Menu Filter
Filter restaurants

Opdracht Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

De vijf finalisten van Bocuse d’Or Nederland kunnen hun borst maar vast nat maken, nu het bestuur de wedstrijdopdracht bekend heeft gemaakt. In vier uur en 45 minuten moeten de deelnemers twee verschillende gerechten maken. Eén met vis en één met vlees. Daarvoor krijgen de finalisten een aantal verplichte ingrediënten voorgeschreven. voor het visgerecht zijn […]

Lees meer →

10-jarig feestje voor Envy

Envy bestaat alweer 10 jaar! Om dit te vieren brengt het restaurant vijf van hun gerenommeerde chefs even terug naar de thuishaven. Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan* en binnenkort The Gin Sum Club), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau**) en huidige executive chef Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, […]

Lees meer →

Champagne werelderfgoed  

De wijngaarden, huizen en kelders in de Franse Champagnestreek zijn door de commissie van het werelderfgoed van Unesco bestemd tot ‘levende culturele landschappen’ met een uitzonderlijke universele waarde. De Champagnestreek is 33.705 hectaren groot, telt 15.700 wijnboeren en levert jaarlijks (2014) 337 miljoen flessen op. Zij worden uitgevoerd naar 190 landen. Nederland staat op de […]

Lees meer →

Nieuwe oogst Zeeuwse Mosselen weer volop verkrijgbaar

Vandaag start het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselsector is positief gestemd over de kwaliteit en het fraaie vleesgewicht die de mossel in de schelp bevat. De smaak is uitstekend. De sector is blij dat het seizoen weer van start gaat en de consument weer kan genieten van een heerlijk pannetje met […]

Lees meer →

Said Maher en Marjolein Woerlee ontvangen Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontvingen maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. SVH Meestergastheer Said Maher is samen […]

Lees meer →

Casper Westerveld geïnaugureerd als SVH Meestergastheer

Op dinsdag 30 juni is Casper Westerveld (1981) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Westerveld is Maître van Restaurant Vinkeles (The Dylan Amsterdam).   Veel vaste gasten en diverse SVH Meesters woonden de inauguratie bij, evenals zijn zichtbaar trotse ouders. Op het zonovergoten terras zagen zij hoe collega en chef-kok Dennis Kuipers de versierselen uitreikte aan […]

Lees meer →

9 jarig bestaan In de keuken van Floris

In de Keuken van Floris bestaat dit jaar -9- jaar. ‘De eerste dag  in mijn eigen keuken kan ik nog als de dag van gisteren herinneren, ook al is het 9 jaar geleden.’ zegt Floris Versluijs. ‘Eind mei 2006 heb ik “de keuken van” uit een faillissement’s  verkoop gekocht.  Ik was er op moment van faillissement werkzaam […]

Lees meer →

Landgoed Groot Warnsborn geïnaugureerd als lid van Euro-Toques

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem is op donderdag 25 juni officieel geïnaugureerd als lid van Euro-Toques. In 1989 komen Lammert en Sjoukje de Vries op het landgoed in dienst. De gehele exploitatie werd op 1 juli 1991 aan hen overgedragen. Er volgen jaren van renovatie, innovatie en vernieuwing. Op 1 juli 1996 kopen Lammert en […]

Lees meer →

Roderik Goores naar Restaurant het Veerhuys

Per 1 augustus 2015 wordt de scepter in de keuken van Restaurant het Veerhuys te Almere Haven overgenomen door de Almeerse chef-kok Roderik Goores. Roderik Goores is geboren en getogen in Almere en heeft een gedegen achtergrond als chef en souschef. Hij heeft o.a. gewerkt bij Restaurant La Rive*, De Nederlanden*, Ron Blaauw**, Het Bergpaviljoen, […]

Lees meer →

Jonathan Zandbergen naar Merlet

Jonathan Zandbergen verhuist van Het Veerhuys in Almere naar Merlet in Schoorl (Noord-Holland). Per 1 augustus 2015 wordt de scepter in de keuken van Restaurant het Veerhuys te Almere Haven overgenomen door de Almeerse chef-kok Roderik Goores.  

