Menu Filter
Filter restaurants

“Ik ben een meid met een missie”

Nel Schellekens leert jonge professionals de grondregels van efficiënt slachten en ambachtelijke verwerking tot cipolata, ham, paté… ‘van kop tot kont’. De ‘kraai’, de ‘vink’ en de ‘haring’ van de koe, de ‘bikkel’ van het bokje: elk deel apart uitgesneden. Van geiten, herten en varkens wordt ook niets verspild, alles gaat met respect. Haar herberg […]

Lees meer →

De Culinaire Verleiding Groningen

Geniet van 3 tot 5 juni van festival De Culinaire Verleiding in Groningen. Met een lekker drankje in de hand, diverse bijzondere gerechten om te proeven en uiteraard heel wat te beleven! Vrijdag 3 juni: 17:00 tot 22:00 uur Zaterdag 4 juni: 11:00 tot 23:00 uur Zondag 5 juni: 12:00 tot 22:00 uur De entree […]

Lees meer →

Food to be!

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam en Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel hebben afgelopen maandag in het bijzijn van 27 EU-ministers en Eurocommissaris van landbouw Phil Hogan de Food to be Expo geopend in Eindhoven. Food to be staat in het teken van de toekomst van ons voedsel en wordt georganiseerd in het […]

Lees meer →

Groene Hart Culinair in juli

Frank Streefland, eigenaar van De Nieuwe Polderkeuken, is weer terug in Stolwijk met het grootste culinaire evenement van de Krimpenerwaard: Groene Hart Culinair! Van 7 t/m 9 juli zullen allerlei verschillende restaurateurs en andere culinaire speciaalzaken drie dagen lang al hun lekkers ten toon stellen op het dorpsplein, direct onder/voor restaurant De Nieuwe Polderkeuken.  Daarnaast vind je op het […]

Lees meer →

Smakelijk smullen bij The Park

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo in Rotterdam opent opnieuw de deuren naar de sfeervolle binnentuin. Op de veranda van het restaurant worden niet alleen de gerechten van het vaste menu van The Park geserveerd, maar ook originele zomerse lekkernijen. Bedacht door Richard de Vries en Erik van loo. The Park is […]

Lees meer →

Bolenius in Top-25 beste groenterestaurants ter wereld

Restaurant Bolenius in Amsterdam is door We’re Smart World uitgeroepen tot ​éé​n van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. In een lijst vol mondiale sterrenrestaurants vormt Bolenius samen met drie sterrenrestaurant De Librije de enige Nederlandse vertegenwoordiging. Andere restaurants zijn onder andere Arpège, Hertog Jan, Fäviken, Blue Hill Farm en French Laundry. SVH Meesterkok en Dutch Cuisine mede-oprichter Luc Kusters […]

Lees meer →

Brouwerij keuken

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei geeft een recordaantal van 109 brouwerijen een kijkje in de keuken tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen. Het publiek kan gedurende het hele weekend kennismaken met de grote diversiteit aan brouwerijen en het brouwproces van dichtbij meemaken. Tevens worden er door diverse proeverijen, brouwdemonstraties en presentaties georganiseerd. De Nederlandse Brouwerijdagen […]

Lees meer →

SummerFest

Na het succesvolle FoodFest van afgelopen jaar is er nu SummerFest, het tweede evenement van Inspired Events. Op 6 juni aanstaande opent Summerfest op smaakvolle en feestelijke wijze het zomerseizoen in een verborgen schat: de Strandkerk te Cadzand Bad. Deze ontmoetingsplek wordt getransformeerd tot een kleurrijk, verrassend, smakelijk en inspirerend terrein waar je je direct in hartje […]

Lees meer →

Nieuw restaurant voor Adrian Zarzo Habraken

Adrian Zarzo Habraken, eigenaar van Zarzo* te Eindhoven, opent een nieuwe zaak. Het nieuwe restaurant krijgt de naam Valenzia by Zarzo, met als insteek: tapas. De nieuwe zaak zal in juni openen en het is de bedoeling dat beide bedrijven elkaar ondersteunen. Zarzo Habraken tegen De Ondernemer: “Hier serveren we straks, zoals wij het noemen, […]

Lees meer →

Nederlands Bocuse d’Or team naar wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Het team, dat evenals coach Lars Aukema bij restaurant De Librije in Zwolle werkt, kookte binnen […]

Lees meer →

Wildplukweek

In het kader van de Nationale Wildplukweek organiseert Slow Food Haarlem van 21 tot 29 mei vijf activiteiten om zelf, onder begeleiding van ervaren wildplukkers, de natuur in te trekken. Wildplukken staat voor direct eten wat Moeder Aarde ons aanreikt, uiteraard met veel eerbied voor de vrije natuur. De Slow Food beweging promoot Good, Clean […]

Lees meer →

Nederland viert bier!

