Menu Filter
Filter restaurants

Kamilla Seidler gastchefs restaurant RIJKS

Chef-kok Kamilla Seilder is van 6 tot 8 oktober gastchef bij restaurant RIJKS® in Amsterdam. Seilders restaurant Gustu is twee jaren achtereen verkozen tot Bolivia’s beste restaurant. In 2012 werd Seidler chef-kok van Gusta. Daarvoor was ze onder meer werkzaam voor Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. Met Gusta streeft Seidler de ‘0 […]

Lees meer →

Grootste wijnkaart Nederland gelanceerd

Restaurant Vlaar uit ’s-Graveland gaat samenwerken met Best of Wines om exclusieve uit West-Europa toegankelijk te maken voor Nederlandse restaurantbezoekers. Vanaf 6 oktober kunnen gasten van het restaurant voor het bezoek wijnen reserveren via de website van Best of Wines om bij de maaltijd te nuttigen. Vrijdag 21 juli werd de nieuwe Tasting Room van […]

Lees meer →

Wahlwiller wijnfeest

Wijnfestival Wahlwiller Wijnfeest vindt dit jaar plaats op 23 en 24 september in Wahlwiller. Tijdens het event is het onder meer mogelijk om diverse kwaliteitswijnen van wijnboeren uit de regio te proeven en zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Deze 18e editie is wederom onderdeel van La Saison Culinaire, een aaneenschakeling van smaakvolle activiteiten in […]

Lees meer →

Pop up restaurant Bubbles & Bites

Grand Hotel Huis ter Duin opent van juli tot eind augustus pop up restaurant Bubbles & Bites op de tweede etage van het gebouw aan de Noordwijkse kust. Het pop up restaurant heeft een mediterrane sfeer. Volgens Managing Director Stephan Stokkermans wil de organisatie de gasten kennis laten maken met het beste van Grand Hotel […]

Lees meer →

Festival TREK

Van 14 tot 16 juli staat het Amstelpark te Amsterdam in teken van Festival TREK. Een gratis toegankelijk festival met lekker eten, livemuziek en theater. Festival TREK reist dit zomer door het hele land. Amsterdam is de 8e locatie die dit jaar werd aangedaan. De laatste locatie is het Westerbroekpark in Den Haag dat het […]

Lees meer →

Rotterdamse Italiaan Brancatelli scoort met bijzondere wijnen

25 jaar lang runde Giuseppe Brancatelli het toentertijd bekende restaurant Brancatelli in Rotterdam, in 2008 vertrok hij plotseling naar Italië en werd wijnboer in Toscane. Dat wordt niks, dacht iedereen, maar hij overleefde. Zijn cabernet werd al spoedig in de KLM Businessclass geschonken en zijn syrah haalde de derde plaats in de toonaangevende Italiaanse wijngids […]

Lees meer →

Nieuwe eigenaar restaurant Amarone

Chef-kok Jan van Dobben is mede-eigenaar geworden van restaurant Amarone* in Rotterdam. Samen met eigenaar Gert Blom staat Van Dobben sinds juli aan het roer van het sterrenrestaurant. De 28-jarige chef werkt sinds 2012 bij het restaurant met Frans georiënteerde keuken. Amarone staat op plaats 54 in de Lekker Top-100.

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Een onvergetelijke bestemming voor deze zomer is een bezoek aan culinair lustoord Sardinië. Dit Italiaanse eiland heeft van alles te bieden. Er zijn lange stranden, kleine baaitjes aan de azuurblauwe zee en hoge bergen met uitgestrekte bossen. Ook onherbergzame gebieden, waar je kilometers lang kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Maar waar je ook bent […]

Lees meer →

Smaakgeheimen van Stephan Möllers

Samen met zijn vrouw Wendie timmert chef-kok Stephan Möllers flink aan de horeca-weg. Sinds anderhalf jaar voeren zij in het Groene Hart van de Randstad hun charmante restaurant Plantage 87, waar de biologische keuken hoog in het vaandel staat… én heerlijk huisgemaakt ijs! ‘Het is mooi als ijs een gerecht compleet maakt. Dat kan dus […]