Lees meer →

De Pastinaeck opent derde concept

Naast restaurant De Pastinaeck en wijnbar De Bijzaeck lanceren Lie en Rianne (winnaars Mijn Tent is Top 2009) nu ook een derde concept: De Viszaeck. ”Een restaurant zoals we hem allemaal kennen, maar tot nu toe mist in Amersfoort. Een echt puur visrestaurant met kreeft, oesters en bijvoorbeeld fish & chips. En… een rookton in […]

Lees meer →

Food & Gympen in FG Restaurant

Sterrenchef François Geurds rekent af met ongeschreven dresscode Geen toevalstreffer maar een weloverwogen keuze om in 2009 een eigen restaurant in Rotterdam te beginnen. In Londen gewoond en gewerkt, in New York gewoond en gewerkt. Geen stad die zo bij mij past als Rotterdam. Die no-nonsense mentaliteit, niet lullen maar poetsen, die is mij niet […]

Lees meer →

Robin Overdreef geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 23 juni jl. is Robin Overdreef, sommelier van Restaurant Joelia in Rotterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Wijnmeester. Daarmee beschikt het in februari geopende restaurant over een tweede SVH Meestertitel, want chef-kok Mario Ridder is in het bezit van de titel SVH Meesterkok.   Warme en betrokken sommelier De proef werd afgenomen door SVH […]

Lees meer →

SVH lanceert game ‘Aan de slag in de horeca’

Op maandag 22 juni heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tevredenheid van de gasten […]

Lees meer →

IJs toe

Heerlijk koel en niet te versmaden als zoete afsluiter van een diner: een ijsdessert. SVH Meesterijsbereider Luc Blok van ijssalon Luciano vertelt over zijn soorten en smaken. Plus vruchtensorbetrecept! Je leest er alles over in de verschenen ExtraLekker, verkrijgbaar in de winkel! Liever online bestellen? Klik hier.  

Lees meer →

In de greep van Laguiole

Laguiole heet het Franse mes dat tegenwoordig menig Neerlandse buitenkeukentafel siert, simpelweg omdat het loeischerp is en uitstekend in de hand ligt. Hoe een nederig boerenmes promoveerde tot een heuse tafeltrend, lees er alles over in de aankomende ExtraLekker, verkrijgbaar in het tijdschriftenschap. Liever online bestellen? Klik hier.

Lees meer →

Paris, je t’aime!

Wat is leuker dan Parijs? Zomer in Parijs! Fijne parken, overal terrassen, lekker briesje over de Seine en warempel, nog een echt zandstrand ook… Plus niet te vergeten: de allerbeste restaurants op aarde. Marthe neemt je mee naar alle hotspots in de lichtstad. Graag bestellen? Klik hier.

Lees meer →

 De lekkerste zuurtjes

Zowat elke restaurantkeuken heeft iets met een ‘zuurtje’. Niet alleen de aloude azijn en citroen, maar ook ponzu, chinkiang of bergamot… ExtraLekker neemt een aantal hippe zuren onder de loep en geeft gebruikstips voor de thuiskeuken. Benieuwd naar deze zuurtjes? Je leest het in de aankomende ExtraLekker! Vanaf nu verkrijgbaar in de winkels. Maar bestel hem ook […]

Lees meer →

Terug in de flow

De gedrevenheid van deze vrouwelijke Meesterkok met twee Michelinsterren is enorm. Met haar positieve instelling overwon ze ziekte en tegenslag, samen met haar partner Petro staat ze gelukkig weer klaar om hun gasten warm te onthalen bij Da Vinci in Maasbracht. Hoe blijft ze in balans? Een openhartig gesprek, je leest het in de ExtraLekker. […]

Lees meer →

Thuis koken als een topchef

Lekker thuis de sterren van de hemel koken? Tuurlijk! Topchefs Jarno, Jef & Nico geven je hét recept voor een onvergetelijk zomers verwenmenu… En ze vertellen en passant alles over hun favoriete ingrediënten. Benieuwd naar deze recepten en ingrediënten? Je leest het allemaal in ExtraLekker #2, verkrijgbaar in de winkels! Of bestel hem HIER makkelijk online.