Tijdens het vijfjarig jubileum van de Week van het Nederlands Bier organiseren ruim 150 bierbrouwers, bars en restaurants diverse biergerelateerde activiteiten. Van 19 tot en met 29 mei kun je onder meer een kijkje nemen bij diverse brouwerijen, deelnemen aan bierwandeltochten en bierproeverijen of bijvoorbeeld op biervaart van Delft naar Rotterdam Delfshaven. Henri Reuchlin, voorzitter […]

Lees meer →

Foodbloggers aan het roer

Sinds 2014 bepalen de founders, samen met de foodstands, het menu van de Foodhallen in de Hallen in Amsterdam West. But bloggers are taking over… Van 25 tot 29 mei 2016 betrekken de bekendste Nederlandse foodbloggers een stand in de indoor food market. Pauline Weuring van Uit Pauline’s Keuken, Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër, Vanessa Dawson […]

Lees meer →

Wereldkleuren en –geuren in Laren

Internationale keukens worden vertegenwoordigd tijdens Lekker Laren, hét culinaire event van ’t Gooi. Van 25 tot 28 augustus geniet je tijdens dit festival van de meest uiteenlopende keukens. Ook dit jaar presenteren verschillende restaurants en diverse aanverwante organisaties zich vanuit een gezamenlijk culinair platform. Bezoekers kunnen op ontspannen wijze genieten van vrijwel alle wereldkeukens en kookstijlen. […]

Lees meer →

Noma My Perfect Storm in de bios

Vanaf 26 mei draait Noma My Perfect Storm, in de bioscoop. De documentaire gaat over René Redzepi en Claus Meyer, de eigenaren van het restaurant in Kopenhagen. Noma is vier keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Toen restaurant Noma in 2004 werd geopend, besloten de eigenaren uitsluitend te koken met ingrediënten uit Scandinavië. Noma […]

Lees meer →

Italiaans geheim

In Italië drinken ze het na een voortreffelijke maaltijd. In Nederland kun je het proeven bij een Italiaans restaurant. Waar we het over hebben? Limoncello! In ExtraLekker #5 lees je een artikel over de broers Friorito. Zij zijn bekend om hun limoncello di Fiorito. Gebaseerd op een familierecept. In het magazine lees je wat het hun […]

Lees meer →

Topgastronomie organiseert FIJNproeven!

Na de succesvolle eerste editie van FIJNproeven! in oktober 2015 hebben de drie toonaangevende restaurantverenigingen opnieuw de handen ineen geslagen en wordt van 23 tot 29 mei 2016 voor de tweede keer een culinaire restaurantweek georganiseerd: FIJNproeven.nl! De unieke samenwerking tussen Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs, waarbij DiningCity als faciliterende partner optreedt, biedt […]

Lees meer →

Theater meets food

Luxor Theater Rotterdam en sterrenrestaurant Joelia gaan samenwerken. Dit maakten de directeur van het Luxor Theater, Marc van Kaam, en chefkok Mario Ridder bekend. Vanaf het komende theaterseizoen kan elke bezoeker van het oude Luxor Theater genieten van een driegangenverrassingsmenu inclusief wijn, water en koffie.   Restaurant Joelia en het Luxor Theater stellen beide voor ogen […]

Lees meer →

Nederlands team Bocuse d’Or in 1 keuken

Het Nederlandse team van Bocuse d’Or Europe dat bestaat uit chef Jan Smink, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema, zal op 11 mei in één keuken aantreden. Ze staan voor de uitdaging om een gerecht met steur en zijn kaviaar en een gerecht met hertenkalf te maken. Groentegarnituur Naast de hoofdingrediënten steur en hertenkalf […]

Lees meer →

Dag van de Asperge

6 mei is uitgeroepen tot de nationale Dag van de Asperge. Met deze actie slaat de gehele sector de handen ineen om de aandacht op het witte goud te richten. Bedrijven verspreid door het land sluiten zich aan bij deze actie en bieden zo gezamenlijk een dag vol acties en uitjes. De Dag van de […]

