Menu Filter
Filter restaurants

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Dit ‘Ocean’ pastabord van porselein is on trend! €210 via artedona.com

Lees meer →

Art deco, glas-in-lood en koninklijk gebak

Halvemaantjes, amandelkrullen en zonnebloemen: ze bestaan nog. Ze staan naast de madeleines, gemberbolussen, meringues, strudels en andere koek- en gebakwaren uit de tijd van Ot en Sien. Nog steeds gevraagd en gemaakt. En tentoongesteld in de verleidelijke vitrine van Banketbakkerij Holtkamp, aan de hoofdstedelijke Vijzelgracht. Het monumentale pand met zijn houten pui, glas-in-lood bovenlichten in […]

Lees meer →

De mooiste wijnroutes

Het nieuwe Lonely Planet boek Wijnroutes bevat 52 gedetailleerde routes naar de interessantste wijnstreken ter wereld. Zoals geheime pareltjes in bekende regio’s als Toscane en de Bourgogne, maar ook Georgië en Griekenland. Een mustread! Meer weten over door Lonely Planet aanbevolen landen en steden? Lees meer op de website van Lonely Planet Nederland of in het magazine. Lonely Planet Wijnroutes […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Mix je eigen Bloody Mary met deze Real Dill Bloody Mary Mix. €18,20 via shopterrain.com

Lees meer →

Da’s pas sterke koffie

Irish coffee is misschien wel de meest bekende versterkte koffie, oftewel koffie met een flinke scheut Ierse whiskey. Maar er is meer, véél meer… ExtraLekker duikt in de wereld van de internationale warme ‘koffiecocktails’. Beeld: iStock

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Dit vrolijke Servizio Tavola Ocean-servies past perfect bij dit seizoen! €39,99 via mercatoneuno.com

Lees meer →

Zilveren Ui voor Bijdendijk

Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant RIJKS® in Amsterdam ontvangt op 4 september de ‘Zilveren Ui’ trofee 2017. Bijdendijk wordt gehuldigd voor zijn bijzondere culinaire talent en zijn verdiensten voor Amsterdams tafelzuur in het bijzonder. De chef ontvangt de trofee uit handen van Oos Kesbeke.

Lees meer →

Win een taart t.w.v. €150,-.

Wanneer de ‘gidsentijd’ weer aanbreekt, merken we dat iedereen een eigen lijst met favoriete restaurants heeft. Speculaties over welke restaurants in de Top-10 zullen staan houden wekenlang aan en bereiken ook de redactie van Lekker. Wij zijn benieuwd naar jouw verwachtingen. Van welke restaurants denk jij dat ze in onze Top-10 komen te staan? Laat […]

Lees meer →

Scandinavische bieren in Nederland

Ernst van Lamoen en Bas Laheij van ‘De Bier Genoten’ zijn van jongs af aan meer dan geïnteresseerd in speciaalbieren. Nu importeren zij uit Scandinavië de mooiste smaken. Ernst: “Bier met karakter. Daar houden wij van.” Lees meer over de beide heren in ExtraLekker #11!

Lees meer →

Brandschade Château Neercanne krijgt het team niet klein

In juli woedde er meerdere dagen een brand onder de grotten van restaurant Château Neercanne* in Maastricht. De schade voor het restaurant (plaats 75 in Lekker500 editie 2017) van de Oostwegel Collection loopt hoog in de cijfers. Directeur Peter Harkema laat zich echter niet klein krijgen: “We herpakken ons goed. We moeten er iets positiefs […]

Lees meer →

Backstage bij restaurant Bøg

Wat drijft een Deense modeontwerper om in Nederland een restaurant te beginnen dat de New Nordic Cuisine hoog in het vaandel heeft? De overeenkomsten blijken groter dan de verschillen. ExtraLekker ging in ExtraLekker #11 in gesprek met Peter Norre Sørensen, eigenaar en gastheer van restaurant Bøg in Den Haag. Beeld: Jasper Bosman | iMediate

Lees meer →

Eropuit Eindhoven

Wie op zoek gaat naar het ware hart van Eindhoven krijgt als vanzelf een licht, soms beetje verliefd gevoel. Wat een fijne sfeer en verrassende vrolijkheid hier tussen al dat strak industriële: coole staaltjes van warme wereldmensen. Die trouwens ook flink kunnen genieten van lekker eten en drinken… Innovatief, creatief, actief en tegelijk relaxed, vrij […]

Lees meer →

Conserveren kun je leren!