Lees meer →

Handig keukenhulpje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze 2-in-1 rasp van het merk Joseph Joseph heeft een vlijmscherp roestvrij stalen blad en wordt geleverd met beschermhoes en vingerbeschermer. Joseph Joseph Handi-Grate Rasp mini 2-in-1, €26,50, via woonwoon.nl

Lees meer →

Italië, kaasland

Dat Italianen verstand hebben van lekker eten en daar enorm van genieten, is niet echt een verrassing. Neem alleen al die talloze verrukkelijke kaassoorten! ExtraLekker heeft er moeiteloos een Top-10 van kunnen samenstellen en zette ze met smaak voor je op een rij. Van burrata tot pecorino via fontina, mozzarella en meer… Lekker lezen over […]

Lees meer →

Deens genot

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze Muuto Crushed schaal bestaat uit handgemaakt porselein en is ontworpen door Julien de Smedt. Ideaal voor het serveren van bijvoorbeeld sausjes tijdens een zomerse barbecue! MUUTO Crushed Schaal small, €45 […]

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Wil je deze zomer een Nederlandse citytrip maken? Dan is good old Den Haag absoluut een aanrader! Onze residentie heeft de naam wat formeel te zijn, maar vergis je niet. Deze mooie stad achter de duinen bruist! Je kunt er eindeloos shoppen, op een van de vele gezellige terrassen neerstrijken en bekende politici spotten of genieten […]

Lees meer →

Chapeau Château fair

Zowel de Limburgse glossy Chapeau als het kasteelhotel Château St. Gerlach bestaat dit jaar twintig jaar. Om dit te vieren wordt op 25 juni de lifestylefair Chapau Château georganiseerd. Tijdens het evenement zijn onder andere juweliers, interieurontwerpers, kunstenaars, interieurinrichters, dealers van luxe automerken en exclusieve reisorganisaties aanwezig. Bezoekers lijken zich in een editie van Chapeau […]

Lees meer →

Eetdagboek Mario Ridder

Hoe ziet een (eet) dag van een topchef eruit? Mario Ridder doet een kookboekje open… Topchef Mario Ridder staat met restaurant Joelia (in het Rotterdamse Hilton hotel) op nummer 4 in de Top-10 van onze Lekker500-gids. De SVH Meesterkok bereidt speelse en verrassende gerechten voor zijn gasten, maar thuis staat-ie niet vaak in de keuken… Hij […]

Lees meer →

Hollandse stijl

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Een vrolijke, hippe theedoek in Hollandse stijl naar ontwerp van Ka-Lai Chan. Puik Art T-doek Cow, €12,50 via apartliving.nl

Lees meer →

9x topwijn-spijscombi’s van Italiaanse bodem

Dat er heel wat mooie wijnen uit Italië komen, weten we inmiddels allemaal. Maar welke moet je absoluut geproefd hebben? Wijn-spijs expert en Italiaans sommelier Gabrielle Salvatore helpt je op weg. Haar pittoresk gelegen wijnwinkel annex proeflokaal is beroemd in Haarlem en verre omstreken. Elk seizoen maakt ze een bijzonder mooie wijnselectie met eettips erbij, […]

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Wil je er deze zomer op uit naar een culinaire, sfeervolle en culturele stad? Plan dan maar vast je reis naar de fantastische Italiaanse stad Bologna. Op de oude markt, Quadrilatero of Mercato delle Erbe, proef je de ware smaak van Bologna, de stad die niet voor niets ‘het culinaire hart van Italië’ wordt genoemd. Overal winkels […]

Lees meer →

HanTing Cuisine lanceert menu van de 5 seizoenen

Het Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag lanceert deze maand een nieuw menu dat helemaal draait om kleur. Het vijfgangenmenu is een culinaire rondreis langs de vijf seizoenen. Het menu is ontleend aan de Chinese Voedingsleer, de belangrijkste inspiratiebron van chef Han Ji. Het nieuwe Vijf Seizoenen Menu bestaat uit vijf verschillende gerechten met elk […]

Lees meer →

Eigengemaakte kaas

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Met deze kaasmaakset van Boska maak jij voortaan je eigen verse kaas. Het enige wat je nog nodig hebt: verse melk of karnemelk. Boska Kaasmaakset Verse Kaas, €21,99 via boska.com