Lees meer →

Hierbas de las Dunas

Afgelopen maandag is Hierbas de las Dunas, de duinlikeur die gecreëerd is door Syrco Bakker, officieel gelanceerd in Nederland en België. De unieke smaakvolle likeur is gemaakt van verse en biologische duinkruiden. Van rucola tot duindoornbes Syrco Bakker (31 jaar) is chef van restaurant Pure-C * Cadzand  (onderdeel van de Sergio Herman Group) en oprichter van de stichting […]

Lees meer →

Nieuwe locatie festival TREK

Food Truck Festival TREK heeft samen met de gemeente Rotterdam besloten om de Rotterdamse editie van het festival van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei in het Roel Langerakpark te organiseren. Het Vroesenpark, waar TREK Rotterdam aanvankelijk plaats zou vinden, is uiteindelijk niet geschikt genoeg bevonden voor het rondreizende foodfestival. Emile Faulborn, organisator van Food […]

Lees meer →

Moshik Roth thuisbezorgd

Restaurant &samhoud places en fietsbezorgservice foodora brengen foodbezorging naar een gastronomisch hoogtepunt. Vanaf eind april kunnen culinaire liefhebbers in Amsterdam thuis genieten van gerechten bereid door twee Michelinsterrenchef Moshik Roth. Deze samenwerking betekent een wereldwijde primeur op het gebied van foodbezorging. Voor het eerst worden gerechten van een chef op dit niveau door koeriers van een […]

Lees meer →

Trailer Chef’s Table

Het tweede seizoen van Chef’s Table is vanaf 27 mei te zien op Netflix. Kun je ook niet wachten? Bekijk hier alvast de trailer van het nieuwe seizoen! De gerenommeerde chefs die in dit seizoen van het programma gevolgd worden zijn: Alex Atala (Brazilië); Ana Ros (Slovenië); Dominique Crenn (United States); Enrique Olvera (Mexico); Gagan […]

Lees meer →

Food & Music

Restaurant Bosch in Amsterdam verzorgt in juli haar tweede ‘eigen’ culinaire muziek event. Op 15, 16, 17 juli kun je genieten van een festival waarin muziek en lekker eten centraal staan. Het Bosch, dat direct gelegen is aan het water van de Nieuwe Meer in Amsterdam, wordt geheel ingericht als chill-out locatie met meubilair waarin […]

Lees meer →

Puur & Eerlijk feest!

Het 30-jarig jubileum van Euro-Toques Nederland werd speciaal voor leden groots gevierd op 18 april. Tijdens de dag werd volop geproost op een mooie toekomst. Gastheer Raymond Strikker, van het met een Michelinster bekroonde Euro-Toques restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, was de gastheer op deze feestdag. Hij had met medewerking van een aantal lokale leveranciers […]

Lees meer →

Tweede SVH Meestertitel voor Bij Jef

Restaurant & Hotel Bij Jef* in Den Hoorn (Texel), is sinds donderdag 21 april een tweede SVH Meestertitel rijker. Nadat gastvrouw en mede-eigenaar Nadine Mögling in 2014 haar titel SVH Meestergastheer ontving, heeft nu haar partner chef-kok Jef Schuur zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol afgelegd. Daarmee zijn ze het derde koppel in Nederland met een restaurant en […]

Lees meer →

De Hoefslag vernieuwt!

Eind oktober 2015 heeft de Hoefslag een metamorfose ondergaan; het interieur werd vernieuwd en ook het concept veranderde. Onlangs werd de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de ‘conference & private dining rooms’ én presenteerde de Hoefslag een nieuwe maître/bedrijfsleider. Marco Westra is het nieuwe gezicht van de Hoefslag. Samen met sommelier Kasper Scholten […]

Lees meer →

Topchef inspireert Nederland om meer groente te eten

&samhoud food introduceert vandaag drie nieuwe producten in het vleesvervangend schap bij Albert Heijn: een aspergeburger, een bonenburger en groentegehakt. De producten zijn ontwikkeld door 2-Michelin sterrenchef Moshik Roth, die bekend staat om zijn verrassende groente-innovaties. Verrassen met groente De topchef is expert in het innoveren met groente en verrassende smaakcombinaties. Waar huidige vleesvervangers meestal gemaakt […]

Lees meer →

Dutch Tea Festival

Het allereerste Nederlandse Dutch Tea Festival vindt dit jaar plaats op 29 mei in evenementenlocatie DeFabrique te Utrecht. Partymanager Nikki Hoolwerf (27) is dol op thee en wil de rest van Nederland graag mee laten genieten van haar lievelingsdrank. Samen met DeFabrique organiseert ze het evenement. Tijdens Dutch Tea Festival kun je onder meer verschillende […]

Lees meer →