Drogen, zouten, fermenteren, wecken: wat tegenwoordig hot is, doet de Nordic Cuisine al eeuwenlang. Kool zouten, vis marineren en in zand begraven… Alles met eenzelfde doel: alles langer houdbaar maken, om ook in de wintermaanden verzekerd te zijn van eigen producten. Ondanks moderne koeltechnieken conserveren we met z’n allen weer volop. Gewoon thuis. Waar komt […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze unieke espresso coffee maker van Pulcina is ontworpen door Michele De Lucchi, €60 via alessi.com

Lees meer →

Wicher Löhr overleden

Wicher Löhr (58) van restaurant Het Koetshuis in Bennekom is overleden aan de gevolgen van speekselklierkanker. De schoonzoon van Löhr heeft de leiding in de keuken van het restaurant Het Koetshuis overgenomen. Wicher Löhr startte met zijn vrouw Saskia in 1986 Het Koetshuis. Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster en staat al jaren in de Lekker500 […]

Lees meer →

Tickets restaurant Nacarat

Vanaf woensdag 2 augustus kun je online tickets kopen voor een lunchmenu of een diner in het nieuwe Amsterdamse restaurant van Ron Blaauw. De tickets voor Nacarat zijn te reserveren vanaf 25 augustus. De reden voor de verkoop van de kaarten is onder meer het verkomen van ‘no-shows’ en late afzeggingen. Nacarat is het eerste […]

Lees meer →

Kamilla Seidler gastchefs restaurant RIJKS

Chef-kok Kamilla Seilder is van 6 tot 8 oktober gastchef bij restaurant RIJKS® in Amsterdam. Seilders restaurant Gustu is twee jaren achtereen verkozen tot Bolivia’s beste restaurant. In 2012 werd Seidler chef-kok van Gusta. Daarvoor was ze onder meer werkzaam voor Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. Met Gusta streeft Seidler de ‘0 […]

Lees meer →

Grootste wijnkaart Nederland gelanceerd

Restaurant Vlaar uit ’s-Graveland gaat samenwerken met Best of Wines om exclusieve uit West-Europa toegankelijk te maken voor Nederlandse restaurantbezoekers. Vanaf 6 oktober kunnen gasten van het restaurant voor het bezoek wijnen reserveren via de website van Best of Wines om bij de maaltijd te nuttigen. Vrijdag 21 juli werd de nieuwe Tasting Room van […]

Lees meer →

Wahlwiller wijnfeest

Wijnfestival Wahlwiller Wijnfeest vindt dit jaar plaats op 23 en 24 september in Wahlwiller. Tijdens het event is het onder meer mogelijk om diverse kwaliteitswijnen van wijnboeren uit de regio te proeven en zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Deze 18e editie is wederom onderdeel van La Saison Culinaire, een aaneenschakeling van smaakvolle activiteiten in […]

Lees meer →

Pop up restaurant Bubbles & Bites

Grand Hotel Huis ter Duin opent van juli tot eind augustus pop up restaurant Bubbles & Bites op de tweede etage van het gebouw aan de Noordwijkse kust. Het pop up restaurant heeft een mediterrane sfeer. Volgens Managing Director Stephan Stokkermans wil de organisatie de gasten kennis laten maken met het beste van Grand Hotel […]

Lees meer →

Festival TREK

Van 14 tot 16 juli staat het Amstelpark te Amsterdam in teken van Festival TREK. Een gratis toegankelijk festival met lekker eten, livemuziek en theater. Festival TREK reist dit zomer door het hele land. Amsterdam is de 8e locatie die dit jaar werd aangedaan. De laatste locatie is het Westerbroekpark in Den Haag dat het […]

