Menu Filter
Filter restaurants

Kaas in de hoofdrol

Kaas. Wie is er niet groot mee geworden? Op de boterham, in de salade, geraspt over pasta, gesmolten in de kaasfondue… Over Hollandse kaas, maar ook in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Griekenland en India zijn ze verzot op hun eigen traditionele kaasjes. En weet je trouwens hoe je kaas het beste bewaart? Of waarom er van […]

Lees meer →

Prikker

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze kaasvorkjesset van Jamie Oliver past bij verschillende soorten kazen! Van Cheddar kaas tot brie. Jamie Oliver Kaas Vorkjes, €9,99 (5 stuks) via kitchenandliving.com

Lees meer →

Opmars van de Theesommelier

In Nederlandse restaurants zie je steeds vaker theekaarten opduiken. Met dank aan de theesommelier. Thee ontpopt zich als volwaardig en gezond alternatief van wijn en blijkt kook- en smaaktechnisch een verrijking van gerechten. Er zijn al restaurants, ook in de Lekker Top-100, die hun wijnkaart definitief inwisselden voor een theekaart… Een eeuwenoude én nieuwe trend […]

Lees meer →

Eetdagboek Jonathan Karpathios

“Het hele team start ‘s morgens met zo’n vitaminebom.” Aan het woord is Jonathan Karpathios, chef-patron van Lekker500-restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, over het glas raw juice waar ze iedere werkdag mee beginnen. Hij is een echte groenteman, uitvinder van de Bieterbal en altijd op zoek naar inspiratie en nieuwe producten. ExtraLekker legde hem […]

Lees meer →

Wijnglasexpert Barbara Verbeek

Het is moeilijk de vaardigheden van Barbara Verbeek onder één noemer te vatten. Ze is onder meer Registervinoloog en wijn- en spijsspecialiste, presentatrice, gastvrouw en styliste. Ooit ook wijnjuf op wijnproeverijen, maar dat doet ze bijna niet meer. Wel geeft ze ‘glasproeverijen’. “Om mensen bewust te maken van het juiste glas bij de juiste wijn,” […]

Lees meer →

De collectie van Oostwegel

Inspireren, vakmanschap en gastvrijheid vormen de pijlers van de Oostwegel Collection, van chateau tot coffeebar. Deze pijlers worden tot leven gebracht door de mens, locatie en gastronomie. “Al onze locaties zijn verbonden met de streek. We gebruiken bijvoorbeeld lokaal mergelsteen. En je moet het terroir, de eigenheid, kunnen proeven,” vindt Camille Oostwegel sr. Hij en […]

Lees meer →

17de-eeuwse lepeltjes

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Delfts Blauw was in de Gouden Eeuw buitengewoon populair, maar ook vandaag de dag kunnen we geen genoeg krijgen van deze charmante kleur. Deze set met zes lepeltjes is geïnspireerd op […]

Lees meer →

Op zoek naar eetbare planten

Superfoods van eigen bodem… Dit is hét seizoen, met al dat jonge groen! Maar welke kruiden kunnen we plukken en welke moeten we laten staan? In ExtraLekker #9 volgden we de modderige voetsporen van Janet Vrieling, een ware kruidenvakvrouw, en verzamelden ons eigen voedzame kruidenkostje. Ga mee op wildplukavontuur, samen op zoek naar kruiden en ander […]

Lees meer →

Dutch Tea Festival

Op 28 mei vindt in DeFabrique te Utrecht een nieuwe editie van het Dutch Tea Festival plaats. Het programma van het festival is veelzijdig. Je kunt er bijvoorbeeld tot rust komen tijdens een theemeditatie of een Chinese of Japanse theeceremonie bijwonen. In diverse workshops leer je van theekenners alle ins en outs over thee. Met […]

Lees meer →

10-jarig bestaan Rollende Keukens

De Amsterdamse Westergasfabriek wordt van 24 tot en met 28 mei voor de tiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 115 van de beste en handgeselecteerde Rollende Keukens uit binnen- en buitenland zullen aanwezig zijn. Voor het feestelijke en smakelijke weekend zijn er zo’n 200 bands geboekt. Drankjes worden geschonken in […]

Lees meer →

Shop de trend

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Een Amerikaanse rage die je steeds vaker in Nederland ziet: de Beer Saver! Beer savers, €5,99 via bottlebob.nl

Lees meer →

Wouter Kik naar De Kromme Watergang

Wouter Kik gaat per 1 juni aan de slag bij sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Na 5,5 jaar stopt hij met zijn werkzaamheden bij De Vierbannen in Ouwekerk. Een verschil van visie is de reden van het vertrek van Kik. Het nieuwe keukenteam van De Kromme Watergang verwelkomt ook de zoon van Edwin en Blanche Vinke. […]

Lees meer →

The Park viert de Week van de Fantasie

Restaurant The Park, gevestigd in het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam viert van 12 tot en met 21 mei de Week van de Fantasie. In het naastgelegen museum Boijmans van Beuningen is dan de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’ te zien. The Park biedt tijdens de Week van de Fantasie “verrassende gerechten die in vorm en beleving […]

Lees meer →

Kaaskruller

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Met deze kaaskruller met stolp krijg je flinterdunne kaaskrullen. De set is daarnaast ook geschikt voor het schaven van chocolade. Boska Kaaskruller Stolp, €34,99 via boska.com

Lees meer →

De nieuwe Garde

In het nieuwe KRO-NCRV programma: De Nieuwe Garde worden jonge, veelbelovende chefkoks en een sommelier in en buiten de keuken gevolgd. Wat drijft hen? Waar is de grens tussen kunnen en willen? Hoe gaan ze om met prestatiedruk? Vanaf vanavond om 21.30 op NPO 3. Talenten die onder andere gevolgd worden zijn Syrco Bakker (Pure […]

