Menu Filter
Filter restaurants

Foodfestival Groningen

Geniet van 1 t/m 3 juli van culinaire hoogstandjes tijdens foodfestival Lepeltje Lepeltje. Dit is de tweede editie van het succesvolle evenement in Groningen. Deze dagen wordt het hof rondom de Nieuwe Kerk een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast de mobiele keukens met de heerlijkste gerechten spelen er bands en DJ’s, is er […]

Lees meer →

De Kruidfabriek by Lute

Restaurant Lute van Peter Lute gaat 17 juli sluiten. Op dezelfde plek opent Lute op 15 augustus restaurant De Kruidfabriek by Lute. Het nieuwe restaurant krijgt een nieuw menu, interieur en andere prijzen. Als reden voor de heropening geeft Lute dat hij het restaurant wil klaar stomen voor een nieuwe generatie gasten en een nieuwe […]

Lees meer →

Recept: Blini’s met groente

Thuis aan de slag als een echte chef? Met dit recept voor blini’s van restaurant De Loohoeve in Schoonloo moet dat zeker lukken. Een blini is een Oost-Europees deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Blini’s met groentes (4 personen) Ingrediënten 200 g bloem 250 g melk 50 g room 2 […]

Lees meer →

Gastrobar Paris

SVH Meesterkok Ron Blaauw timmert hard aan de weg en opent vierde Gastrobar. Gastrobar Paris vestigt zich op het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam. Het pand waar Gastrobar Paris zijn deuren opent is de plek waar nu brasserie Nacional van horecaondernemer Casper Reinders zit. Het etablissement zal naar verwachting na de zomer z’n deuren openen en ademt […]

Lees meer →

Lekker bij de hand: voorraadje visconserven

Het is een regelrechte hype: vis uit blik. In steden als Barcelona en Lissabon zijn de hippe winkels tot de nok toe gevuld met visconserven. Waar komt die razende populariteit ineens vandaan? Blikjes zalm, tonijn en makreel maken al jaren onderdeel uit van menig Hollands keukenkastje. Een ding is een feit: ze zijn niet duur, […]

Lees meer →

Wijn in een cocktailglas? Tuurlijk!

Zijn in Spanje, Frankrijk en Italië de vermuteria’s al sinds 1830 de gewoonste zaak van de wereld, bij ons is dit kruidige aperitief jarenlang in de vergetelheid geraakt. Maar de terugkeer in onze bars – uit en thuis – is een feit en inmiddels is vermouth al bijna zo hip als gin-tonic. Je leest er […]

Lees meer →

Meesterlijke workshops met speciale lezerskorting!

SVH Meesters beheersen hun vak als geen ander. SVH telt vijf Meestertitels, waarvan wij er in ExtraLekker #6 een aantal voor je belichten. Leer de bedreven Meesterkok Angélique, Meesterijsbereider Mark en Meesterschenker Mikel kennen en laat je verwonderen door hun kennis en passie. En de fijne kneepjes van hun vak delen ze graag. Smaaksensaties, ijsgeheimen […]

Lees meer →

Friet District

Lekkere friet eet je sinds deze maand bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterren-chef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven.

 Het idee voor dit nieuwe concept bedacht Kunz met zijn vriendin Virginie.Ze wilden dat een nieuw […]

Lees meer →

“Waar genoeg van is, daar mag je uitbundig van genieten!”

Culinair vis-expert Bart van Olphen legt heel duidelijk uit hoe het zit met duurzame vis. Hij sprak met vissers over de hele wereld en vatte hun verhalen in Fish tales. En dat niet alleen: in al die landen proefde hij fantastisch lekkere gerechten met ‘goede’ vis, die hij omzette in handig maakbare recepten. Vijf ervan […]

Lees meer →

François Geurds opent FG Bistro

Na de zomer opent topkok François Geurds in het Lloydkwartier FG Bistro. FG Restaurant**, dat zich nu op deze plek bevindt, verhuist in augustus naar de Katshoek in Rotterdam. De menukaart van FG Bistro ademt een Franse sfeer: steak tartare, escargots, entrecote, boeuf bourguignon, tarte tatin… Uiteraard zal hij zijn eigen twist geven aan deze […]

Lees meer →

Hippe doppers

Steeds meer restaurants hebben de peulvrucht tot culinaire grootheid verheven. En eerlijk is eerlijk: je proeft de meest verrukkelijke creaties met deze hier en daar nog wat ondergewaardeerde bonen. Hoog tijd dus om deze eiwitrijke kanjertjes voor het voetlicht te brengen. En gelukkig helpen alle Verenigde Naties: dit jaar is officieel uitgeroepen tot internationaal Jaar […]

