Menu Filter
Filter restaurants

Topgastronomie organiseert FIJNproeven!

Na de succesvolle eerste editie van FIJNproeven! in oktober 2015 hebben de drie toonaangevende restaurantverenigingen opnieuw de handen ineen geslagen en wordt van 23 tot 29 mei 2016 voor de tweede keer een culinaire restaurantweek georganiseerd: FIJNproeven.nl! De unieke samenwerking tussen Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs, waarbij DiningCity als faciliterende partner optreedt, biedt […]

Lees meer →

Theater meets food

Luxor Theater Rotterdam en sterrenrestaurant Joelia gaan samenwerken. Dit maakten de directeur van het Luxor Theater, Marc van Kaam, en chefkok Mario Ridder bekend. Vanaf het komende theaterseizoen kan elke bezoeker van het oude Luxor Theater genieten van een driegangenverrassingsmenu inclusief wijn, water en koffie.   Restaurant Joelia en het Luxor Theater stellen beide voor ogen […]

Lees meer →

Nederlands team Bocuse d’Or in 1 keuken

Het Nederlandse team van Bocuse d’Or Europe dat bestaat uit chef Jan Smink, commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema, zal op 11 mei in één keuken aantreden. Ze staan voor de uitdaging om een gerecht met steur en zijn kaviaar en een gerecht met hertenkalf te maken. Groentegarnituur Naast de hoofdingrediënten steur en hertenkalf […]

Lees meer →

Dag van de Asperge

6 mei is uitgeroepen tot de nationale Dag van de Asperge. Met deze actie slaat de gehele sector de handen ineen om de aandacht op het witte goud te richten. Bedrijven verspreid door het land sluiten zich aan bij deze actie en bieden zo gezamenlijk een dag vol acties en uitjes. De Dag van de […]

Lees meer →

Hierbas de las Dunas

Afgelopen maandag is Hierbas de las Dunas, de duinlikeur die gecreëerd is door Syrco Bakker, officieel gelanceerd in Nederland en België. De unieke smaakvolle likeur is gemaakt van verse en biologische duinkruiden. Van rucola tot duindoornbes Syrco Bakker (31 jaar) is chef van restaurant Pure-C * Cadzand  (onderdeel van de Sergio Herman Group) en oprichter van de stichting […]

Lees meer →

Nieuwe locatie festival TREK

Food Truck Festival TREK heeft samen met de gemeente Rotterdam besloten om de Rotterdamse editie van het festival van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei in het Roel Langerakpark te organiseren. Het Vroesenpark, waar TREK Rotterdam aanvankelijk plaats zou vinden, is uiteindelijk niet geschikt genoeg bevonden voor het rondreizende foodfestival. Emile Faulborn, organisator van Food […]

Lees meer →

Moshik Roth thuisbezorgd

Restaurant &samhoud places en fietsbezorgservice foodora brengen foodbezorging naar een gastronomisch hoogtepunt. Vanaf eind april kunnen culinaire liefhebbers in Amsterdam thuis genieten van gerechten bereid door twee Michelinsterrenchef Moshik Roth. Deze samenwerking betekent een wereldwijde primeur op het gebied van foodbezorging. Voor het eerst worden gerechten van een chef op dit niveau door koeriers van een […]

Lees meer →

Trailer Chef’s Table

Het tweede seizoen van Chef’s Table is vanaf 27 mei te zien op Netflix. Kun je ook niet wachten? Bekijk hier alvast de trailer van het nieuwe seizoen! De gerenommeerde chefs die in dit seizoen van het programma gevolgd worden zijn: Alex Atala (Brazilië); Ana Ros (Slovenië); Dominique Crenn (United States); Enrique Olvera (Mexico); Gagan […]

Lees meer →

Food & Music

Restaurant Bosch in Amsterdam verzorgt in juli haar tweede ‘eigen’ culinaire muziek event. Op 15, 16, 17 juli kun je genieten van een festival waarin muziek en lekker eten centraal staan. Het Bosch, dat direct gelegen is aan het water van de Nieuwe Meer in Amsterdam, wordt geheel ingericht als chill-out locatie met meubilair waarin […]

Lees meer →

Puur & Eerlijk feest!