Lees meer →

7 recepten van Niven Kunz

Een parfait van wortel? Sterchef Niven Kunz deinst er niet voor terug. Begin 2017 is zijn restaurant Niven in Rijswijk voor het derde achtereenvolgende jaar door collega’s verkozen tot beste groenterestaurant van Nederland. In mei is zijn boek Groente! verschenen. Zijn toekomstwens? Dat we straks allemaal groente, kok en Niven in één adem noemen… Niven […]

Lees meer →

RECEPT: sgroppino en Tiramisù

Deze twee klassiekers maak je makkelijk zelf! Sgroppino… Vergeet de fles sgroppino uit het koelvak van je buurtsuper, want met drie ingrediënten en een staafmixer maak je deze Noord-Italiaanse cocktailklassieker in 10 minuten zelf. Supersimpel en buonissimo! ExtraLekker geeft je meteen nog even vijf coole varianten, om eindeloos te genieten van deze populaire happy hour […]

Lees meer →

Backstage bij chef Roberto Payer

Roberto Payer, general manager van het Waldorf Astoria én het Hilton hotel in Amsterdam, windt er geen doekjes om. Veel van de in Lekker opgenomen Italiaanse restaurants voldoen niet aan de normen van de échte Italiaanse keuken. De maestro legt uit: “De Italiaanse keuken is makkelijk. Als ik op mijn bord meer dan drie smaken […]

Lees meer →

Voor iedere bierdrinker

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Elk glas van deze Spiegelau Beer Classics serie is gevormd voor een speciaal soort bier. Elk glas is zo gemaakt dat de smaken en aroma’s van de verschillende biervarianten zo goed […]

Lees meer →

Kaas in de hoofdrol

Kaas. Wie is er niet groot mee geworden? Op de boterham, in de salade, geraspt over pasta, gesmolten in de kaasfondue… Over Hollandse kaas, maar ook in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Griekenland en India zijn ze verzot op hun eigen traditionele kaasjes. En weet je trouwens hoe je kaas het beste bewaart? Of waarom er van […]

Lees meer →

Prikker

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze kaasvorkjesset van Jamie Oliver past bij verschillende soorten kazen! Van Cheddar kaas tot brie. Jamie Oliver Kaas Vorkjes, €9,99 (5 stuks) via kitchenandliving.com

Lees meer →

Opmars van de Theesommelier

In Nederlandse restaurants zie je steeds vaker theekaarten opduiken. Met dank aan de theesommelier. Thee ontpopt zich als volwaardig en gezond alternatief van wijn en blijkt kook- en smaaktechnisch een verrijking van gerechten. Er zijn al restaurants, ook in de Lekker Top-100, die hun wijnkaart definitief inwisselden voor een theekaart… Een eeuwenoude én nieuwe trend […]

Lees meer →

Eetdagboek Jonathan Karpathios

“Het hele team start ‘s morgens met zo’n vitaminebom.” Aan het woord is Jonathan Karpathios, chef-patron van Lekker500-restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, over het glas raw juice waar ze iedere werkdag mee beginnen. Hij is een echte groenteman, uitvinder van de Bieterbal en altijd op zoek naar inspiratie en nieuwe producten. ExtraLekker legde hem […]

Lees meer →

Wijnglasexpert Barbara Verbeek

Het is moeilijk de vaardigheden van Barbara Verbeek onder één noemer te vatten. Ze is onder meer Registervinoloog en wijn- en spijsspecialiste, presentatrice, gastvrouw en styliste. Ooit ook wijnjuf op wijnproeverijen, maar dat doet ze bijna niet meer. Wel geeft ze ‘glasproeverijen’. “Om mensen bewust te maken van het juiste glas bij de juiste wijn,” […]

Lees meer →

De collectie van Oostwegel

Inspireren, vakmanschap en gastvrijheid vormen de pijlers van de Oostwegel Collection, van chateau tot coffeebar. Deze pijlers worden tot leven gebracht door de mens, locatie en gastronomie. “Al onze locaties zijn verbonden met de streek. We gebruiken bijvoorbeeld lokaal mergelsteen. En je moet het terroir, de eigenheid, kunnen proeven,” vindt Camille Oostwegel sr. Hij en […]

Lees meer →