Menu Filter
Filter restaurants

Boer en vrouw

Na 20 jaar begon het te kriebelen bij Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Ze maakten samen een plan de campagne en het resultaat is een prachtig restaurant op een nieuwe plek. ExtraLekker ging op bezoek.

Lees meer →

Back in town

De Zeeuwse Sidney Schutte had een topbaan bij restaurant Amber in Hongkong, maar keerde vorig jaar terug naar zijn roots, om in Amsterdam als executive chef van Librije’s Zusje in het chique Waldorf Astoria te gaan werken. In ExtraLekker lees je waarom.

Lees meer →

Restaurant Le Garage bestaat 25 jaar

“In 1990 startte ik samen met Wim Nijkamp Restaurant Le Garage. Ontworpen door de vermaarde architect Cees Dam werd het een theatraal spiegelpaleis dat na 25 jaar te boek staat als een instituut. Fantastisch om zowel dit jaar het 25-jarig jubileum van onze zaak te mogen vieren alsmede mijn 50-jarig jubileum in het hospitality vak” […]

Lees meer →

Henrice Dijks nieuwe Executive Chef van Bistro ’t Gerecht

NH Hotel De Ville en Bistro ’t Gerecht krijgen een nieuwe Executive Chef. Henrice Dijks, al jaren meedraaiend in de culinaire top van Nederland, gaat per 1 maart 2015 leiding geven aan de keukenbrigade van Bistro ’t Gerecht. Henrice Dijks neemt de plaatst in van Gerlof Castelijn. Bistro ‘t Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group […]

Lees meer →

Pasquinel Kolk geïnaugureerd als SVH Meestergastheer

Pasquinel Kolk, gastheer van Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Op zondag 22 februari werden de officiële versierselen aan hem uitgereikt door SVH Meestergastheer Peter Bruins van De Bokkedoorns, van jongs af al een voorbeeld voor Kolk. […]

Lees meer →

Passie in de Prinsenhof: leerlingen van de Weekendschool lopen een dagje mee in de Horeca

Het strakke, witte tafelkleed ligt keurig over de tafel gespreid; kistjes brood en fruit staan erop uitgestald. Zondag 8 februari mocht een groep van ongeveer 20 leerlingen van de IMC Weekendschool een heuse brunch voorbereiden en presenteren in het Grand Café van Prinsenhof Groningen. De leerlingen van de IMC Weekendschool, allemaal ongeveer rond de 13, […]

Lees meer →

Nieuw concept Restaurant Cucina del Mondo

Vanaf 20 februari 2015 introduceert Restaurant Cucina del Mondo Heerlen een totaal nieuw concept. “Wij willen nog meer aandacht voor de gebruikte ingrediënten. Onze creaties  zullen in al hun eenvoud het maximale gaan halen uit smaak en presentatie om zodoende onze kwaliteit op een nog hoger niveau te brengen.” Aldus Servais Tielman  en Jeroen Van Gansewinkel. […]

Lees meer →

Nieuwe chef-kok Philip Toes brengt Vlaar naar hoger culinair platform

Philip Toes (28 jaar en woonachtig in Bussum) wordt chef-kok van restaurant Vlaar na hier vier jaar als souschef te hebben gewerkt. Het afgelopen jaar gaf hij als keukenchef al leiding aan de witte brigade van het Gooische restaurant. Zijn ambitie is om restaurant Vlaar onder het motto “de prijs is betaalbaar, de beleving onbetaalbaar” […]

Lees meer →

Opening Restaurant Joelia by Mario Ridder

Het nieuwe restaurant van sterrenchef Mario Ridder in Hilton Rotterdam opent vandaag haar deuren. Wie de wereld van Joelia binnenstapt, komt in een omgeving die verleidt. ‘New Style in gastronomie’ noemt de chef-kok en culinair ondernemer het zelf, die met het voltallige team van zijn voormalige tweesterrenrestaurant De Zwethheul in hartje Rotterdam is neergestreken om hier zijn […]

Lees meer →

Het weekend van de Rollende Keukens

In het Hemelvaartsweekend van 13 t/m 17 mei 2015 zal de achtste editie van Het weekend van de Rollende Keukens plaatsvinden op de Amsterdamse Westergasfabriek. Meer dan 125 tot mobiel restaurant, bakkerij of rookoven omgebouwde bakbrommers, dubbeldekkers, pipowagens, campers, vrachtwagens, aanhangers en busjes vormen dit weekend één groot openluchtrestaurant. Met passende muzikale begeleiding zal iedere lekkerbek […]

