Menu Filter
Filter restaurants

Ron Blaauw breidt uit naar Limburg

Het succesvolle Gastrobar-concept van Ron Blaauw komt naar Limburg. Bistrobar XO opent in Roermond op 25 april onder toeziend oog van de sterrenchef haar deuren. In Amsterdam opende Blaauw al vier zaken met de gastrobarformule: minder frutsels, meer smaak. Met XO Bistrobar breidt Blaauw nu voor het eerst uit naar het zuiden van het land. […]

Lees meer →

Italiaanse Wijn Vakdag

ITALENT organiseert op maandag 8 mei 2017 voor de achtste keer de Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam. Ongeveer 30 wijnimporteurs presenteren op deze dag hun Italiaanse assortiment aan de horeca, vakhandel en pers. In totaal zijn er meer dan 400 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië aanwezig op de Wijn Vakdag. Bezoekers worden […]

Lees meer →

Culiperslunch

Maandag 10 april 2017 vond de achtste editie van Culiperslunch plaats in de Kookfabriek in Amsterdam. Op dit event, georganiseerd door Nieuwe Haring Media van Marcus Polman, in samenwerking met partnerbureau PitchPR, worden culinaire journalisten, (food)bloggers en influencers geïnspireerd en geïnformeerd door food- en drinkmerken en uitgeverijen. Er vonden kookboekpresentaties plaats van onder meer het tweede […]

Lees meer →

Recordbedrag voor eerste Oosterscheldekreeft

De veiling van de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen heeft een recordbedrag opgeleverd van €41.000.  De koper van de kreeft is groothandel Adri & Zoon uit Yerseke. De opbrengst van de veiling gaat naar de Dirk Kuyt Foundation, die zich sterk maakt voor het organiseren van sportevenementen voor mensen met een beperking. Sjaak Troost, oud […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Rennen, je trein gaat over 4 minuten! Hup, de deadline wacht! Snel, de meeting begint over een kwartier! We vliegen allemaal wel eens ’s ochtends vroeg de deur uit zonder ontbijt. […]

Lees meer →

Restaurants in de schijnwerpers

ExtraLekker belicht drie bijzondere Hollandse hotspots, alledrie met stip nieuw binnen in onze Lekker500-gids 2017. De Watertoren is een markant restaurant, met een fenomenaal uitzicht over Utrecht. Brasserie Harry’s is al langer dan een eeuw een culi-hotspot in Maastricht, met all time classics op het menu. In Amsterdam zit nog zo’n uitblinker: The White Room. […]

Lees meer →

Tweede editie Hartelijk Horeca

Op maandag 10 en dinsdag 11 april 2017 vindt de tweede editie van Hartelijk Horeca plaats, een supplier expo voor ondernemers. Het evenement vindt plaats in het monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo. “Het idee van een horecabeurs in Twente is ontstaan vanuit de markt”, legt organisator Jan Vlap uit. “De horecaleveranciers in deze omgeving bevinden zich in […]

Lees meer →

Backstage bij Tribeca-chef Jan Sobecki

De twee Michelinsterren voor chef Sobecki van restaurant Tribeca zijn niet zo maar uit de lucht komen vallen. Jarenlang 24/7 keihard werken en voortdurend investeren in kennis en vakmanschap zijn er aan voorafgegaan. Van Polen naar Parijs, via Helmond, Heerlen, Chicago en New York… Wat is nu eigenlijk de sleutel tot Jans succes? In ExtraLekker […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! De zomer mag dan nog ver weg zijn, wij wanen ons alvast aan de warme costa português met deze parel van een theepot. Gemaakt van Portugals trots: keramiek en kurk. Door de […]

Lees meer →

Column Nel Schellekens

Een nieuwe lente, een nieuw geluid… Lees: een nieuwe columniste in ExtraLekker. We zijn héél blij met haar! De immer gul haar kennis delende ‘kop-tot-kont’-chef Nel Schellekens. Afgelopen winter sloot haar Winterswiekse restaurant De Gulle Waard voorgoed de deuren, tot verdriet van de vele vast gasten. Maar Nel is zelf gelukkig niet te stoppen! ‘Ik […]