Het 30-jarig jubileum van Euro-Toques Nederland werd speciaal voor leden groots gevierd op 18 april. Tijdens de dag werd volop geproost op een mooie toekomst. Gastheer Raymond Strikker, van het met een Michelinster bekroonde Euro-Toques restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, was de gastheer op deze feestdag. Hij had met medewerking van een aantal lokale leveranciers […]

Lees meer →

Tweede SVH Meestertitel voor Bij Jef

Restaurant & Hotel Bij Jef* in Den Hoorn (Texel), is sinds donderdag 21 april een tweede SVH Meestertitel rijker. Nadat gastvrouw en mede-eigenaar Nadine Mögling in 2014 haar titel SVH Meestergastheer ontving, heeft nu haar partner chef-kok Jef Schuur zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol afgelegd. Daarmee zijn ze het derde koppel in Nederland met een restaurant en […]

Lees meer →

De Hoefslag vernieuwt!

Eind oktober 2015 heeft de Hoefslag een metamorfose ondergaan; het interieur werd vernieuwd en ook het concept veranderde. Onlangs werd de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de ‘conference & private dining rooms’ én presenteerde de Hoefslag een nieuwe maître/bedrijfsleider. Marco Westra is het nieuwe gezicht van de Hoefslag. Samen met sommelier Kasper Scholten […]

Lees meer →

Topchef inspireert Nederland om meer groente te eten

&samhoud food introduceert vandaag drie nieuwe producten in het vleesvervangend schap bij Albert Heijn: een aspergeburger, een bonenburger en groentegehakt. De producten zijn ontwikkeld door 2-Michelin sterrenchef Moshik Roth, die bekend staat om zijn verrassende groente-innovaties. Verrassen met groente De topchef is expert in het innoveren met groente en verrassende smaakcombinaties. Waar huidige vleesvervangers meestal gemaakt […]

Lees meer →

Dutch Tea Festival

Het allereerste Nederlandse Dutch Tea Festival vindt dit jaar plaats op 29 mei in evenementenlocatie DeFabrique te Utrecht. Partymanager Nikki Hoolwerf (27) is dol op thee en wil de rest van Nederland graag mee laten genieten van haar lievelingsdrank. Samen met DeFabrique organiseert ze het evenement. Tijdens Dutch Tea Festival kun je onder meer verschillende […]

Lees meer →

Restaurant Boreas verkocht

Nico en Sonja Boreas hebben hun restaurant Boreas** verkocht aan Jan en Claudia Sobecki. Op 23 juli zullen ze afscheid nemen van hun restaurant in Heeze. Jan Sobecki is de voormalige chef van restaurant Chapeau! In Bloemendaal. Hij neemt ook het huidige personeel over. Chefkok Nico en gastvrouw Sonja waren sinds 2001 eigenaar van het […]

Lees meer →

Wijnweetjes van A tot Z

Wijn is minstens zo belangrijk is als spijs. Daarom gingen we voor deze editie van ExtraLekker in gesprek met twee bijzondere sommeliers… Niet alleen hadden we een goed gesprek met sommelier Erika Verweijen en wijnkenner, gastheer en ondernemer Harrie Baas; ook vind je in dit nummer deel 1 van het wijn-ABC. Zodat je voortaan niet […]

Lees meer →

Pasta di Janny

Op donderdag 21 april presenteerde uitgeverij Good Cook het nieuwste kookboek Pasta di Janny van Janny van der Heijden, bekend van onder andere Heel Holland bakt, de Nationale Eettest, Pauls Puber Kookshow en Landinwaarts. De lancering vond plaats in de uiterst sfeervolle boekhandel H. De Vries in Haarlem. Janny schreef het informatieve kookboek uit passie voor […]

Lees meer →

Taste4Life

Het Taste4Life Gala vindt 8 september in the Grand Ballroom van het fameuze Hotel Okura Amsterdam plaats. Dit event wordt een unieke combinatie van smaken, gerechten, chefs en entertainment voor een concreet en realiseerbaar doel: geld bijeenbrengen voor onderzoek naar speekselklierkanker. Het gala wordt georganiseerd in samenwerking met 38 koks en 45 Michelinsterren van de […]

Lees meer →

Speciaal portie frites!