Lees meer →

Zomerrestaurant Jonnie en Thérèse Boer

Op 19 juni openen Jonnie en Thérèse Boer, eigenaren van De Librije in Zwolle, hun restaurant De Tuinkamer in Schuinesloot (Overijssel). In de zomermaanden kunnen gasten genieten van gerechten van chef-kok Alwin Leemhuis in de Priona Tuinen. De Priona Tuinen behoren tot de beroemdste tuinen van Nederland. De Tuinkamer bevindt zich in de oude kas. […]

Lees meer →

Vernieuwd Vermeer opent zijn deuren

Na een grondige verbouwing heropent restaurant Vermeer* (Amsterdam) van Chris Naylor op 10 juni opnieuw zijn deuren. Alles aan het restaurant is veranderd, behalve de kwaliteit van het eten. Vermeer kiest voor een moderne, natuurlijke en casual uitstraling. Roomservice at Olof’s Zijn tijdelijke pop-uprestaurant Roomservice at Olof’s heeft Chris geïnspireerd om Vermeer opnieuw uit te vinden. […]

Lees meer →

Livar buikspek maken!

Verras je gasten deze zomer met een heerlijk eigengemaakt stuk Livar buikspek. Hoe? Met dit handige stappenplan heb je ‘t zo voor elkaar! Meer inspiratie nodig? Lees het in ExtraLekker #6!   Download hier het stappenplan!

Lees meer →

Zeeuwse mosselen

Op woensdag 1 juni werd het hangcultuur-mosselseizoen geopend bij de hangcultuurpercelen langs de Grevelingendam in Bruinisse, Zeeland. De Zeeuwse hangcultuurkwekers haalden daar de eerste lichting mosselen boven water. Culinair specialist Alain Caron keurde de eerste mosselen. Hij sprak over “een mooie belofte voor het mosselseizoen”. De vroege mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. De mosselen zijn vanaf 1 […]

Lees meer →

De Bokkedoorns 2.0

Hij gaf 40 jaar onafgebroken het beste van zijn kunnen aan restaurant de Bokkedoorns** in Overveen, dus eigenaar John Beeren is wel toe aan wat rust in zijn leven. En zie: een nieuwe generatie dient zich aan. Zoon Pascal en chef-kok Menno Post gaan door met de zaak. Dezelfde kwaliteit, in een wat modernere setting, […]

Lees meer →

Senses restaurant: podium voor jong culinair talent

Naast een culinaire beleving biedt Senses Restaurant in Amsterdam een podium voor aanstormend jong talent dat zich weet te onderscheiden in innovatieve ideeën, creativiteit en professionaliteit. Zo heeft Chef de cuisine Eric Zonjee in 2013 en 2014 een goede basis weten te leggen met zeer goede beoordelingen op diverse review sites. Lars heeft met zijn […]

Lees meer →

Shop, shopper, shopping

Zoals elk seizoen vind je in ExtraLekker de leukste en mooiste spullen om al je drink- en eetfestijnen optimaal te kunnen (voor)bereiden en presenteren. Deze zomer hebben we het over eigenhandig cocktails shaken, barbecue must-haves en fijne dessert-dingetjes. Allemaal hartstikke hip & handig! Maak in de kans op een prachtig schort van Xapron. Gemaakt van 100% […]

Lees meer →

Het eten van de toekomst

Tijdens de Food to be Expo in Eindhoven afgelopen weekend heeft top-chef Joris Bijdendijk van restaurant Rijks® de ‘maaltijd van de toekomst’ bereid. In één gerecht liet hij zien hoe techniek, design, innovatie en cultuur in de toekomst invloed zullen hebben op de producten op ons bord. De Expo werd georganiseerd in het kader van […]

Lees meer →

De onstuitbare opmars van bio-wijn

Niks geitenwollensokken, weg met de suffe vooroordelen. Het is tijd om ’t stof van het imago af te blazen. Biologische en biodynamische wijn is helemaal van nu en smaakt beter dan ooit! ExtraLekker ging uitgebreid in gesprek met biowijnkenner Nico McGough. Wijngaardwerkers aller landen zijn volgens hem dolblij met de bio-trend. “Zij houden van de […]