Lees meer →

Kom proeven op RYPP wijnfestival Rotterdam

Op het dak van de Hofbogen in Rotterdam vindt van 26 mei tot en met zondag 28 mei het RYPP wijnfestival plaats. Het monumentale Station Hofplein is drie dagen lang dé plek voor wijn, culinaire combinaties en verrassende liveacts. RYPP is het eerste wijnfestival van Rotterdam. Kwaliteit staat centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe […]

Lees meer →

Spetters en One winnen internationale JRE-Awards

Sterrenchef Laurens Smallegange van restaurant Spetters in Breskens heeft de JRE Heritage Award 2017 in ontvangst genomen. Edwin Soumang van restaurant One in Roermond won de JRE Talent Award 2017. De awards werden uitgereikt tijdens het internationale JRE-congres in Luzern, Zwitserland. Smallegange was de enige Nederlandse genomineerde voor de award, in een rij van chefs […]

Lees meer →

Recept: rabarber limonade

ExtraLekker deelt een heerlijk recept voor zelfgemaakte rabarber limonade. Wil je meer weten over deze vrolijke en veelzijdige groente? Lees ExtraLekker #9! Dit heb je nodig 400 g rabarber 350 g aardbeien 150 g witte basterdsuiker 1,5 l (kraan)water 1 citroen 3 limoenen 25 muntblaadjes Zo maak je het 1. Snijd de rabarber en 300 […]

Lees meer →

The Dutch Weed Burger opent seaweed restaurant

The Dutch Weed Burger opent op 1 juni de deuren van haar eerste eigen, vaste locatie in Amsterdam. Naast de bekende veganistische burger worden er ook drie nieuwe 100% plantaardige foodconcepten ontwikkeld die verrijkt zijn met zeewier. Na jarenlang naam te hebben gemaakt met een rollende keuken vestigt The Dutch Weed Burger zich nu in […]

Lees meer →

Eropuit: Delft

De lente-editie van ExtraLekker staat er vol van, want wat kun je in ons land toch puur Hollands genieten. Neem Delft. Delftenaren zijn trots op hun stadje, en terecht! Al die bewonderende blikken, daar kun je ook alleen maar blij van worden. En een instant vakantiegevoel krijgen door alle talen die je er hoort. Wat […]

Lees meer →

Eigen college Alliance Gastronomique

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique bestaat dit jaar 50 jaar en heeft tijdens de aftrap van het jubileum bekend gemaakt te gaan starten met een Alliance College. De club van 37 toonaangevende restaurants, waaronder De Librije, De Treeswijkhoeve en Fred en Aan de Poel,  hoopt voor het einde van het jaar de eerste lessen te hebben gegeven. […]

Lees meer →

Nieuw food festival: Sushi Festival JOY

Gek op sushi? Dan zal het Sushi Festival JOY zeker in de smaak vallen. Tijdens dit nieuwe Asian streetfood festival speelt de Japanse keuken een centrale rol. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké […]

Lees meer →

Rangen en standen in keuken

Tientallen koksmutsen die elkaar onder luid geschreeuw onder de voeten lopen, dat beeld uit films als Ratatouille is geen dagelijkse kost meer, de keukenbrigades in Nederland worden steeds kleiner. De dagen van een kok met een klassieke functie als poissonnier en saucier lijken daardoor geteld, chefs hebben steeds vaker meerdere ‘koksmutsen’ op. In ExtraLekker #9 […]

Lees meer →

Culi at home: thuis bij Janneke

Zo omvangrijk haar oeuvre, zo bescheiden haar karakter. Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste en heeft met man Serge een studio in het Limburgse Margraten. Onlangs verscheen hun kookboek, Stoven bij Janneke thuis. ‘De geur van stoofgerechten kan me zo gelukkig maken…’ En haar niet alleen! Nu in de nieuwe ExtraLekker (vanaf 21 maart in […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Niets is zo heerlijk als zelfgemaakte aardbei-, bramen- of bessenjam in je eveneens zelfgemaakte (nog warme) taart. Hmm… Echter nog best een karweitje, dat jam maken. Gelukkig helpt deze suikerthermostaat je […]

