Menu Filter
Filter restaurants

Samenwerking

Het Eden Hotel in Zutphen en restaurant ’t Schulten Hues gaan nauw samenwerken. In september lanceren zij samen het nieuwe food concept ‘Schulten Hues & Friends’ waarin gasten culinair kunnen genieten voor een betaalbare prijs.

Lees meer →

Poldervaart naar De Fuik

Een maand geleden maakte hij bekend te stoppen met zijn restaurant De Gastronoom en  inmiddels staat SVH Meesterkok Marco Poldervaart alweer achter de pannen. Ditmaal in de keuken van De Fuik (nummer 26 in de Lekker gids 2011) in Aalst. Poldervaart: “In de afgelopen maanden kwam alles bij elkaar.

Lees meer →

Van Overveen naar Amsterdam

Restaurant ‘t Brouwerskolkje (nummer 28 in de Lekker top-100) maakte onlangs bekend dat zij over een jaar naar Amsterdam gaan verhuizen. De naam zal eveneens veranderen. Per juni 2012 heten zij geen ’t Brouwerskolkje meer, maar &Moshik – naar de chef-kok Moshik Roth en het adviesbureau &samhoud. Zij zullen op de nieuwe plek nauw gaan […]

Lees meer →

Kijk in de keukens van de 500 beste restaurants

De Lekker app is nu beschikbaar met nieuw beeldmateriaal. De Lekker app 2011 komt vandaag met een nieuwe release. Dankzij een update is de app aangevuld met prachtige sfeerbeelden.

Lees meer →

Pinkstermarkt Landgoed Duin en Kruidberg

Voor in de agenda: de Pinkstermarkt van landgoed Duin & Kruidberg bij Santpoort. Op Tweede Pinksterdag (maandag 13 juni) zullen tientallen kraampjes hun ‘waar’ –  van oud=Hollandse ambachten tot hedendaagse gadgets – aan de man brengen.

Lees meer →

De muze van vinkeles

Veel nieuws in restaurant Vinkeles (nummer 45 in de Lekker top-100) in the Dylan. Sinds half mei is het restaurant niet alleen aan de gracht, maar ook op de gracht te vinden middels hun eigen ‘Muze’.

Lees meer →

Hollands's next Sergio

Op maandag 30 mei streden vijftien teams van verschillende ROC’s om de ‘Talent van de Toekomst’ bokaal. Winnaar was het team van Cas Spijkers Academie: Ollie Schuiling, Tom Lamers en Boris Bassa worden gezien als aanstormend talent in opleiding.

Lees meer →

Spectaculaire verbouwing Bij Jef Den Hoorn

  Bij Jef op Texel is volledig verbouwd. Het is tot op de grond afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Niet alleen heeft het restaurant een compleet nieuwe uitstraling gekregen, het pand heeft nu ook acht hotelsuites.

Lees meer →

Tien dagen vol met jonge sterrengerechten

Van 20 tot en met 29 mei vindt de tweede Jeunes Restaurateurs d’Europe 10-daagse plaats. Dit evenement focust zich op de restaurants gerund door jonge, talentvolle chef-koks. Dit zijn er 33. En al die restaurants bieden, tijdens deze tiendaagse, een speciaal viergangenmenu aan voor € 40 (bij sterrenrestaurants € 50).

Lees meer →

Goed, beter, best

De beste restaurants ter wereld zijn bekend. Op nummer één van The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants staat wederom Noma in Kopenhagen. De nummer 2 (El Celler De Can Roca) en nummer 3 (Mugaritz) zijn in Spanje. Nederland is ook goed vertegenwoordigd.

Lees meer →

Tweede leven voor een misvormde komkommer

Op maandag 18 april vindt het No Waste Dinner plaats. Een evenement waarbij topkoks koken met voedsel dat niet in de winkel ligt (omdat het niet helemaal mooi meer is) maar dat wij nog makkelijk kunnen eten.

Lees meer →

Verder als brasserie

Restaurant Lambermon’s in Haarlem sluit de deuren. De nummer 42 in de Lekker Top 100 besloot daartoe omdat de brasserie op de begane grond zo goed draait, dat niemand naar het chiquere restaurant op de eerste verdieping komt.

Lees meer →

Welkom bij de club

François Geurds mag zich sinds het begin van deze maand SVH Meesterkok noemen. Dit is de hoogste graad van vakbekwaamheid die je als chef-kok kunt bereiken. In november legde Geurds in zijn eigen restaurant, Ivy in Rotterdam, een speciale meesterproef af die hij succesvol afsloot.

Lees meer →

Film Food Festival

In navolging van steden als New York, Londen en Bologna krijgt ook Amsterdam in 2011 een Food Film Festival. Op 18,19 en 20 maart staat bij Studio/K in Amsterdam eten als thema op de kaart.

Lees meer →

Wim Klerks winnaar Wynand Vogel Bokaal

Tijdens de prestigieuze kookwedstrijd, gehouden binnen de beurs Horeca EvenTT in Assen , won op maandag 7 februari chef-kok Wim Klerks van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek overtuigend de Wynand Vogel Bokaal.