Lees meer →

Eten bij Michelin sterrenchefs thuis

Withlocals, de in Azië al succesvolle marktplaats waar reizigers thuis-diners, tours en activiteiten direct bij de lokale bevolking kunnen boeken, start nu ook in Nederland. Sterrenchefs Moshik Roth (&samhoud places) en Rene Brienen (Brienen aan de Maas) trappen af met een aantal dinner-party’s bij hen thuis. Vanaf nu kunnen gepassioneerde thuischefs zich inschrijven op Withlocals.com […]

Lees meer →

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Al jarenlang laten de arbeidsmarktcijfers zien dat er behoefte is aan een nieuwe generatie professionele gastheren en -vrouwen in de Nederlandse horeca. De organisatie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) vraagt jaarlijks opnieuw aandacht voor het belang van goed gastheer- en gastvrouw schap in Nederland. Dit jaar vindt de uitreiking van de prestigieuze prijs plaats […]

Lees meer →

Restaurant ‘t Raadhuis Heinenoord verhuist naar waterlocatie in Willemstad

Restaurant ’t Raadhuis in Heinenoord verhuist medio volgend jaar naar Willemstad in Noord-Brabant. Het vestigt zich in een nog te bouwen pand aan het Havenfront, op de kop van de oude haven. Eigenaren Henrie en Ingrid van der Heijden verlaten hun karakteristieke pand in Heinenoord omdat zij er uit hun jasje gegroeid zijn. Het nieuwe […]

Lees meer →

Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie met Menno Post in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Steinbeisser keert terug naar Amsterdam op 15, 16 en 17 mei 2015. Onder de culinaire leiding van twee Michelinsterren chef Menno Post van de Bokkedoorns wordt een uitgebreid vijfgangen diner geserveerd. Volledig plantaardig (vegan) waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw. Voordat Menno Post in januari 2014 in dienst trad bij […]

Lees meer →

Sergio Herman: Fucking Perfect

Op het Internationale Film Festival Berlinale in Berlijn gaat maandag 9 februari de documentaire ‘Sergio Herman: Fucking Perfect’ in première. De film laat het laatste jaar zien van het beste restaurant in Nederland, Oud Sluis in Sluis “Al 25 jaar lang streeft 3-sterren-Michelin kok Sergio Herman dag in dag uit naar perfectie. Op het hoogtepunt van zijn […]

Lees meer →

Bocuse d’Or 2015

Op 27 en 28 januari strijden vierentwintig landen in Lyon tijdens de wereldfinale om de Bocuse d’Or, de meest prestigieuze internationale prijs voor koks. Chef-kok Jan Smink en de nieuwe commis Rogier Peeters, met support van Lars Aukema, doen namens Nederland mee aan deze wedstrijd. Er is keihard getraind om zo hoog mogelijk te eindigen.

Lees meer →

De Librije grote winnaar eerste editie Restaurant Awards

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn zojuist bekend gemaakt.  In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije*** (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot “Het Beste Restaurant van Nederland” en het “Het Beste Biologische Restaurant […]

Lees meer →

Tweede editie Taste and Travel Fair 2015 in Rotterdam

Uniek beursevent voor globetrotters en foodies Na een succesvol gebleken beursformule in 2014 zal Taste and Travel in februari 2015 in Rotterdam weer plaatsvinden. Bezoekers treffen tijdens Taste and Travel de mix tussen travel and food. Lekker samen proeven van bijzondere drankjes en gerechten terwijl men door een grote selectie exposanten, travel-agencies, reis-instanties en tour-operators […]

Lees meer →

Boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänjd ontvangt zilveren EKO-keurmerk voor biologische keuzes

Op 15 januari ontving Boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänjd het EKO-certificaat. Om zo’n certificaat te krijgen moet minimaal 40 procent van de gebruikte ingrediënten van biologische herkomst zijn, bij Aan Sjuuteeänjd is dat meer dan 70 procent, bijna het dubbele.

Lees meer →

Nederlandse nominaties San Pellegrino Young Chef 2015 Award

Twee Nederlandse chefs zijn genomineerd voor de halve finale van de San Pellegrino Young Chef 2015 Award. De halve finalisten zijn Jeroen Oosterveen van restaurant Schultenhues* in Zutphen en Luis Hinostroza van restaurant De Kromme Watergang** in Hoofdplaat. De volgende stap in de wedstrijd voor de award zijn twintig verschillende uitdagingen die worden beoordeeld door […]

Lees meer →

Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015

Het lijkt geen toeval te zijn dat Leeuwarden is verkozen tot Hoofdstad van de Smaak 2015. Friesland zit momenteel in een unieke culinaire flow, waarin ze als geen ander veelvuldig gebruik maken van hun eigen regionale producten afkomstig van de drie streekmerken Waddengoud, Wâldpyk en De Marren.

