Menu Filter
Filter restaurants

Nieuw food festival: Sushi Festival JOY

Gek op sushi? Dan zal het Sushi Festival JOY zeker in de smaak vallen. Tijdens dit nieuwe Asian streetfood festival speelt de Japanse keuken een centrale rol. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké […]

Lees meer →

Rangen en standen in keuken

Tientallen koksmutsen die elkaar onder luid geschreeuw onder de voeten lopen, dat beeld uit films als Ratatouille is geen dagelijkse kost meer, de keukenbrigades in Nederland worden steeds kleiner. De dagen van een kok met een klassieke functie als poissonnier en saucier lijken daardoor geteld, chefs hebben steeds vaker meerdere ‘koksmutsen’ op. In ExtraLekker #9 […]

Lees meer →

Culi at home: thuis bij Janneke

Zo omvangrijk haar oeuvre, zo bescheiden haar karakter. Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste en heeft met man Serge een studio in het Limburgse Margraten. Onlangs verscheen hun kookboek, Stoven bij Janneke thuis. ‘De geur van stoofgerechten kan me zo gelukkig maken…’ En haar niet alleen! Nu in de nieuwe ExtraLekker (vanaf 21 maart in […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Niets is zo heerlijk als zelfgemaakte aardbei-, bramen- of bessenjam in je eveneens zelfgemaakte (nog warme) taart. Hmm… Echter nog best een karweitje, dat jam maken. Gelukkig helpt deze suikerthermostaat je […]

Lees meer →

Ode aan de Franse Keuken

Om de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen wordt er voor het derde jaar op de eerste dag van de lente wereldwijd het evenement Goût de France (Good France) georganiseerd. Verschillende restaurants koken en serveren dan een “diner à la française”. Op 21 maart verenigen dit jaar maar liefst 2000 chefs […]

Lees meer →

Jozefien Muylle wint Dutch Tea Championship 2017

Theesommelier Jozefien Myulle van Be Your Tea mag zich de Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de drukbezochte finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de drie andere finalisten. De finalisten werden tijdens drie rondes getest op hun theecapaciteiten. Ronde één draaide om bereiding en smaak, in ronde […]

Lees meer →

Wereldmuseum Rotterdam sluit restaurant

Het restaurant van Wereldmuseum Rotterdam moet op 31 maart haar deuren sluiten. Dat heeft het museum besloten. De directeur van het het museum, Jan Willem Sieburgh wil de museale functie voorop stellen. Ook spelen economische factoren een rol bij de sluiting. Het team van het restaurant reageert vol verbazing en ongeloof. Volgens directeur Sieburgh is […]

Lees meer →

Jonnie en Thérèse Boer beachrestaurant op Bonaire

Jonnie en Thérèse Boer van de Librije in Zwolle gaan op Bonaire het management verzorgen van een beachrestaurant op het Delfins Beach Resort. Daar voeren ze een wereldse, toegankelijke kaart met de signatuur van De Librije. Een aantal van de huidige personeelsleden van De Librije gaan mee naar Bonaire om de kwaliteit en de filosofie […]

Lees meer →

Dinner at the Parc

Het historische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum organiseert dit weekend het 4-daags gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Hierbij laten de meest invloedrijke chefs van over de hele wereld hun culinaire kunsten zien. Na een restauratie van bijna twee jaar werd in december 2016 het authentieke landgoed heropend. Tijdens het evenement zullen tien van ’s […]

Lees meer →

NR.11 geopend in Leidschendam

Het ondernemen zit Erik Tas, eigenaar van Restaurant Bij Erik in Leidschendam, in het bloed. Vorig jaar heeft hij zijn zaak aan het Sluisplein geheel gerenoveerd en sinds 1 maart jongstleden is Erik, samen met compagnon George Longhitano, eigenaar van een nieuw horecaconcept, dat naast zijn huidige restaurant te vinden is. NR.11 is de naam […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Stop je favoriete losse thee in de staaf, roer ermee door heet water en tadaa! Een heerlijk bakkie thee zonder korreltjes en stukjes dankzij deze theetrofee. Blomus Utilo theestick, €20,95 via […]

Lees meer →

Een lekker Pinksterweekend met Taste of Amsterdam

Tijdens de pinksterdagen genieten van heerlijke gerechten? Dat kan op het restaurantfestival Taste of Amsterdam! In het pinksterweekend van vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni zetten Nederlandse topchefs de pannen op het vuur in het Amstelpark in Amsterdam. Het is de negende editie van het foodfestival. Onder andere restaurant Blauw, The Roast Room, […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Een keer iets anders voor de lunch? Met deze tosti-ijzer van gietaluminium tover je in no time een heerlijke croque monsieur op je bord. Je kunt ‘m gebruiken op het gasfornuis, de elektrische […]

Lees meer →

10-jarig jubileum Aan de Poel

Het Amstelveense restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. In het 10-jarige bestaan vergaarden eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept twee Michelinsterren én een plek in de Lekker top 100. Om het jubileumjaar te vieren organiseert Aan de Poel de komende maanden een serie bijzondere festiviteiten. Chef-kok Stefan van […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Nu we toch zo druk met de vaat zijn… Laten we het ons dan lekker makkelijk maken. Met één druk op de knop spuit je wat wasmiddel door de borstel en […]

Lees meer →

Proef de ongezouten waarheid

In de aanloop naar World Kidney Day (9 maart) organiseert de Nierstichting op 7, 8 en 9 maart de restaurant driedaagse ‘Proef de ongezouten waarheid’. Zo laat de stichting op culinaire wijze proeven hoe smaakvol zoutbewust eten kan zijn. Meer dan vijftien toprestaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving waaronder THE RED SUN, The Harbour Club, […]