Lees meer →

Rotterdamse Italiaan Brancatelli scoort met bijzondere wijnen

25 jaar lang runde Giuseppe Brancatelli het toentertijd bekende restaurant Brancatelli in Rotterdam, in 2008 vertrok hij plotseling naar Italië en werd wijnboer in Toscane. Dat wordt niks, dacht iedereen, maar hij overleefde. Zijn cabernet werd al spoedig in de KLM Businessclass geschonken en zijn syrah haalde de derde plaats in de toonaangevende Italiaanse wijngids […]

Lees meer →

Nieuwe eigenaar restaurant Amarone

Chef-kok Jan van Dobben is mede-eigenaar geworden van restaurant Amarone* in Rotterdam. Samen met eigenaar Gert Blom staat Van Dobben sinds juli aan het roer van het sterrenrestaurant. De 28-jarige chef werkt sinds 2012 bij het restaurant met Frans georiënteerde keuken. Amarone staat op plaats 54 in de Lekker Top-100.

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Een onvergetelijke bestemming voor deze zomer is een bezoek aan culinair lustoord Sardinië. Dit Italiaanse eiland heeft van alles te bieden. Er zijn lange stranden, kleine baaitjes aan de azuurblauwe zee en hoge bergen met uitgestrekte bossen. Ook onherbergzame gebieden, waar je kilometers lang kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Maar waar je ook bent […]

Lees meer →

Smaakgeheimen van Stephan Möllers

Samen met zijn vrouw Wendie timmert chef-kok Stephan Möllers flink aan de horeca-weg. Sinds anderhalf jaar voeren zij in het Groene Hart van de Randstad hun charmante restaurant Plantage 87, waar de biologische keuken hoog in het vaandel staat… én heerlijk huisgemaakt ijs! ‘Het is mooi als ijs een gerecht compleet maakt. Dat kan dus […]

Lees meer →

Handig keukenhulpje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze 2-in-1 rasp van het merk Joseph Joseph heeft een vlijmscherp roestvrij stalen blad en wordt geleverd met beschermhoes en vingerbeschermer. Joseph Joseph Handi-Grate Rasp mini 2-in-1, €26,50, via woonwoon.nl

Lees meer →

Italië, kaasland

Dat Italianen verstand hebben van lekker eten en daar enorm van genieten, is niet echt een verrassing. Neem alleen al die talloze verrukkelijke kaassoorten! ExtraLekker heeft er moeiteloos een Top-10 van kunnen samenstellen en zette ze met smaak voor je op een rij. Van burrata tot pecorino via fontina, mozzarella en meer… Lekker lezen over […]

Lees meer →

Deens genot

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze Muuto Crushed schaal bestaat uit handgemaakt porselein en is ontworpen door Julien de Smedt. Ideaal voor het serveren van bijvoorbeeld sausjes tijdens een zomerse barbecue! MUUTO Crushed Schaal small, €45 […]

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Wil je deze zomer een Nederlandse citytrip maken? Dan is good old Den Haag absoluut een aanrader! Onze residentie heeft de naam wat formeel te zijn, maar vergis je niet. Deze mooie stad achter de duinen bruist! Je kunt er eindeloos shoppen, op een van de vele gezellige terrassen neerstrijken en bekende politici spotten of genieten […]

Lees meer →

Chapeau Château fair

Zowel de Limburgse glossy Chapeau als het kasteelhotel Château St. Gerlach bestaat dit jaar twintig jaar. Om dit te vieren wordt op 25 juni de lifestylefair Chapau Château georganiseerd. Tijdens het evenement zijn onder andere juweliers, interieurontwerpers, kunstenaars, interieurinrichters, dealers van luxe automerken en exclusieve reisorganisaties aanwezig. Bezoekers lijken zich in een editie van Chapeau […]

Lees meer →