Lees meer →

Sterrenkok Fred Mustert opent pop-up restaurant bij Van Nelle Fabriek

Twee sterren Restaurant FRED van chef-kok Fred Mustert opent begin februari tijdens Rotterdam ART een pop-up restaurant in het Schiegebouw van de Van Nellefabriek. Fred Mustert: ‘Een pop-up restaurant is nog nieuw voor ons maar nadat Rotterdam ART ons benaderde leek het ons een leuk idee en maakten we graag een uitzondering. Rotterdam ART trekt […]

Lees meer →

Restaurant In Den Rustwat ondergaat restyling

In de monumentale herberg uit 1597 bereidt chef Marcel van Zomeren zijn culinaire kunstwerkjes. De stijl van koken verandert niet, maar de beleving van het intieme restaurant is nieuw, fris en levendig. Klik hier voor meer info. Fotocredits: Robbert So Kiem Hwat

Lees meer →

Amarone in een nieuw jasje

Sterrenrestaurant Amarone aan de Meent in Rotterdam is een ware metamorfose ondergaan. Voor het ontwerp van het nieuwe interieur werd bureau Smeele | Ruimte voor Ontwerp ingeschakeld. Smeele is ook verantwoordelijk voor de restyling van de Rotterdamse restaurants In Den Rustwat en Pakheuvel. Gastvrijheid en gastronomie vormen zijn de pijlers van Amarones nieuwe interieur. ‘De […]

Lees meer →

Nieuwe leden voor Les Jeunes Restaurateurs D’Europe – Nederland

Maar liefst 5 nieuwe leden sloten zich 1 januari aan bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe – Nederland. Voorzitter Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk is zeer verheugd met deze aansluiting bij “Les Jeunes”, waarmee het ledental stijgt naar 31. De nieuwe leden van 2015 zijn Jeroen Sportel van Restaurant Vive la Vie uit Groningen, […]

Lees meer →

SVH Meestertitels en Gildencollectief slaan de handen ineen

Op maandag 12 januari is tijdens de Horecava, het inspirerende trefpunt waar collega’s en experts uit de horecawereld elkaar ontmoeten, een unieke samenwerking bezegeld tussen SVH en verschillende toonaangevende beroepsgilden. Bij de uitreiking van de Gouden Koksmuts tekenden zij een convenant om hun krachten te bundelen. Een aantal gilden is verenigd in het nieuw opgerichte […]

Lees meer →

Gouden Koksmuts voor Restaurant De Leuf

Gouden Koksmuts voor Restaurant De Leuf Het team van Restaurant De Leuf in Ubachsberg, met chef de cuisine Bas van Kranen, Robin van de Bunt en Vital Awick, heeft afgelopen maandag 12 januari de Gouden Koksmuts gewonnen. Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks, reikte de prijs uit. Waarna het […]

Lees meer →

De Wereld op je Bord

Hollandser dan stamppot en koffie kan het niet worden, zou je denken. Toch brachten ontdekkingsreizigers de aardappel ooit mee uit Zuid-Amerika, komen boerenkool en andijvie meer dan de helft van het jaar per schip uit het buitenland en hebben we ons dagelijkse “bakkie leut” te danken aan brutale scheepslieden van de VOC die de koffieplant […]

Lees meer →

Het Rijksmuseum op je bord

Op 8, 9 en 10 januari kookt de van oorsprong Nederlandse Margot Janse als eerste gastkok in RIJKS®. Of dat zal smaken? Dat kan niet anders. Want haar restaurant Tasting Room / Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek staat al jaren hoog op de lijst van World 50 Best Restaurants en is meerdere malen verkozen […]

Lees meer →

Verhuizing De Librije

Restaurant De Librije is per 27 december 2014 verhuisd naar Librije’s Hotel. De verhuizing naar deze locatie geeft het restaurant een geheel nieuwe uitstraling. Voor de inrichting van De Librije wordt er samengewerkt met interieurdesigner Eric Kuster. De stijl van de inrichting wordt organisch, modern en ruimtelijk. De binnentuin van Librije’s Hotel is voorzien van een glazen […]

Lees meer →