Lees meer →

Emiel Kwekkeboom en Gert van der Heijden naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gister in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen naar een plaats bij de Nederlandse finale op 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam. […]

Lees meer →

Acht talenten bij voorronde Nederlandse finale Bocuse d’Or

Vandaag zullen 8 jonge talenten de strijd aan gaan om een plaats te bemachtigen bij de Nederlander finale om de Bocuse d’Or.  De voorronde vindt plaats in de keukens van het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen. De jury bestaat onder andere uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart (restaurant ’t Havenmansje, Harlingen) aangevuld met Joop Braakhekke (Le […]

Lees meer →

Naar buiten allemaal!

Oergezellig buiten koken: hang je ketel boven een knappend houtvuurtje en geniet… Met deze hippe hebbedingen heb je gegarandeerd een zinderende zomer! Benieuwd naar deze hebbedingen? Je ziet ze allemaal in de aankomende uitgave, al vanaf woensdag in de winkels! Of bestel hem HIER makkelijk online

Lees meer →

Gastvrijheid blijheid

Deze zomereditie van ExtraLekker staat bol van warmte en gastvrijheid. Gepassioneerde Meestergastvrouwen en -heren doen een boekje open over hun boeiende vak. En allemaal geven ze met liefde hun kennis en ervaring door aan jong horecatalent. Voorop staat natuurlijk een degelijke opleiding… We geven Rémy Dekker van het Bredase Cingel College daarover uitgebreid het woord. […]

Lees meer →

Alle zintuigen op scherp

Drukke markten, serene tempels, varende restaurants, bars in de lucht en overal vriendelijke mensen: Bangkok blijft je voor altijd bij… ExtraLekker gaat voor jou op reis in de aankomende uitgave. Vanaf 10 juni in de winkels! Alvast online bestellen? Klik hier.

Lees meer →

Waar rook is…

…sist de superieure steak van Nice to Meat boven de gloeiende kooltjes… Geen zomer zonder bbq, buiten koken is het helemaal! Een kijkje achter de schermen bij de vleesmeester: Mikel Pouw over wagyu-burger en zomerhert in de aankomende ExtraLekker, vanaf deze woensdag verkrijgbaar in het tijdschriftenschap. Alvast online bestellen? Klik hier.

Lees meer →

4x zomers uitpakken

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan wil je vast vaker iets bijzonders maken. Exclusief in ExtraLekker: Jilt, Gerhard, Jonathan en Rutger geven je de receptuur van hun zonnige signature dish, vanaf volgende week in de winkels. Alvast bestellen? Klik hier.

Lees meer →

Meesterlijk gesprek

SVH-Meesters zijn niet alleen groots in hun eigen vakgebied, maar ook ambassadeurs voor de hele horeca. Vijf actuele thema’s, vijf Meesters filosoferen er lustig op los… Je leest er alles over in de aankomende uitgaven van ExtraLekker, vanaf woensdag verkrijgbaar in de winkel! Liever online bestellen? Klik hier.

Lees meer →

Sterrenchef Stefan van Sprang vernieuwt Amsterdams restaurant

Sterrenchef Stefan van Sprang (Aan de Poel, Amstelveen) gaat de keuken van restaurant De Kersentuin vernieuwen. Het restaurant van het Bildenberg Garden Hotel aan de Apollolaan wordt omgetoverd door de chefkok. Vanaf september bepaalt Van Sprang wat er op de menukaart te bestellen is. Casual dining op niveau in Amsterdam Zuid, met een gezonde dosis flair is de visie […]

Lees meer →

Horeca-ondernemers krijgen hulp bij optimalisatie personeelsbestand

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca en MKB-Nederland bieden horecabedrijven steun om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Zodoende kunnen de horecaondernemingen een gratis bedrijfsscan en persoonlijk advies krijgen. Omdat Horecaondernemers dagelijks keuzes moeten maken en een wendbaar bedrijf wenselijk is, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van het personeel. Want, legt directeur […]

Lees meer →