Lees meer →

Knap schort

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Dit denim schort komt hoe vaker je ‘m draagt én wast, steeds meer tot leven. Ideaal voor de echte denim freaks. Blond Indians Chief denim schort, €49,90 via fonq.nl

Lees meer →

NPO 3: Foodweken

NPO 3 presenteert voor de tweede keer de Foodweken. Vanaf 10 mei staat de programmering op woensdag en donderdag, zes weken lang, in het teken van eten met programma’s als De Nieuwe Garde, de Keuringsdienst van Waarde Quiz, Broodje Gezond en de specials Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis. Ook kunnen geïnteresseerden meedoen aan […]

Lees meer →

Private dining in een nieuw jasje bij De Leuf

Restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft de private diningroom van het restaurant vernieuwd. De frisse, nieuwe uitstraling biedt ruimte aan groepen van acht tot 18 personen. De Leuf staat in Lekker500-gids editie 2017 in de Top-100 op nummer 15. Beeld: Restaurant De Leuf.

Lees meer →

Koel biertje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Door deze handige Chillsner hoef jij nooit meer een lauw biertje te drinken! Leg de koeler voor gebruik minstens 45 minuten in de vriezer. Chillsner, €19,95 via megagadgets.nl

Lees meer →

Mals met een lichte bite

HANOS-slager Van der Zee en VanDrie Group hebben de handen ineengeslagen en presenteren Joviander. Een Nederlandse primeur van oer-Hollandse bedrijven met 100% Nederlanse herkomst. Van der Zee en VanDrie Group laten weten: “Joviander begint bij het laatste kalf dat de zwartbonte Fries Hollandse koe in haar leven draagt. Voor haar laatstgeboren kalf is de melkkoe […]

Lees meer →

Antiek in een nieuw jasje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. &k amsterdam heeft speciaal voor het Rijksmuseum melamine borden gemaakt die zijn geïnspireerd op antieke borden uit de Rijksmuseumcollectie. &k Melamine bord Amsterdam, €2,63 via klevering.nl of rijksmuseum.nl  

Lees meer →

Nederlands Jeneverfestival

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vind in Schiedam het Nederlands Jeneverfestival plaats. In de jeneverhoofdstad kunnen liefhebbers zich onderdompelen in de wereld van (inter)nationale gin- en jeneverdistillateurs. Jenever zit in het DNA van Schiedam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverevenement organiseert. Tegenwoordig valt ook steeds meer […]

Lees meer →

Verbouwing Tante Kee voltooid

De verbouwing van restaurant Tante Kee in Kaag is voltooid. In april zijn de deuren van het restaurant weer geopend. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb hebben hun restaurant onherkenbaar vernieuwd. Na de kerstdagen begonnen de slopers met het leeghalen van Tante Kee op Kaageiland. Een goede drie maanden later is het restaurant volledig gerestyled […]

Lees meer →

Jet van Nieuwkerk vertelt

De vrolijke en enthousiaste Jet van Nieuwkerk is dol op gezond én lekker eten. Alles wat ze maakt zit altijd boordevol goede producten. Jet gaat voor een happy & healthy leven, maar dat alles niet te streng en al helemáál niet saai! Afgelopen jaar verscheen haar tweede kookboek. In ExtraLekker #9 vertelt ze openhartig en […]

Lees meer →

Kunz opent aspergeseizoen 2017

Het nationale aspergeseizoen 2017 is op 11 april in het Intercontinental Amstel Hotel voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is Sterrenchefkok Niven Kunz door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. Alweer voor de zestiende keer werd het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan […]

Lees meer →

Dan Hunter in RIJKS®

Topchef Dan Hunter is op 28 mei te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië. Dan Hunter opende in 2013 restaurant Brae op een 12 hectare omvattende biologische […]

Lees meer →

Kom theeleuten tijdens het Dutch Tea Festival 2017

Na een succesvolle eerste editie, komt het Dutch Tea Festival terug op 28 mei 2017 in DeFabrique in Utrecht. Hét evenement voor echte theeliefhebbers. Tijdens het festival is er aandacht voor de nieuwste theetrends. Zo is groen het nieuwe zwart op het gebied van thee, zoals de groene Matcha uit Japan. Ook is het ‘pairen’ […]

Lees meer →

EARTH Water viert 10-jarig jubileum

Het duurzame waterconcept EARTH Water vierde afgelopen maand haar tiende verjaardag. Het bedrijf doneert 100% van de nettowinst aan duurzame watersystemen in gebieden waar het hard nodig is. In 2007 startte Patrick de Nekker samen met Henk Witteveen EARTH Water Europe, naar een idee van de Canadees Kori Chilibeck. Met de verkoop van de flessen […]

Lees meer →

Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland

Talentvolle koks kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor de voorronde van de Nederlandse finale van de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or. De voorrondes worden gehouden op 12 en 13 juni 2017 in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. De Bocuse d’Or, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon […]

Lees meer →

Umami, de vijfde smaak

Umami is de onmiskenbare, krachtige en natuurlijke smaakmaker die je steeds vaker proeft in Nederlandse restaurants. Deze ‘vijfde smaak’ is herontdekt dankzij de opmars van de oosterse keuken in ons land, maar wist je dat er met tal van oer-Hollandse eetgewoontes ook gewoon umami te proeven is? ExtraLekker zet ze voor je op een rij, […]

Lees meer →