Menu Filter
Filter restaurants

Jarno Eggen geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok

Op 17 mei jl. is Jarno Eggen, eigenaar en chef kok van Restaurant De Groene Lantaarn * in Zuidwolde, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.   Frisse, eigentijdse keuken De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en […]

Lees meer →

Beleef de smaak van Van Gogh tijdens Foodfestival “Food Unplugged”

Food Unplugged is een heerlijk en eerlijk culinair festival. In het weekend van 26 en 27 juni kun je bij de Mauritskazerne in Ede onversterkt eten proeven, dat afkomstig is van boeren, telers en kleine ambachtslieden. Dit jaar staat de smaak van schilder van Gogh centraal: de activiteiten op het foodfestival zijn geïnspireerd op zijn […]

Lees meer →

NH Grand Hotel Krasnapolsky verwelkomt driesterrenchef Jacob Jan Boerma

Gasten van het vernieuwde NH Grand Hotel Krasnapolsky kunnen volgend jaar genieten van de heerlijke gerechten van topchef Jacob Jan Boerma. Bovendien is de signatuur van sterrenchef Boerma te vinden in het nieuwe Grand Café Krasnapolsky, dat in juli de deuren zal openslaan. Jacob Jan Boerma is enthousiast over de opening van het restaurant in […]

Lees meer →

IDRW-chefs koken deze zomer de sterren van de “Blote hemel”

Chefkok Marcel van Zomeren en kok Justin van den Berg verruilen deze zomer hun keuken van restaurant In Den Rustwat voor de blote sterrenhemel: ze trekken erop uit! En wel met vintage veldkeuken uit 1944, compleet met legertent. Met een DAF-legervoertuig komen Marcel van Zomeren en Justin van den Berg van het Rotterdamse restaurant In […]

Lees meer →

Waldorf Astoria Amsterdam verwelkomt koninklijk gezelschap

Om het eenjarige bestaan van het Waldorf Astoria Amsterdam te vieren, kreeg het hotel “Koninklijk bezoek”. Drie bijenkoninginnen arriveerden op 1 mei bij het Waldorf Astoria Amsterdam. Bij koninklijk bezoek hoort natuurlijk een koninklijke auto, dus de drie koninginnen werden met een Rolls Royce naar het hotel gebracht, onder begeleiding van general manager Roberto Payer, […]

Lees meer →

Nieuwe culinaire docuserie Chef’s Table vanaf 26 april op Netflix

Chef’s Table toont het reilen en zeilen in de keuken van zes gerenommeerde internationale chefs. De chefs die gevolgd worden in de serie zijn Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italië), Dan Barber (Blue Hill Restaurant in Stone Barns en in New York City, USA), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur in Buenos Aires, Argentinië), […]

Lees meer →

Casper Westerveld legt succesvolle Meesterproef SVH Meestergastheer af

Op 21 april is Casper Westerveld, Maître van Restaurant Vinkeles * (The Dylan Amsterdam), geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Westerveld wordt binnenkort geïnaugureerd als 42ste SVH Meestergastheer. Restaurant Vinkeles beschikt dan met SVH Meesterkok Dennis Kuipers over twee SVH Meesters. Gastronomie op het lijf geschreven Westerveld werkt sinds 2006 bij Restaurant Vinkeles. Daarvoor was […]

Lees meer →

Christel Oerlemans en Stephen Overwater winnen 5e Bokkedoorns Award

De jury van de Bokkedoorns Award maakte woensdag 15 april op het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem de winnaars bekend van de 5e editie van deze prestigieuze wedstrijd. Christel Oerlemans ontving de eerste prijs van de bediening en Stephen Overwater mag zich winnaar van de koks noemen. De winnaars ontvangen een award met […]

Lees meer →

Marley Spoon, de nieuwste ‘diner-kit bezorger’ in Nederland

Het ontdekken van een passie voor koken, werken met lokale producten, duurzaamheid; allemaal dingen die genoemd worden door het de nieuwste ‘diner-kit bezorger’ in Nederland. In tegenstelling tot andere foodboxen kiezen klanten van Marley Spoon zelf de gerechten die ze lekker vinden. Professionele chef-koks creëren iedere week zeven bijzondere, maar eenvoudig te bereiden gerechten waaruit […]