Lees meer →

Restaurant Ron Blaauw naar Amsterdam

Het juiste moment voor een switch diende zich aan. Van Ouderkerk aan de Amstel verhuist Ron Blaauw zijn restaurant naar de Amsterdamse  Sophialaan en heet nu Ron Blaauw Amsterdam. In Ouderkerk wordt eind februari bistro Ron’s Vis van de Dag geopend, toegankelijk met lange banken en pure vis op het bord in Parijse sfeer…..

Lees meer →

Lekker APP

  In één oogopslag zien wie er aan de top staan en welke 500 restaurants de beste van Nederland zijn? Dat kan heel makkelijk met de zeer toegankelijke zoekfuncties en navigatie van de Lekker app. Er kan eenvoudig gezocht worden op bijvoorbeeld plaats, keuken of restaurantnaam. De applicatie is voorzien van inspirerende foto’s, uitspraken van […]

Lees meer →

GOUD VOOR KOKSGILDE NATIONAAL JEUGDTEAM

Goud, gewonnen in Luxemburg tijdens de Culinary World Cup, gehouden van 21 t/ 24 november. Aan deze prestigieuze wedstrijd namen 26 landenteams deel…

Lees meer →

DE ALLIANCE GASTRONOMIQUE TELT 36 LEDEN IN 2011

Fred in Rotterdam-Kralingen, Vinkeles in Amsterdam en De Gieser Wildeman in Noordeloos zijn de 3 restaurants die de Alliance Gastronomique, het samenwerkingsverband van toprestaurants in Nederland en België, zullen versterken. …

Lees meer →

PUNTJES OP DE i

Aanpassingen Lekker 2011: Restaurant Ivy in Rotterdam is ook op zaterdag open voor lunch. Restaurant Dartel in Leiden is op zondag gesloten. ’t Diekhuus in Terwolde is op zondag gesloten en op dinsdag open. Kasteel Heemstede in Houten is op zondag en maandag gesloten. De Nederlanden in Vreeland is op maandag gesloten. Jerome in Valkenburg […]

Lees meer →

Presentatie Lekker 2011 (video)

Gisteravond werd Lekker 2011 gepresenteerd. Op een wel heel bijzondere locatie: het stoomschip de Rotterdam. In de theaterzaal discussieerden de chefs met trendwatcher/journalist Hans Steenbergen over het afgelopen jaar. Hoofdredacteur Makkie Mulder en hoofdinspecteur Wynand Vogel maakten vervolgens de Top-20 bekend. 

Lees meer →

Oud Sluis blijft nummer 1

Restaurant Oud Sluis is wederom het beste restaurant van 2011. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens de presentatie van de nieuwe editie van Lekker.

Lees meer →

De kracht van Sergio Herman

‘Afgelopen zomer is mijn hele voorbereidingskeuken tot op de grond afgebrand. Tijd om te beseffen wat er gebeurde had ik niet: de gasten voor de lunch waren al gearriveerd en dacht ik alleen maar: the show must go on…

Lees meer →

De crisis van Jannis Brevet

‘Zakelijk gezien was de sluiting van restaurant Nolet Het Reymerswale in Yerseke een grote klap voor me. De eigenaar Danny Nolet is een goede vriend, we komen al jaren bij elkaar over de vloer.

Lees meer →

De vechtlust van Jonnie Boer

‘Met de komst van het Librije Hotel zijn we weer opnieuw begonnen, helemaal op nul. Dat is even slikken hoor. Maar het bracht ook een enorme vechtlust in me naar boven.

Lees meer →

Een dieptepunt volgens Jacob Jan Boerma

‘Een man belde een paar maanden geleden op en vroeg of ik zijn vrienden, die die avond bij ons kwamen eten, een mooie fles Meursalt wilde aanbieden. De rekening kon ik opsturen. Natuurlijk zei ik ja. Achteraf had ik beter moeten weten.

Lees meer →

Het leermoment van Mario Ridder

‘Ik at in drie dagen tijd bij vijf Londense toprestaurants. Het hoge niveau van het gastheerschap daar heeft mijn ogen enorm geopend. Bij Alain Ducasse in Dorchester ontvangt de maître je met naam en toenaam. Dat maakt zo’n verschil!

Lees meer →

Het inzicht van Hans van Wolde

‘Het was geen makkelijk jaar voor Beluga. We hebben 240.000 euro minder omzet gedraaid. Zoiets doet pijn. Dat je bij de bank komt en dat de crisismanager opeens zegt dat er echt centjes moeten komen.

Lees meer →

Lekker bedankt!

Dat het gisterenmiddag één groot feest was op het stoomschip De Rotterdam komt niet alleen omdat Lekker 2011 weer een geweldige uitgave is. Maar ook door de prachtige locatie, het team van Sterklas ROC Amsterdam, de aankleding van de Lekker dames, de mooie videoregistratie en de heerlijke bubbels.

Lees meer →

Druk aan de top met Oud Sluis op 1

Restaurant Oud Sluis in Sluis blijft het Beste Restaurant van Nederland. In het bijzijn van de top van de Nederlandse gastronomie werd op 15 november de nieuwe editie van dé restaurantgids feestelijk gepresenteerd aan boord van De Rotterdam. Het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn……

Lees meer →