Menu Filter
Filter restaurants

Nieuw uiterlijk VVV Cadeaukaarten

De cadeaukaarten van VVV zijn in een nieuw jasje gestoken. De VVV Dinercheque, VVV Giftcarden en VVV Lekkerweg Cadeaukaarten zijn deze maand in een nieuwe huisstijl uitgebracht. De kaarten hebben een fris eigentijds ontwerp gekregen, gecombineerd met een passend kleurgebruik. Voor het overige blijven de cadeaukaarten onveranderd. Een onverminderd groot aanbod, lange geldigheidsduur van maar […]

Lees meer →

Okura heeft het helemaal

‘Er heerst hier zo’n aparte sfeer, het heeft iets, het raakt je.’ Aan het woord is Emmy Stoel, de hartelijke general manager van Okura Amsterdam. Ze vertelt graag het succesverhaal achter dit wereldwijd vermaarde en geliefde hotel, dat maar liefst vier keer is gelauwerd in de hoogste regionen van de Michelin-sterrenhemel. Insider tip: Ciel Bleu […]

Lees meer →

Jubileum voorstelling Scapino Ballet Rotterdam

Dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam bestaat dit jaar 70 jaar. Dit bijzondere jubileum wordt van 15 september tot en met 9 oktober gevierd met de grootste productie die Scapino ooit gemaakt heeft: TING! Scapino bouwt hiervoor speciaal een eigen theater in de Ferro Dome, een imposante voormalige gashouder in de havens van Rotterdam. Deze samenwerking met […]

Lees meer →

Culitrip in hartje Nederland

Ontdekkingstocht door heerlijk Utrecht Lekker zwerven langs de Werven, een terrasje pakken en genieten van alle herfstzon die je nog kunt meepakken… Winkelen, varen, genieten van toprestaurants tot knusse kroegen, stoppen voor een Dommetje bij bakker Blom, een biertje van stadsbrouwerij De Leckere en zo’n legendarisch broodje Mario… Utrecht bruist van het culi-vertier! En Lekker […]

Lees meer →

Wijnverzameling Henk Savelberg onder de hamer

Een deel van de beroemde Henk Savelberg wijncollectie gaat zondag 25 september ter veiling. De veiling vindt plaats bij restaurant Dauphine op het Prins Bernhard Plein te Amsterdam. De organisatie is in handen van het in wijn gespecialiseerde veilinghuis Winefields Auctioneers uit Amsterdam. De totale waarde van het aanbod in deze veiling van zo’n 2.500 […]

Lees meer →

Succes van ’t Golfje op Terschelling verklaard

Het geheim van Helga & Babs  Twee vrouwen op een eiland, die samen een restaurant runnen dat nagenoeg elke dag vol zit. Zelfs ‘s winters. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? We vroegen het aan eigenaresse en chef de cuisine Helga Stobbe en haar gastvrouw Babs van Ravenswaaij van restaurant ’t Golfje. Allebei goedlachs, maar […]

Lees meer →

Eropuit naar de culinaire hoofdstad van Peru

De wondermooie smaken van Lima Door de tientallen microklimaten die het land kent, heeft Peru een unieke hoeveelheid aan natuurproducten. Daar wordt volop mee gestoeid in de topkeukens van Lima. Dat opgeteld bij de diverse roots van de Limeños, geeft de heerlijkste fusionkeuken ter wereld. Ook mooi: in Lima helpen sterrenchefs van nu de topchefs […]

Lees meer →

Opening Twente Wild Tour 2016

Het wildseizoen en de Twente Wild Tour 2016 wordt op zaterdag 15 oktober officieel geopend. Voor het vierde jaar kunnen zowel toeristen als Twentenaren drie maanden lang culinair en cultureel genieten van vele activiteiten op het gebied van wild en gevogelte in Twente. De organisatie is in handen van JR Wijn en Spijs te Delden. […]

Lees meer →

Foodfestival Europees Culinair in Den Haag

Gek op de Europese keuken? Van 23 tot en met 25 september kun je genieten van Europa Culinair, een foodfestival op het Plein in Den Haag. Europese koks laten het publiek kennis maken met hun nationale gerechten. Van elandvlees in het Scandinavische landenpaviljoen, tot oesters met Guinness uit Ierland. Ook zijn de lokale drankjes en […]

Lees meer →

Boek 10 jaar Amarone voor Leontien

Chef-kok Gert Blom en gastheer en toenmalig compagnon Harrie Baas openden 10 jaar geleden restaurant Amarone in Rotterdam dat met zijn internationale allure al spoedig werd beloond met een Michelinster. Harrie Baas verliet onlangs de zaak om zich verder als freelancer verdienstelijk te maken en echtgenote Caroline Baas-Wildtham, ervaren gastvrouw in o.a. restaurant Parkheuvel, neemt […]

Lees meer →

Pompoen is populairder dan ooit

Wat je allemaal met pompoen kunt doen? Wat niet? We noemen: pompoencrème, pompoenzalf, ‘parels’ van pompoen, gepofte pompoen, ingelegde pompoen, puree van pompoen, pompoenchutney óf -jam, óf -ijs. Er zijn vele variaties met pompoen die we de laatste tijd op de menukaarten van restaurants zien. In ExtraLekker #7 lees je alle ins & outs van […]

Lees meer →

RECEPT: Lekkere zeevis!