Lees meer →

Nathalie van der Schans van Ciel Blue ** wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

De Nederlandse horeca wordt steeds gastvrijer! Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs was dat de boodschap die de jury meegaf. Nathalie van der Schans van het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Bleu mag zich meest gastvrije gastvrouw van Nederland noemen. Remco Bekkema van restaurant De Nederlanden (een Michelenster) sleepte de tweede plaats in de […]

Lees meer →

World of Food: een oude parkeergarage omgetoverd tot smaakparadijs

Het culinaire project World of Food verwelkomt je vanaf eind mei in een wereld waar je het lekkerste streetfood kunt vinden. De gerechten zijn afkomstig uit alle windstreken, en worden bereid door streetfoodsterren: mensen die vol passie koken en die de recepten van hun ouders hebben geleerd. Een voormalig parkeergarage in Zuidoost Amsterdam is getransformeerd […]

Lees meer →

Nieuw foodfestival ‘Truckin’ voor Rotterdam

Op zondag 26 april wordt de eerste editie van Truckin’ aan de Rotterdamse Parklaan georganiseerd. Het nieuwe food festival met ‘American roots’ brengt een flinke dosis ‘feel good food’ vanuit diverse pop-up restaurants, een groot BBQ podium en een veld vol foodtrucks. Waar veel culinaire festivals alleen om foodtrucks draaien, gaat Truckin’ een stap verder. Zo […]

Lees meer →

RIJKS® chefs koken met leermeesters

Zondag 26 april a.s. staat RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, in het teken van de leerling en zijn meester. Chefkoks Joris Bijdendijk, Wim de Beer en Jos Timmer verwelkomen hun leermeesters Jacques Pourcel (Jardin des Sens, Montpellier), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Chris Naylor (Vermeer, Amsterdam) in de keuken. Meesters en leerlingen bereiden deze […]

Lees meer →

EuroCollege Charity Diner

Op 26 april zal het EuroCollege Charity Diner plaatsvinden. Tijdens dit Charity Diner is er de mogelijkheid om op een stijlvolle wijze te netwerken en een bijdrage te leveren aan de bestrijding van kanker. Dit hoogstaande, culinaire Michelinsterrendiner vindt plaats in het prachtige Wereldmuseum te Rotterdam ten behoeve van de Daniel den Hoed Stichting, het grootste kankerbehandelcentrum van […]

Lees meer →

Restaurant Van De Kaart gaat zich volledig richten op ‘diner te water’

Restaurant van de Kaart in Amsterdam (Lekker500 gids 2015, pagina 226) gaat zich volledig richten op de samenwerking met de Amsterdamse rederijen/ salonboten: het ‘diner te water’. In de recensie van de Lekker gids werd al beschreven dat de catering in het restaurant meer de core business bleek te zijn dan het à la cartewerk. […]

Lees meer →

Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op dinsdag 24 maart is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour * in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Na zijn opleiding Gastheer aan de Middelbare Hotelschool in Heerlen begon Kerckhoffs zijn loopbaan bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana * in Valkenburg. Daarna […]

Lees meer →

Officiele opening kreeftenseizoen

Gisteren is de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2015 door de heer dr. Gerrit Zalm, voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO Bank N.V. in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het Oosterscheldekreeftseizoen in Zierikzee. Sinds een aantal jaren komen de kreeften ook uit de Grevelingen en het Veerse Meer, dit zijn afstammelingen van […]

Lees meer →

EEN LEKKERE AANBIEDING VOOR JOU!

Niets meer missen op het gebied van culinair genieten? Inspireer jezelf en neem nu een abonnement en ontvang 3x ExtraLekker + Lekker500 voor slechts €29,95 i.p.v. €36,80. Klik hier om dit abonnement direct af te sluiten.  

