Menu Filter
Filter restaurants

Nieuw: ¡kook!

Dit kookboek vult je receptenvoorraad aan met fantastische gerechten, vijzelt je medische voedingskennis op en laat je kennismaken met boeren en telers die je inspireren met hun hartstocht voor (h)eerlijk eten. ¡kook! presenteert 72 recepten die werken – voor je hoofd, spieren en hart. Voor liefde en lust. Voor weerstand en kracht. Kennis smaakte nog […]

Lees meer →

Culinair ondernemer Ron Blaauw

Met de opening van restaurant Nacarat, onder het koepelvormige dak van het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay aan het Amsterdamse Rokin, verbaasde chef-kok en tv-personality Ron Blaauw afgelopen zomer vriend en vijand. Voor de zoveelste keer… Hoe kun je als keukenmeester achter zes fornuizen tegelijk staan? In Lekker500: een ongedwongen vraaggesprek met deze duizendpoot. “Als je […]

Lees meer →

Column Jet van Nieuwkerk

Een zomer lang werkte ik in de keuken op de 11de verdieping van Hotel de Paris in Monaco. Restaurant Le Grill zat elke avond vol met sjeiks, plastisch chirurgen, artiesten, kunstenaars, en andere belangrijke mensen. Er kwam zelf wel eens iets Koninklijks langs. Ik heb nog helpen sjouwen bij het binnenhalen van een gigantische, bordeaux […]

Lees meer →

Gouden tips en opstekers van Meester Helder

SVH Meesterkok Cees Helder (69) is de allereerste chef in Nederland die drie Michelinsterren binnenhaalde met destijds zijn restaurant Parkheuvel in Rotterdam. In ExtraLekker #12 een interessant gesprek met Cees, die zijn visie op de Nederlandse horeca geeft en graag zijn culinaire expertise deelt. Hoe heeft hij dit toch allemaal klaargespeeld? “Je hebt een goed […]

Lees meer →

Dom Pérignon lanceert Vintage 2009 Limited Edition

De nieuwe Vintage 2009 Limited Edition van Dom Pérignon is op 17 oktober j.l. feestelijk onthaald. Voor de gelegenheid werd een exclusief diner georganiseerd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, onder leiding van chef Schilo van Coevorden (Taiko). Vintage 2009 Limited Edition Dom Perignon beoogt met de Limited Editions de kwaliteiten van elk jaar in […]

Lees meer →

Cocktailrecept Tess Posthumus: Dutch Coupe

Lekker deelt hét recept voor een cocktail met een vorstelijk tintje van bartender Tess Posthumus. Secret ingredient? Oranjebitter! DIT HEB JE NODIG • 60 ml korenwijn • 15 ml rode vermout • 10 ml Cynar • 1 dash sinaasappelbitters • 1 dash oranjebloesemwater • Sinaasappel om te garneren COCKTAILGEREEDSCHAP • Lange cocktaillepel • Coupe-glas ZO MAAK JE HET […]

Lees meer →

40ste editie Lekker500 met applaus ontvangen

Hoewel de patrons Jonny en Thérèse Boer verhinderd waren, was er groot applaus voor hun Librije. Het Zwolse driesterrenrestaurant is de nummer 1 in de Lekker500 van 2018 en versloeg daarmee op een haar na de winnaar van vorig jaar, Inter Scaldes in Kruiningen. Onder toeziend en instemmend oog van veel chefs uit de Nederlandse […]

Lees meer →

Nieuwe cover Lekker500

Restaurantgids Lekker500 viert 40-jarig jubileum met een spectaculaire nieuwe cover! Vanaf morgen in de winkel te bewonderen, of online te bestellen.

Lees meer →

40-jarige Lekker500 schudt Top-10 op

GRONINGEN – De Librije van Jonnie en Thérèse Boer is de nummer 1 van Lekker500 2018. Het Zwolse restaurant wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de inmiddels 40 jaar bestaande en meest gelezen restaurantgids van Nederland. Interessant is de klassering beneden die van deze culinaire […]

Lees meer →

Spraakmakende citaten in 3 jaar ExtraLekker

40 jaar restaurantgids Lekker500! Met inmiddels al weer drie jaar de 4 x per jaar uitkomende special ExtraLekker. Een magazine boordevol achtergrondinformatie waaronder interviews met chef-koks, sommeliers, gastheren en -vrouwen. Over hun ambities, hun twijfels, hun plannen, de toekomst. De redactie maakte een compilatie van de meest openhartige, lieve, ontroerende en kernachtige uitspraken. In de nieuwe Lekker500 lees […]

Lees meer →

No waste amuses + recepten!

Al snel nadat we in een restaurant aan tafel gaan, wordt de eerste amuse geserveerd. Vaak van ‘t huis. Zo kan de chef meteen zijn creativiteit én actualiteit laten zien. Want ook amuses gaan met de tijd mee, volgen trends. Zoals de duurzame no-waste trend, waarbij zo weinig mogelijk in de afvalemmer verdwijnt. Gooiden we […]

Lees meer →

Video: Ambachtelijke kazen

Booij kaasmakers is een bijzonder familiebedrijf waar kazen op een ambachtelijke en duurzame wijze worden gemaakt. Dankzij de POP 3 regeling ‘duurzame innovaties landbouw’ van de provincie Zuid-Holland gaat Booij Kaasmakers nu met behulp van een zuiveltechnoloog experimenteren en nieuwe kazen bedenken. Heeft u ideeën of interesse om mee te helpen aan deze nieuwe kazen? Neem dan contact op met Marijke Booij via […]

Lees meer →

Lekker500 editie 2018 ligt 31 oktober in de winkels!

