de kritische rapporteurs zo goed beoordeeld dat ze in de Top-100 komen? En welk restaurant staat dit jaar op nummer één? Lees het in Lekker 2011. Vanaf 16 november te koop of bestel vooruit.

Lees meer →

In de villa

Meester-chef Jean Jacques Menanteau heeft hotel l’Europe verlaten om in een uit 1902 afkomstige villa in Noordwijk aan Zee zijn Frans getinte gerechten te presenteren. Het op 1 oktober geopende restaurant Villa de Duinen heeft een bijzonder extra: de Proeftafel.

Lees meer →

Nieuwe chef-kok Hotel de L'Europe

Richard van Oostenbrugge is de nieuwe executive chef de cuisine van Hotel de l’Europe. Hiervoor stond hij in de keuken van Envy.

Lees meer →

Deel uw mening

We zijn op zoek naar speciale momenten in top-10 restaurants. Niet zomaar momenten, juist die extreme, gelukzalige, bijzondere momenten.

Lees meer →

Geheim van de profvoetballer

De Russische Dmitri Bulykin, nieuw sterspeler bij ADO Den Haag, zegt, op Voetbalprimeur.nl, zijn succes te danken aan de volgende drie elementen:

Lees meer →

Blaastest als dessert

Na het diner biedt Hostellerie Schuddebeurs een alcoholtest aan. Dit om gasten erop te wijzen een taxi te nemen of een hotelkamer te boeken als hun promillage te hoog is.

Lees meer →

Nieuw interieur voor Dorset

Dorset in Borne is verbouwd. Niemand minder dan Marcel Wolterinck tekende voor het nieuwe interieur.

Lees meer →

Nu adverteren in Lekker

Wij zijn lekker druk met het samenstellen van Lekker 2011. Uw advertentie in dé restaurantgids van Nederland of op Lekker.nl? Voor meer informatie neemt u contact op met Bureau Admiraal, 023 535 85 54 of mailt u info@bureauadmiraal.nl

Lees meer →

Het Bosch is zover

De nieuwbouw van restaurant Het Bosch in Amsterdam is een feit. Het restaurant heeft  – dankzij het ontwerp in glas – mooi uitzicht over het water. Eigenaar Ferry van Houten: doordeweeks blijven we die superambiance om (zakelijk) te lunchen en vanaf vrijdagavond gaan we los met onze nieuwe supper & sound-formule.

Lees meer →

Nolet & Vistro

Restaurant Nolet Het Reymerswale in Yerseke sluit 1 oktober de deuren. Nolet staat al jaren in Lekker en draait in de weekends goed, maar doordeweeks gaan de Zeeuwen hier te weinig lunchen om open te blijven.

Lees meer →

Nieuwe maître, nieuw geluid

Ivy in Rotterdam heeft een nieuwe maître: Halil Asar. Hij werkte eerder bij At Sea en Parkheuvel.

Lees meer →

Deel uw ervaring

We zijn op zoek naar speciale momenten in top-10 restaurants. Niet zomaar momenten, juist die extreme, gelukzalige, bijzondere momenten.

Lees meer →

Kers op de taart

Restaurant De Kersentuin in Amsterdam bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd. Het jubileum duurt tot en met december 2010 en is vooral te proeven in de ode aan de talenten van de 5 voormalige chefs van De Kersentuin.

Lees meer →

Winner Dessert Trophy

Restaurant De Zwethheul uit Schipluiden valt in de prijzen. In de internationale finale in Frankrijk won het team van topkok Mario de Ridder – chef Martijn Eesteijn en sommelier Leroy Pechler – de Roussillon Dessert Trophy.

Lees meer →

Kraanwater op rekening = niet gastvrij!

‘Mag kraanwater wel of niet op de rekening? Laat het ons weten op info@lekker.nl.’ Dat vroegen we u in de vorige nieuwsbrief en dat hebben we geweten. Er kwamen zeker honderd reacties binnen, we hebben ze samengevat en zijn tot de conclusie gekomen dat het overgrote deel betalen voor water in restaurants belachelijk vindt.

Lees meer →

Adverteren in Lekker

Uw advertentie in dé restaurantgids van Nederland of op Lekker.nl? Tot 20 september kunt u uw advertentie voor Lekker 2011 insturen.

Lees meer →