Lees meer →

Toprestaurant De Fuik in Aalst introduceert nieuw menuconcept

Toprestaurant De Fuik in het Gelderse Aalst heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd. De nieuwe maandelijks wisselende kaart bestaat uit 15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt. Met dit nieuwe menuconcept laten ondernemers Martin en Rosita Ruisaard de traditionele kaartindeling met à la carte gerechten en menu’s los en […]

Lees meer →

2 nieuwe leden Les Patrons Cuisiniers

Op maandag 2 februari zijn twee leden geïnaugureerd tijdens een schitterend jaardiner van Les Patrons Cuisiniers bij BIJ JEF in den Hoorn op Texel. Het nieuwe lid Restaurant-Hotel ’t Lansink in Hengelo, bekroond met een Michelinster, staat onder leiding van Lars van Gaalen. Ook Restaurant Perceel van Jos Grootscholten, met een Michelinster, is toegetreden. Met […]

Lees meer →

Relaunch Foodtube door culinair journalist Ronald Hoeben en wijnschrijver Harold Hamersma

In 2008 zaten Ronald Hoeben en Harold Hamersma op de achterbank van een Amerikaanse touringcar dat hen van een restaurant in San Francisco naar de wijngaarden in Napa Valley bracht. Voldoende tijd voor food for thought. ‘Zou het niet leuk zijn om een eigen eet – en drinkwebsite te hebben? En dan niet eentje met foto’s […]

Lees meer →

Jérôme uitgeroepen tot aspergerestaurant van 2015

Restaurant Jérôme in Valkenburg is uitgeroepen tot hét aspergerestaurant van 2015 van de Benelux door het prestigieuze Belgische gas­tronomi­sche vakmagazine Culinaire Saisonnier. Met de titel wordt het restau­rant geëerd omdat de asperge tij­dens het seizoen op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht wordt. De titel “Benelux Aspergerestaurant” wordt dit jaar voor de 15de keer […]

Lees meer →

Wintergast: Margo Reuten

Na het succes van Zomeraovendgast neemt gastheer Ge Reinders ook de winter voor zijn rekening. En wel op de laatste zondagen van januari, februari en maart. Op zondag 29 maart verwelkomen we onze laatste gast van dit seizoen, chefkok Margo Reuten van twee-sterren restaurant Da Vinci in Maasbracht. Aan de hand van o.a. jeugdfoto’s, muziek- […]

Lees meer →

Soenil Bahadoer geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op 20 maart jl. is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam) en […]

Lees meer →

Goût de / Good France evenement 19 maart 2015

De Franse gastronomie zal wereldwijd op verschillende locaties vandaag gevierd worden tijdens het Goût de / Good France evenement. Meer dan 1000 chef-koks nemen deel aan dit evenement aan de vooravond van de lente. Deelnemende restaurants zullen op deze avond ieder een diner serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van […]

Lees meer →

Kamers Inter Scaldes volledig vernieuwd

Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, de nummer 1 van Lekker 2014 en 2015, heeft zijn hotelkamers in een nieuwe jas gestoken. Al eerder lieten de patrons Claudia en Jannis Brevet zich voor de lounge en het restaurantgedeelte van de statige Zeeuwse villa inspireren door de Franse designers Patrick Jouin en Sanjit Manku. Nu hebben […]

Lees meer →

Handtekening van de chef

Elke chef heeft minstens één ‘Signature Dish’, een gerecht waarmee hij zichzelf onderscheidt. ExtraLekker vroeg vier chefs naar hun allerbeste visitekaartje.

Lees meer →

Sterren in de maak

In het hart van de Jordaan is het ROC gevestigd. Daar worden koks klaargestoomd voor de top. ExtraLekker in gesprek met Sterklas-leraar Theo van Rensch.

Lees meer →

Aan de bar met Ridder

De laatste hoofdgerechten in Joelia, het nieuwe restaurant van Mario Ridder, zijn uitgeserveerd. Spanning maakt plaats voor een relaxte houding. Tijd voor een glas en een goed gesprek Met ExtraLekker. Ridder op de praatkruk.

Lees meer →

Tintelfrisse wijn in het glas

Wijnschrijver Harold Hamersma selecteerde voor ExtraLekker een aantal lekkere, lichte en doordrinkbare wijnen om de lente feestelijk in te luiden. Met fijne gebruikstips om het buitenleven aangenaam te maken.

Lees meer →