Lees meer →

Chef-kok Wessel Ruijmgaart is begin oktober gestopt bij Lekker500 restaurant De Kerstentuin in Amsterdam. Ruijmgaart wordt opgevolgd door Patrick Kessler. De reden dat Ruijmgaart vertrekt bij De Kersentuin, is omdat hij zich wil richten op een eigen zaak. Hij is nog op zoek naar een locatie in Amsterdam. Restaurant De Kersentuin bevindt zich in het […]

Lees meer →

Nieuwe restaurants

Restaurants die in Lekker500 2018 staan, zijn vanaf 31 oktober te herkennen aan de goudkleurige stickers. Let goed op het jaartal van de sticker. Oude stickers zeggen namelijk niets over de huidige kwaliteit van een restaurant.

Lees meer →

Backstage bij Lekker500

Op de redactie van Lekker500 wordt al maanden hard gewerkt aan de samenstelling van de nieuwe editie van dé restaurantgids van Nederland. Editie 2018 staat naast de bekende Top-100 en Top-500 boordevol interviews met bekende Nederlandse chefs, recepten, citytrips, trends, leesvoer en nog veel meer! De nieuwe Lekker500 ligt 31 oktober in de winkels en is […]

Lees meer →

Joris Bijdendijk wordt SVH Meesterkok

Op 28 september slaagde Joris Bijdendijk, chef-kok bij RIJKS®*, voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Hij wordt daarmee de 145ste Meesterkok van Nederland. De Meesterproef van Bijdendijk (33) werd beoordeeld door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij waren zeer onder de indruk van Joris’ verfijnde techniek: “Je ziet […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Bij een borrel serveer je de olijven op deze prachtige schaal van Gisela Graham. €7,90 via achica.com

Lees meer →

Ross Lovell neemt De Schelvenaer over

Na een onderhandelingsfase van acht maanden nemen Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg, de patrons van restaurant Ross Lovell in Ridderkerk/Rijsoord, restaurant De Schelvenaer in Krimpen aan den IJssel over. De overdracht zal op 1 november plaatsvinden waarna het nieuwe restaurant ook Ross Lovell zal gaan heten; waarschijnlijk wordt in beide namen de locatie […]

Lees meer →

Sterrenlunch jubileum Alliance Gastronomique

Dit jaar bestaat Alliance Gastronomique 50 jaar, en om dat te vieren organiseert ze op 26 november de Supernovae Lunch Editie Zuid. Een supernova is één exploderende ster, maar bij deze Supernovae lunch zullen twaalf sterren ontploffen – Michelinsterren, om precies te zijn. Bij Oogenlust in Eersel koken zij de sterren van de hemel. Gedurende […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze hippe koperen dubbelwandige cafetière van La Cafetière is geschikt voor 8 kopjes! €59,99 via stakelums.ie

Lees meer →

Alles wat je wilt weten over de familie kool

Kool is niet het meest sexy woord op de menukaart. Het water blijft nog even in de mond. En toch: kool is nog steeds enorm in de mode bij menig chef- én thuiskok. En ook de koollucht zijn we met z’n allen voorbij. Gelukkig. Roosteren, inleggen, kort stoven, dat is wat we nu met kool […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Steel de show met deze flitsende Rocket decanters! prijs op aanvraag via jonathanadler.com

Lees meer →

Sterrenrestaurants in actie voor Sint Maarten

Om geld op te halen voor de wederopbouw van Sint Maarten wordt op zondag 1 oktober een unieke benefietlunch georganiseerd in Hotel Okura Amsterdam. 30 sterrenchefs verzorgen samen de grootste Michelin Chef’s Table van Nederland: alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis. De Grand Ballroom verandert voor de gelegenheid in één grote keuken. Hier worden […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze Stelton EM77 vacuüm kan met schroefdop is ideaal voor een ieder die vaak onderweg is! €54,95 via stelton.com

Lees meer →

Recept: Tartaar van haring

Het Scandinavische hygge staat voor gezelligheid en knusheid, liefst in gezelschap van veel familie en vrienden. Dan is het niet gek om daar ook lekker eten aan toe te voegen. In Scandinavië weten ze er wel raad mee. De IJslandse chef Dagny Rós Ásmundsdóttir, die inmiddels al een aantal jaar in België woont, heeft er een […]

Lees meer →

Peter Koehn neemt afscheid van De Karpendonkse Hoeve

Chef-kok Peter Koehn neemt na 38 jaar afscheid van De Karpendonkse Hoeve. Zijn plaats achter het fornuis wordt per 1 januari 2018 ingenomen door de 37-jarige Rob van der Veeken die eerder kookte in De Hofstede in Bladel en daarvoor de souschef was in het tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht. Patronne Ingrid van Eeghem is […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze prachtige koperen citruspers is een ware eyecatcher in ieder huis! €159 via teapottery.nl

Lees meer →

Kampioenschap Oestersteken

Op 11 september vindt de vijfde editie van het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats. De wedstrijd in Brasserie ‘De Vluchthaven’ te Bruinisse is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap dat op 23 september plaatsvindt in Galway. Bij het oestersteken moeten de oesterstekers zo snel en zorgvuldig mogelijk de oesters openen. Het is belangrijk dat er […]

Lees meer →

Eropuit naar Kopenhagen

Hip, culinair, historie, kunst, cultuur, architectuur. Kopenhagen heeft het allemaal. Stijlvolle mode, prachtig Deens design, gastronomie om jaloers op te zijn en nog veel meer. Dus pak je koffer en laat je verleiden door een van de mooiste steden van Europa. Kopenhagen is the place to be! Beeld: iStock

Lees meer →