Lees meer →

Jan-Willem van der Hek beste somelier

Jan-Willem van der Hek heeft eind mei in Den Bosch tijdens de Trophée Henriot de titel ‘Beste Sommelier van Nederland’ in de wacht gesleept. Van der Hek is als sommelier werkzaam bij restaurant La Première in Anna Paulowna en heeft daarnaast nog een eigen wijnimport flex4wine/Cwines.nl in Alkmaar. Het is de vierde keer dat Van […]

Lees meer →

Food Unplugged in Ede

Outdoor food- en netwerkfestival Food Unplugged vindt dit jaar plaats op 24 juni op het Kazerneterrein in Ede. Tijdens het festival staat eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars centraal. Chefs die je terugziet op Food Unplugged zijn Emile van der Staak, Nel Schellekens, Jonathan Karpathios, Christian Weij, Thomas van Santvoort en Jasper Udink […]

Lees meer →

Culinaire TREK

Trek in een culinair feestje? Van 10 tot 12 juni kun je aanwezig zijn bij Food Truck Festival TREK  in het Hunnerpark te Nijmegen. Tijdens het festival worden eten, drinken en live muziek gecombineerd met kleinkunst en theater. Het is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden geschikt. Food Truck Festival TREK bezoekt in 2016 nog […]

Lees meer →

All aboard! Van Reykjavik via Rio naar Maastricht

ExtraLekker neemt je mee naar de wonderbaarlijkste uithoeken van de culinaire wereldbol. Ga mee en geniet vanuit je luie stoel van onze reisverhalen, verken vast de beste culi-adresjes en maak en passant plannen voor een onvergetelijke city trip. Ísland, Brasil én Limburg verwelkomen je met open armen, gegarandeerd. Lees in ExtraLekker #6 waarom!

Lees meer →

“Ik ben een meid met een missie”

Nel Schellekens leert jonge professionals de grondregels van efficiënt slachten en ambachtelijke verwerking tot cipolata, ham, paté… ‘van kop tot kont’. De ‘kraai’, de ‘vink’ en de ‘haring’ van de koe, de ‘bikkel’ van het bokje: elk deel apart uitgesneden. Van geiten, herten en varkens wordt ook niets verspild, alles gaat met respect. Haar herberg […]

Lees meer →

De Culinaire Verleiding Groningen

Geniet van 3 tot 5 juni van festival De Culinaire Verleiding in Groningen. Met een lekker drankje in de hand, diverse bijzondere gerechten om te proeven en uiteraard heel wat te beleven! Vrijdag 3 juni: 17:00 tot 22:00 uur Zaterdag 4 juni: 11:00 tot 23:00 uur Zondag 5 juni: 12:00 tot 22:00 uur De entree […]

Lees meer →

Food to be!

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam en Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel hebben afgelopen maandag in het bijzijn van 27 EU-ministers en Eurocommissaris van landbouw Phil Hogan de Food to be Expo geopend in Eindhoven. Food to be staat in het teken van de toekomst van ons voedsel en wordt georganiseerd in het […]

Lees meer →

Groene Hart Culinair in juli

Frank Streefland, eigenaar van De Nieuwe Polderkeuken, is weer terug in Stolwijk met het grootste culinaire evenement van de Krimpenerwaard: Groene Hart Culinair! Van 7 t/m 9 juli zullen allerlei verschillende restaurateurs en andere culinaire speciaalzaken drie dagen lang al hun lekkers ten toon stellen op het dorpsplein, direct onder/voor restaurant De Nieuwe Polderkeuken.  Daarnaast vind je op het […]

Lees meer →

Smakelijk smullen bij The Park

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo in Rotterdam opent opnieuw de deuren naar de sfeervolle binnentuin. Op de veranda van het restaurant worden niet alleen de gerechten van het vaste menu van The Park geserveerd, maar ook originele zomerse lekkernijen. Bedacht door Richard de Vries en Erik van loo. The Park is […]

Lees meer →

Bolenius in Top-25 beste groenterestaurants ter wereld

Restaurant Bolenius in Amsterdam is door We’re Smart World uitgeroepen tot ​éé​n van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. In een lijst vol mondiale sterrenrestaurants vormt Bolenius samen met drie sterrenrestaurant De Librije de enige Nederlandse vertegenwoordiging. Andere restaurants zijn onder andere Arpège, Hertog Jan, Fäviken, Blue Hill Farm en French Laundry. SVH Meesterkok en Dutch Cuisine mede-oprichter Luc Kusters […]

Lees meer →