Voor dit heerlijke visgerecht van Schmidt zeevis Rotterdam sta je graag even in de (buiten)keuken. Zet die kamado maar vast klaar en geniet! Recept voor Dorade / Zeebaars / Redsnapper Ingrediënten 2 vissen (dorade, zeebaars of redsnapper) van 500 gr per stuk Marinade: 1 dl olijfolie Hojiblanca 1 sinaasappel 1 limoen ¼ dl chilisaus snufje […]

Lees meer →

Shopping à la Lekker

Met al die mooie en fijne keukenhulpjes worden de saaiste klussen een kleine moeite. Van aspergeschiller tot vergiet, zeg maar dag tegen het keukenverdriet! En wat dacht je van een fijne nazomerparty buiten? Nodig iedereen uit en vier elke warme zonnestraal van het seizoen. In Lekker vind je de tofste borrelsnufjes… Zit het weer een beetje tegen? […]

Lees meer →

Hollands welvaren verovert de wereld(kaart)

Kaas, bitterbal, haring… Allemaal heerlijk, maar we hebben in ons kikkerland nog veel meer goede producten. Onder de merknaam Dutch Cuisine bundelen een aantal vooraanstaande chefs hun krachten om de Nederlandse keuken op de wereldkaart te zetten. Met het beste van Hollandse bodem, vooral verse groente, in de hoofdrol. Dutch cuisine  is een gedreven club […]

Lees meer →

RECEPT: Om je tanden in te zetten

Een recept voor een verrukkelijk zoet dessert, waar je hoog mee gaat scoren bij je gasten. Gegarandeerd smulplezier aan tafel! Schuimtaart met rood fruit Voor 8 tot 10 personen Dit heb je nodig voor de schuimtaart: 8 eiwitten snufje zout 300 gram fijne tafelsuiker 100 gram poedersuiker 1 eetlepel vers citroenraspel 250 ml slagroom 2 […]

Lees meer →

Het beste van Boston

Een havenstad met stijl… Nu is het de mooiste tijd van het jaar om Boston te ontdekken. Volg de Freedom Trail, slenter in Cambridge en Seaport, geniet van lobster, buttermilk fried chicken en clam chowder, vaar naar een eiland en spot misschien ‘n walvis… Bostonians zijn trots op hun historie en genieten met flair van […]

Lees meer →

De lekkerste pasta maak je zelf!

Toegegeven, het kost wat van je tijd. En oké, je hebt een beetje geduld nodig. Maar als je eenmaal die perfecte, zelfgemaakte pasta – met een lekkere saus – voorgeschotelt hebt aan je geliefde(n), dan willen zij (en jij) nooit meer anders. ExtraLekker leert je stapsgewijs je de lekkerste pasta maken. Buon appetito! Het nieuwe […]

Lees meer →

Kookgek met Braakhekke terug op televisie

Het populaire kookprogramma uit de jaren 90 Kookgek met Braakhekke komt terug op tv. Het programma wordt uitgezonden op de de zender ONS, de zender voor liefhebbers van nostalgie. In het programma reist Braakhekke de wereld over en ontmoet andere culturen en keukens met de lekkerste recepten. De eigenaar van restaurant Le Garage werd met […]

Lees meer →

Cacao aan de Kade: een duurzaam chocoladefestival

De historische Cacaofabriek in Helmond krijgt een nieuw evenement: Cacao aan de Kade. Een vrolijk festival rondom duurzame chocolade met een Market, een Gallery vol choco-kunst en een Academy met proeverijen en presentaties. Eerlijke chocolade Tony’s Chocolonely, ClearChox, Fair Trade Original en vele anderen werken mee aan het programma.Tijdens het festival kun je al snoepend […]

Lees meer →

Een warm onthaal bij culi-kunstenaar Alain Alders

Het is een feestje om bij SVH Meesterkok Alain Alders over de vloer te komen in de Vrienden van Jacob op het prachtige Landgoed Duin & Kruidberg. Als een ware culi-kunstenaar schildert hij met de smaken en structuren van seizoensproducten. De natuur staat bij hem hoog in het vaandel; Alain is een echt buitenmens. Deze […]