Lees meer →

Happy Oyster Hour in Bridges

Restaurant Bridges in Amsterdam lanceerde op 17 februari ‘Happy Oyster Hour’. Tijdens dit oesteruurtje, krijgen bezoekers gratis oesters aangeboden. Het restaurant, dat tevens in de Top-100 van Lekker500 editie 2017 staat, bevindt zich aan de voorzijde van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In de Foodbar kunnen bezoekers iedere eerste vrijdag van de maand tussen […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Wij zijn fan van deze glazen voorraadbussen van Brabantia. Ze hebben alle drie verschillende formaten, maar zijn perfect stapelbaar. Daarnaast zijn ze voorzien van siliconen ringen, waarmee je de producten luchtdicht […]

Lees meer →

Topchefs koken voor KiKa

Zes topchefs gaan samen met leerlingen van Rotterdamse horecavakscholen gezamenlijk een 6-gangendiner bereiden voor ruim 250 gasten. De opbrengst van het diner is bestemd voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het diner wordt georganiseerd door De Foodclub in samenwerking met Bidvest DeliXL, die de ingrediënten verzorgt, en Excelsior Hospitality & Events, die hun keuken en […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! 1, 2, 3, 4, …. Met deze non-slip bakmat kun je wel 48 macaron’s maken! Ideaal om de grootte van deze Franse lekkernij te bepalen bij het opspuiten. Wist je trouwens […]

Lees meer →

Opening Burgemeester Quicx, Coffee & More

Afgelopen vrijdag opende Burgemeester Quicx, Coffee & More haar deuren in de gerestaureerde kasteelhoeve bij Château St. Gerlach. Martin Eurlings, burgemeester van gemeente Valkenburg aan de Geul was hierbij aanwezig. In de gezellige huiskamer herinneren de houten spanten en de eeuwenoude mergelmuren aan de tijd dat Quicx burgemeester van Houthem was (1820 – 1856). Vandaag […]

Lees meer →

Van Der Dussen Beste WijnSpijs Restaurant

Restaurant Van Der Dussen in Delft heeft de titel ‘Beste WijnSpijs Restaurant van Nederland’ in de wacht gesleept. Op de tweede plaats eindigde restaurant De Vlindertuin* in Zuidlaren en de derde plaats is voor Southern Cross in Heemstede. In 2016 werden ongeveer 400 zorgvuldig geselecteerde restaurants bezocht door 15.000 consumenten. Zij bezochten deze restaurants tijdens […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Heb je nét zo’n lekker tomatensoepje gemaakt, stroomt de boel over. Gelukkig was daar onze kleine superheld Lid Sid, reddende engel bij overkookproblemen. Hang meneer Sid over de rand van de […]

Lees meer →

Op reis met Abdelkader Benali

In het Wereldmuseum in Rotterdam staat van 10 februari tot en met 30 juli de tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali centraal. Schrijver en historicus Benali presenteert, samen met kunsthistorica Alexandra van Dongen, een vertelling over de rol van voedsel in het aardse bestaan. We reizen de […]

Lees meer →

Shoppingmusthave!

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Was dat wijnglas nou van jou? Of toch van mij? Hè, wat een verwarring! Voorkom gedoe en ‘verzegel’ jouw borrel met deze handige glasmarkers. Plak de wijnzegel, ieder in een eigen […]

Lees meer →

RIJKS® x LOCAVORE

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS stelt samen met Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, een lunch- en dinermenu samen. Dit menu wordt geserveerd op 21, 22 en 23 april tijdens het RIJKS® x LOCAVORE-event. De Nederlandse Eelke Plasmeijer leerde koken in restaurant Vermeer te Amsterdam. Tijdens een bezoek aan zijn […]

Lees meer →

Nieuwe locatie Le Restaurant

Le Restaurant opent rond 10 februari haar deuren op de Frans Halsstraat in Amsterdam. Eind 2016 werd het restaurant gesloten vanwege het huurcontract van het pand waarin Le Restaurant zich voorheen bevond. Het team van het Amsterdamse Le Restaurant maakt vandaag bekend trots te zijn op de nieuwe locatie: “Wij hadden het nieuws het liefst al […]

Lees meer →

Valentijns frietje van de Frietboutique en De Hoefslag

Sammy en Pebbles van de Frietboutique in Amsterdam hebben in samenwerking met chef-kok Raoul Meuwese van de Hoefslag in Bosch en Duin een speciaal frietje ontwikkeld voor Valentijnsdag: de “Friet Romantique”. Sammy en Pebbles starten in 2013 in Amsterdam met de IJsboutique. Uitbreiding bleef niet lang uit en in 2014 opende de Frietboutique haar deuren. […]

Lees meer →

Rectificatie recept Martin Bruggeman

In Lekker500 editie 2017 staat een recept vermeld van SVH Meesterkok Martin Bruggeman van restaurant Hof van Herstal. De foto die hierbij gepubliceerd is, geeft echter niet het juiste vlees weer. In deze rectificatie nogmaals het recept mét een foto van het eindresultaat (met eendenborst!) om thuis aan de slag te gaan. RECEPT Wilde eendenborst […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Deze Areaware Drink Rocks helpen graag om een beetje verkoeling te bieden. De ijsklontjes zijn gemaakt van marmer en speksteen. Need a refill? Ze zijn herbruikbaar! Areaware Drink Rocks, €39 via […]

Lees meer →