Menu Filter
Filter restaurants

Goût de / Good France evenement 19 maart 2015

De Franse gastronomie zal wereldwijd op verschillende locaties vandaag gevierd worden tijdens het Goût de / Good France evenement. Meer dan 1000 chef-koks nemen deel aan dit evenement aan de vooravond van de lente. Deelnemende restaurants zullen op deze avond ieder een diner serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van […]

Lees meer →

Kamers Inter Scaldes volledig vernieuwd

Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, de nummer 1 van Lekker 2014 en 2015, heeft zijn hotelkamers in een nieuwe jas gestoken. Al eerder lieten de patrons Claudia en Jannis Brevet zich voor de lounge en het restaurantgedeelte van de statige Zeeuwse villa inspireren door de Franse designers Patrick Jouin en Sanjit Manku. Nu hebben […]

Lees meer →

Handtekening van de chef

Elke chef heeft minstens één ‘Signature Dish’, een gerecht waarmee hij zichzelf onderscheidt. ExtraLekker vroeg vier chefs naar hun allerbeste visitekaartje.

Lees meer →

Sterren in de maak

In het hart van de Jordaan is het ROC gevestigd. Daar worden koks klaargestoomd voor de top. ExtraLekker in gesprek met Sterklas-leraar Theo van Rensch.

Lees meer →

Aan de bar met Ridder

De laatste hoofdgerechten in Joelia, het nieuwe restaurant van Mario Ridder, zijn uitgeserveerd. Spanning maakt plaats voor een relaxte houding. Tijd voor een glas en een goed gesprek Met ExtraLekker. Ridder op de praatkruk.

Lees meer →

Tintelfrisse wijn in het glas

Wijnschrijver Harold Hamersma selecteerde voor ExtraLekker een aantal lekkere, lichte en doordrinkbare wijnen om de lente feestelijk in te luiden. Met fijne gebruikstips om het buitenleven aangenaam te maken.

Lees meer →

Niet kijken, maar kopen!

Zes pagina’s vol met leuke keukenspullen, met alle informatie over prijzen en verkrijgbaarheid.

Lees meer →

Voorjaar in optima forma

Ze zijn er slechts een paar maanden. Asperges ofwel het witte goud. Maar hoe groeien deze lekkere stengels eigenlijk? ExtraLekker ging op onderzoek uit.

Lees meer →

Op het menu

Drie gepassioneerde jonge chef-koks geven in ExtraLekker hun lekkerste recepten om thuis de mooiste ontbijt-, lunch- en dinergerechten op tafel te brengen. Mét tips voor bijpassende wijnen en veel praktische informatie.

Lees meer →

Culinaire ABC

In 4 delen geeft ExtraLekker je de meest voorkomende culinaire keukentermen mét uitleg. Zo heb je straks je eigen Culinaire ABC. Tot en met Z.

Lees meer →

Dj Ekdom over eten

Dj Gerard Ekdom, lekkerbek pur sang en een sterkokkin (zijn vrouw Nicole) binnen handbereik, had voorheen een wel heel bijzondere visie op sterrenrestaurants. In ExtraLekker vertelt hij erover.

Lees meer →

Advocaatje leef je nog?

Is het advocaatje met slagroom, op te snoepen met een lepeltje, nog hip? Distilleerderij Van Kleef in Den Haag, bogend op een beproefd recept van Oudhollandse advocaat, verkoopt nog steeds volop flessen van dit goudgele goedje. ExtraLekker liet het zich smaken.

Lees meer →

Lekkere bonbonmaker

Hij leerde het vak bij de beste chef-koks, heeft een eigen atelier, levert zijn chocolaterie aan sterrenrestaurants en wil de beste bonbonmaker van Nederland worden: ExtraLekker in gesprek met patissier Tom van de Veen.

Lees meer →

Inpakken en wegwezen

ExtraLekker maakt je, samen met chefkoks uit onze Top-10, culinair wegwijs in de wereldsteden Barcelona en Berlijn en geeft nog veel meer leuke tips om je citytrip luister bij te zetten.

Lees meer →

Boek in beeld

Dit voorjaar weer keuze te over uit de meest smaakmakende kookboeken. ExtraLekker maakte keuze en de meest lentefrisse exemplaren worden aan je voorgesteld.

Lees meer →

De ene olie is de andere niet

Zo veel soorten, zo veel smaken en zo verschillend het gebruik. ExtraLekker neemt de proef op de som en deelt de uitkomsten met je.

Lees meer →

Boer en vrouw

Na 20 jaar begon het te kriebelen bij Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Ze maakten samen een plan de campagne en het resultaat is een prachtig restaurant op een nieuwe plek. ExtraLekker ging op bezoek.

Lees meer →

Back in town

De Zeeuwse Sidney Schutte had een topbaan bij restaurant Amber in Hongkong, maar keerde vorig jaar terug naar zijn roots, om in Amsterdam als executive chef van Librije’s Zusje in het chique Waldorf Astoria te gaan werken. In ExtraLekker lees je waarom.