Lees meer →

Veranderingen bij De Loohoeve

Bij restaurant De Loohoeve in Schoonloo hebben de afgelopen tijd een aantal veranderingen plaatsgevonden. Onder meer is het restaurant opnieuw opgedeeld en voorzien van een nieuwe vloer en gordijnen. Daarnaast is de originele naam van het restaurant: ‘Herberg de Loohoeve’ verruild voor ‘De Loohoeve – Restaurant & Hotel’. De nieuwe huisstijl van het restaurant is doorgevoerd […]

Lees meer →

Nieuw pand FG Restaurant

Op 9 augustus is FG Restaurant van patron-cuisinier François Geurds in Rotterdam geopend op de nieuwe locatie aan de Katshoek 37b in dezelfde stad. In het vernieuwde restaurant beschikt over een ModBar, de meest geavanceerde espressomachine ter wereld. Voor meer informatie: fgrestaurant.nl. Beeld: Daniel Verkijk

Lees meer →

RECEPT! Zeeuwse boterbabbelaars 

Met dit heerlijke nagerecht van Laurent Smallegange van Restaurant Spetters, haal je een stukje Zeeland in huis! Zeeuwse boterbabbelaars  met yoghurt en dille – nagerecht, 4 personen DIT HEB JE NODIG Yoghurtbavarois 4 blaadjes gelatine 200 ml slagroom 2 limoenen 300 ml Griekse yoghurt Karamel 100 ml water 100 gram suiker 20 gram glucose snuf […]

Lees meer →

Derde seizoen Koken met Van Boven

Vanaf 19 september is Yvette van Boven terug bij de VPRO met het derde seizoen van Koken met Van Boven. Van Boven kookt met wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. In […]

Lees meer →

Fooddocumentaire Ants on a Shrimp

Vanaf 1 september is de fooddocu Ants on a Shrimp van de Nederlandse journalist Maurice Dekkers in de bioscopen te zien. Een documentaire over toprestaurant Noma en zijn beroemde en charismatische chef-kok René Redzepi. Een van de beste restaurants ter wereld, het in Kopenhagen gevestigde Noma, verhuist voor een periode van vijf weken naar Tokio […]

Lees meer →

Restaurant Spetters* zoekt!

Het team van restaurant Spetters* te Breskens is op zoek naar een nieuwe maitre en/of sommelier. De huidige rechterhand van chef Laurent Smallegange, Wouter Denessen, gaat per eind september een nieuwe uitdaging aan. Het takenpakket zal onder meer bestaan uit het aansturen van het jonge team in de bediening, reserveringen, wijnen en gastenrelaties. Voor meer informatie: www.restaurantspetters.nl.

Lees meer →

Keukengeheimen in Rotterdam

Er is geen stad waarin zoveel eetculturen samenkomen als in Rotterdam. Het Wereldmuseum presenteert daarom de tentoonstelling Keukengeheimen van Rotterdam van vrijdag 10 februari tot en met 30 juli 2017. In de tentoonstelling presenteren gastconservator Abdelkader Benali en conservator Alexandra Gaba-van Dongen in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère de culinaire collectie van het Wereldmuseum. Als een […]

Lees meer →

RECEPT! Gemarineerde bavette

Bavette zou je ‘vergeten vlees’ kunnen noemen. Dit deel van de koe, de flank, was een beetje in de vergeetboek terecht gekomen, maar is nu weer hip. En met dit recept van SVH Meesterkok Michel van Riswijk van restaurant De Bloemenbeek een gegarandeerd succes! Gemarineerde bavette van het Dinkeldalrund, gegrild op houtskool – hoofdgerecht, 4 […]

Lees meer →

Metamorfose voor restaurant Basiliek

Restaurant Basiliek in Harderwijk krijgt deze zomer een andere uitstraling. Het restaurant met één Michelinster ondergaat komende weken een metamorfose. In het 500 jaar oude pand wordt een stoere maar toch warme sfeer gecreëerd, waarbij industrieel en natuurlijk materiaal worden gecombineerd. De stalen balken in het restaurant worden vervangen door houten balken en een deel […]

Lees meer →

Nieuw: Fever-Tree tonic water by Sergio Herman

Chef Sergio Herman lanceert samen met mixermerk Fever-Tree zijn eigen tonic. De tonic is fris en fruitig, vol van smaak en heerlijk in een cocktail of longdrink. Herman heeft inspiratie opgedaan tijdens zijn verblijf op Ibiza. Vooral wat betreft combinaties met citrusvruchten. Na maanden van experimenteren, testen en proeven, bleef er één favoriet over: een tonic […]

Lees meer →