Lees meer →

Ode aan de Franse Keuken

Om de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen wordt er voor het derde jaar op de eerste dag van de lente wereldwijd het evenement Goût de France (Good France) georganiseerd. Verschillende restaurants koken en serveren dan een “diner à la française”. Op 21 maart verenigen dit jaar maar liefst 2000 chefs […]

Lees meer →

Jozefien Muylle wint Dutch Tea Championship 2017

Theesommelier Jozefien Myulle van Be Your Tea mag zich de Dutch Tea Champion van Nederland noemen. Tijdens de drukbezochte finale van het Dutch Tea Championship op het Amsterdam Coffee Festival versloeg Jozefien de drie andere finalisten. De finalisten werden tijdens drie rondes getest op hun theecapaciteiten. Ronde één draaide om bereiding en smaak, in ronde […]

Lees meer →

Wereldmuseum Rotterdam sluit restaurant

Het restaurant van Wereldmuseum Rotterdam moet op 31 maart haar deuren sluiten. Dat heeft het museum besloten. De directeur van het het museum, Jan Willem Sieburgh wil de museale functie voorop stellen. Ook spelen economische factoren een rol bij de sluiting. Het team van het restaurant reageert vol verbazing en ongeloof. Volgens directeur Sieburgh is […]

Lees meer →

Jonnie en Thérèse Boer beachrestaurant op Bonaire

Jonnie en Thérèse Boer van de Librije in Zwolle gaan op Bonaire het management verzorgen van een beachrestaurant op het Delfins Beach Resort. Daar voeren ze een wereldse, toegankelijke kaart met de signatuur van De Librije. Een aantal van de huidige personeelsleden van De Librije gaan mee naar Bonaire om de kwaliteit en de filosofie […]

Lees meer →

Dinner at the Parc

Het historische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum organiseert dit weekend het 4-daags gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Hierbij laten de meest invloedrijke chefs van over de hele wereld hun culinaire kunsten zien. Na een restauratie van bijna twee jaar werd in december 2016 het authentieke landgoed heropend. Tijdens het evenement zullen tien van ’s […]

Lees meer →

NR.11 geopend in Leidschendam

Het ondernemen zit Erik Tas, eigenaar van Restaurant Bij Erik in Leidschendam, in het bloed. Vorig jaar heeft hij zijn zaak aan het Sluisplein geheel gerenoveerd en sinds 1 maart jongstleden is Erik, samen met compagnon George Longhitano, eigenaar van een nieuw horecaconcept, dat naast zijn huidige restaurant te vinden is. NR.11 is de naam […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Stop je favoriete losse thee in de staaf, roer ermee door heet water en tadaa! Een heerlijk bakkie thee zonder korreltjes en stukjes dankzij deze theetrofee. Blomus Utilo theestick, €20,95 via […]

Lees meer →

Een lekker Pinksterweekend met Taste of Amsterdam

Tijdens de pinksterdagen genieten van heerlijke gerechten? Dat kan op het restaurantfestival Taste of Amsterdam! In het pinksterweekend van vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni zetten Nederlandse topchefs de pannen op het vuur in het Amstelpark in Amsterdam. Het is de negende editie van het foodfestival. Onder andere restaurant Blauw, The Roast Room, […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Een keer iets anders voor de lunch? Met deze tosti-ijzer van gietaluminium tover je in no time een heerlijke croque monsieur op je bord. Je kunt ‘m gebruiken op het gasfornuis, de elektrische […]

Lees meer →

10-jarig jubileum Aan de Poel

Het Amstelveense restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. In het 10-jarige bestaan vergaarden eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept twee Michelinsterren én een plek in de Lekker top 100. Om het jubileumjaar te vieren organiseert Aan de Poel de komende maanden een serie bijzondere festiviteiten. Chef-kok Stefan van […]

Lees meer →