Lees meer →

Restaurant Le Garage bestaat 25 jaar

“In 1990 startte ik samen met Wim Nijkamp Restaurant Le Garage. Ontworpen door de vermaarde architect Cees Dam werd het een theatraal spiegelpaleis dat na 25 jaar te boek staat als een instituut. Fantastisch om zowel dit jaar het 25-jarig jubileum van onze zaak te mogen vieren alsmede mijn 50-jarig jubileum in het hospitality vak” […]

Lees meer →

Henrice Dijks nieuwe Executive Chef van Bistro ’t Gerecht

NH Hotel De Ville en Bistro ’t Gerecht krijgen een nieuwe Executive Chef. Henrice Dijks, al jaren meedraaiend in de culinaire top van Nederland, gaat per 1 maart 2015 leiding geven aan de keukenbrigade van Bistro ’t Gerecht. Henrice Dijks neemt de plaatst in van Gerlof Castelijn. Bistro ‘t Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group […]

Lees meer →

Pasquinel Kolk geïnaugureerd als SVH Meestergastheer

Pasquinel Kolk, gastheer van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns, van jongs af al een voorbeeld voor Kolk. […]

Lees meer →

Passie in de Prinsenhof: leerlingen van de Weekendschool lopen een dagje mee in de Horeca

Het strakke, witte tafelkleed ligt keurig over de tafel gespreid; kistjes brood en fruit staan erop uitgestald. Zondag 8 februari mocht een groep van ongeveer 20 leerlingen van de IMC Weekendschool een heuse brunch voorbereiden en presenteren in het Grand Café van Prinsenhof Groningen. De leerlingen van de IMC Weekendschool, allemaal ongeveer rond de 13, […]

Lees meer →

Nieuw concept Restaurant Cucina del Mondo

Vanaf 20 februari 2015 introduceert Restaurant Cucina del Mondo Heerlen een totaal nieuw concept. “Wij willen nog meer aandacht voor de gebruikte ingrediënten. Onze creaties  zullen in al hun eenvoud het maximale gaan halen uit smaak en presentatie om zodoende onze kwaliteit op een nog hoger niveau te brengen.” Aldus Servais Tielman  en Jeroen Van Gansewinkel. […]

Lees meer →

Nieuwe chef-kok Philip Toes brengt Vlaar naar hoger culinair platform

Philip Toes (28 jaar en woonachtig in Bussum) wordt chef-kok van restaurant Vlaar na hier vier jaar als souschef te hebben gewerkt. Het afgelopen jaar gaf hij als keukenchef al leiding aan de witte brigade van het Gooische restaurant. Zijn ambitie is om restaurant Vlaar onder het motto “de prijs is betaalbaar, de beleving onbetaalbaar” […]

Lees meer →

Opening Restaurant Joelia by Mario Ridder

Het nieuwe restaurant van sterrenchef Mario Ridder in Hilton Rotterdam opent vandaag haar deuren. Wie de wereld van Joelia binnenstapt, komt in een omgeving die verleidt. ‘New Style in gastronomie’ noemt de chef-kok en culinair ondernemer het zelf, die met het voltallige team van zijn voormalige tweesterrenrestaurant De Zwethheul in hartje Rotterdam is neergestreken om hier zijn […]

Lees meer →

Het weekend van de Rollende Keukens

In het Hemelvaartsweekend van 13 t/m 17 mei 2015 zal de achtste editie van Het weekend van de Rollende Keukens plaatsvinden op de Amsterdamse Westergasfabriek. Meer dan 125 tot mobiel restaurant, bakkerij of rookoven omgebouwde bakbrommers, dubbeldekkers, pipowagens, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes vormen dit weekend één groot openluchtrestaurant. Met passende muzikale begeleiding zal iedere lekkerbek […]

Lees meer →

Eten bij Michelin sterrenchefs thuis

Withlocals, de in Azië al succesvolle marktplaats waar reizigers thuis-diners, tours en activiteiten direct bij de lokale bevolking kunnen boeken, start nu ook in Nederland. Sterrenchefs Moshik Roth (&samhoud places) en Rene Brienen (Brienen aan de Maas) trappen af met een aantal dinner-party’s bij hen thuis. Vanaf nu kunnen gepassioneerde thuischefs zich inschrijven op Withlocals.com […]

Lees meer →

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Al jarenlang laten de arbeidsmarktcijfers zien dat er behoefte is aan een nieuwe generatie professionele gastheren en -vrouwen in de Nederlandse horeca. De organisatie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vraagt jaarlijks opnieuw aandacht voor het belang van goed gastheer- en gastvrouw schap in Nederland. Dit jaar vindt de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats […]

Lees meer →

Restaurant ‘t Raadhuis Heinenoord verhuist naar waterlocatie in Willemstad

Restaurant ’t Raadhuis in Heinenoord verhuist medio volgend jaar naar Willemstad in Noord-Brabant. Het vestigt zich in een nog te bouwen pand aan het Havenfront, op de kop van de oude haven. Eigenaren Henrie en Ingrid van der Heijden verlaten hun karakteristieke pand in Heinenoord omdat zij er uit hun jasje gegroeid zijn. Het nieuwe […]

Lees meer →

Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie met Menno Post in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Steinbeisser keert terug naar Amsterdam op 15, 16 en 17 mei 2015. Onder de culinaire leiding van twee Michelinsterren chef Menno Post van de Bokkedoorns wordt een uitgebreid vijfgangen diner geserveerd. Volledig plantaardig (vegan) waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw. Voordat Menno Post in januari 2014 in dienst trad bij […]

Lees meer →