Sergio Herman is samen met Pieter Munten en Lhassan Ait Ali eigenaar geworden van het concept Frites Atelier Amsterdam. De eerste van de vijf zaken zal in juni openen in Den Haag. Pieter Munten en Lhassan Ait Ali krijgen de dagelijkse leiding over de locaties. Het doel van dit nieuwe concept is om frites van […]

Lees meer →

Winnaars Bokkedoorns Award 2016

Dinsdag vond de feestelijke uitreiking plaats van de Bokkedoorns Award 2016 op het Nova College in Haarlem. Een jaarlijkse wedstrijd om gemotiveerde studenten een extra stimulans te geven én te enthousiasmeren voor het vak. Lisa Olgers, student Kok bij leerbedrijf Het wapen van Kennemerland in Bloemendaal, en Deborah van Breugel, student Gastvrouw bij leerbedrijf Vrienden […]

Lees meer →

Culiperslunch 2016

Maandag 18 april vond voor de 7e keer de Culiperslunch plaats in Kookfabriek Amsterdam, georganiseerd door Marcus Polman van Nieuwe Haring Media, dit jaar in samenwerking met Pitch PR. Ruim 30 merken die gespecialiseerd zijn in eten en drinken presenteerden er hun noviteiten en er waren talloze proeverijen en interessante demonstraties. Uitgeverijen toonden er hun […]

Lees meer →

Lovebites bij de Loohoeve

Ze staan op de drempel van de Lekker Top-100, klaar om het hart van culinair Nederland te veroveren. De droom van chefs Jeroen en Marleen Brouwer kwam uit… Zeer aan elkaar gewaagd zijn ze, Jeroen en Marleen Brouwer, de nieuwe eigenaren van De Loohoeve in het Drentse Schoonloo. Waar dat ligt? Zoek het op, schrijf […]

Lees meer →

FG Restaurant en FG Food Labs samen

François Geurds brengt FG Restaurant** en FG Food Labs* samen om een kwaliteitsslag te maken. Dit betekent het einde van de Noodle Bar, dit maakte het restaurant begin deze maand bekend. “Ik wil groeien en voor drie sterren koken, dus ben op zoek naar een restaurant op een nog mooiere locatie en met een keuken […]

Lees meer →

The White Room definitief

Lang werd het als werktitel gehanteerd, met de officiële heropening van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky afgelopen week, is bekendgemaakt dat de naam The White Room by Jacob Jan Boerma definitief gekozen is voor het restaurant dat de signatuur draagt van de driesterrenchef van De Leest in Vaassen. Eind april opent The White Room haar […]

Lees meer →

Lekker visje

Eerder plaatsten we al een recensie over Bart’s Fish Tales. Geschreven door – culinair vis-expert – Bart van Olphen die de hele wereld over reisde om verhalen over vis te verzamelen. Naast recepten, reportages en prachtige foto’s vind je in het boek ook tips over waar je op moet letten bij het kopen van vis […]

Lees meer →

Dertien geslaagden Diploma Course

Dit jaar zijn er dertien nieuwe geslaagden voor de Diploma Course in Nederland en België. De Diploma Course is de hoogste en zwaarste wijnopleiding in de Benelux en wordt verzorgd door WineWise, erkend opleidingsverstrekker van de Wine & Spirit Education Trust (WSET). Deze opleiding is als enige in de Benelux ook internationaal erkend. De geslaagden […]

Lees meer →

Les je DORST!

Food Truck Festival TREK krijgt een zusje: Festival DORST. In Den Haag, ’s-Hertogenbosch en Utrecht geniet je deze zomer van een groot wijn- en speciaalbierlokaal in de openlucht. Tijdens het festival kun je proeven van ruim zeventig verschillende soorten wijnen en meer dan zeventig speciaalbieren van over de hele wereld, allemaal met een eigen karakter […]

Lees meer →

Tweede seizoen Chef’s Table

Op vrijdag 27 mei gaat het tweede seizoen van culinaire documentaireserie Chef’s Table van start op Netflix. Het Amerikaanse bedrijf maakte bekend drie nieuwe ‘gangen’ van het programma te serveren. De eerste gang gaat op 27 mei exclusief op Netflix in première, gevolgd door vier speciale afleveringen (seizoen drie) later in het jaar. Deze vier […]

Lees meer →

Foodbox

Op de website van restaurant NIVEN bestel je heerlijke foodboxen met eten uit het seizoen! Bij aanschaf van 4 seizoensboxen, krijg je een compleet verzorgde lunch voor twee personen gratis (alleen geldig in april)! Meer info: www.nivenshop.nl Beeld: stockfoto

Lees meer →

Lepeltje Lepeltje breidt uit

Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit jaar uit naar maar liefst zeven steden én Mysteryland. In Amersfoort, Dordrecht, Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland kan jong en oud dit jaar bourgondisch genieten. Vanaf het Pinksterweekend in mei tot en met eind augustus wordt vers en ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, […]

Lees meer →