Menu Filter
Filter restaurants

Brandschade Château Neercanne krijgt het team niet klein

In juli woedde er meerdere dagen een brand onder de grotten van restaurant Château Neercanne* in Maastricht. De schade voor het restaurant (plaats 75 in Lekker500 editie 2017) van de Oostwegel Collection loopt hoog in de cijfers. Directeur Peter Harkema laat zich echter niet klein krijgen: “We herpakken ons goed. We moeten er iets positiefs […]

Lees meer →

Backstage bij restaurant Bøg

Wat drijft een Deense modeontwerper om in Nederland een restaurant te beginnen dat de New Nordic Cuisine hoog in het vaandel heeft? De overeenkomsten blijken groter dan de verschillen. ExtraLekker ging in ExtraLekker #11 in gesprek met Peter Norre Sørensen, eigenaar en gastheer van restaurant Bøg in Den Haag. Beeld: Jasper Bosman | iMediate

Lees meer →

Eropuit Eindhoven

Wie op zoek gaat naar het ware hart van Eindhoven krijgt als vanzelf een licht, soms beetje verliefd gevoel. Wat een fijne sfeer en verrassende vrolijkheid hier tussen al dat strak industriële: coole staaltjes van warme wereldmensen. Die trouwens ook flink kunnen genieten van lekker eten en drinken… Innovatief, creatief, actief en tegelijk relaxed, vrij […]

Lees meer →

Conserveren kun je leren!

Drogen, zouten, fermenteren, wecken: wat tegenwoordig hot is, doet de Nordic Cuisine al eeuwenlang. Kool zouten, vis marineren en in zand begraven… Alles met eenzelfde doel: alles langer houdbaar maken, om ook in de wintermaanden verzekerd te zijn van eigen producten. Ondanks moderne koeltechnieken conserveren we met z’n allen weer volop. Gewoon thuis. Waar komt […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze unieke espresso coffee maker van Pulcina is ontworpen door Michele De Lucchi, €60 via alessi.com

Lees meer →

Wicher Löhr overleden

Wicher Löhr (58) van restaurant Het Koetshuis in Bennekom is overleden aan de gevolgen van speekselklierkanker. De schoonzoon van Löhr heeft de leiding in de keuken van het restaurant Het Koetshuis overgenomen. Wicher Löhr startte met zijn vrouw Saskia in 1986 Het Koetshuis. Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster en staat al jaren in de Lekker500 […]

Lees meer →

Tickets restaurant Nacarat

Vanaf woensdag 2 augustus kun je online tickets kopen voor een lunchmenu of een diner in het nieuwe Amsterdamse restaurant van Ron Blaauw. De tickets voor Nacarat zijn te reserveren vanaf 25 augustus. De reden voor de verkoop van de kaarten is onder meer het verkomen van ‘no-shows’ en late afzeggingen. Nacarat is het eerste […]

Lees meer →

Kamilla Seidler gastchefs restaurant RIJKS

Chef-kok Kamilla Seilder is van 6 tot 8 oktober gastchef bij restaurant RIJKS® in Amsterdam. Seilders restaurant Gustu is twee jaren achtereen verkozen tot Bolivia’s beste restaurant. In 2012 werd Seidler chef-kok van Gusta. Daarvoor was ze onder meer werkzaam voor Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. Met Gusta streeft Seidler de ‘0 […]

Lees meer →

Grootste wijnkaart Nederland gelanceerd

Restaurant Vlaar uit ’s-Graveland gaat samenwerken met Best of Wines om exclusieve uit West-Europa toegankelijk te maken voor Nederlandse restaurantbezoekers. Vanaf 6 oktober kunnen gasten van het restaurant voor het bezoek wijnen reserveren via de website van Best of Wines om bij de maaltijd te nuttigen. Vrijdag 21 juli werd de nieuwe Tasting Room van […]

Lees meer →

Wahlwiller wijnfeest

Wijnfestival Wahlwiller Wijnfeest vindt dit jaar plaats op 23 en 24 september in Wahlwiller. Tijdens het event is het onder meer mogelijk om diverse kwaliteitswijnen van wijnboeren uit de regio te proeven en zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Deze 18e editie is wederom onderdeel van La Saison Culinaire, een aaneenschakeling van smaakvolle activiteiten in […]

Lees meer →

Pop up restaurant Bubbles & Bites

Grand Hotel Huis ter Duin opent van juli tot eind augustus pop up restaurant Bubbles & Bites op de tweede etage van het gebouw aan de Noordwijkse kust. Het pop up restaurant heeft een mediterrane sfeer. Volgens Managing Director Stephan Stokkermans wil de organisatie de gasten kennis laten maken met het beste van Grand Hotel […]

Lees meer →

Festival TREK

Van 14 tot 16 juli staat het Amstelpark te Amsterdam in teken van Festival TREK. Een gratis toegankelijk festival met lekker eten, livemuziek en theater. Festival TREK reist dit zomer door het hele land. Amsterdam is de 8e locatie die dit jaar werd aangedaan. De laatste locatie is het Westerbroekpark in Den Haag dat het […]

Lees meer →

Rotterdamse Italiaan Brancatelli scoort met bijzondere wijnen

25 jaar lang runde Giuseppe Brancatelli het toentertijd bekende restaurant Brancatelli in Rotterdam, in 2008 vertrok hij plotseling naar Italië en werd wijnboer in Toscane. Dat wordt niks, dacht iedereen, maar hij overleefde. Zijn cabernet werd al spoedig in de KLM Businessclass geschonken en zijn syrah haalde de derde plaats in de toonaangevende Italiaanse wijngids […]

Lees meer →

Nieuwe eigenaar restaurant Amarone

Chef-kok Jan van Dobben is mede-eigenaar geworden van restaurant Amarone* in Rotterdam. Samen met eigenaar Gert Blom staat Van Dobben sinds juli aan het roer van het sterrenrestaurant. De 28-jarige chef werkt sinds 2012 bij het restaurant met Frans georiënteerde keuken. Amarone staat op plaats 54 in de Lekker Top-100.

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Een onvergetelijke bestemming voor deze zomer is een bezoek aan culinair lustoord Sardinië. Dit Italiaanse eiland heeft van alles te bieden. Er zijn lange stranden, kleine baaitjes aan de azuurblauwe zee en hoge bergen met uitgestrekte bossen. Ook onherbergzame gebieden, waar je kilometers lang kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Maar waar je ook bent […]

Lees meer →

Smaakgeheimen van Stephan Möllers

Samen met zijn vrouw Wendie timmert chef-kok Stephan Möllers flink aan de horeca-weg. Sinds anderhalf jaar voeren zij in het Groene Hart van de Randstad hun charmante restaurant Plantage 87, waar de biologische keuken hoog in het vaandel staat… én heerlijk huisgemaakt ijs! ‘Het is mooi als ijs een gerecht compleet maakt. Dat kan dus […]

Lees meer →

Handig keukenhulpje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze 2-in-1 rasp van het merk Joseph Joseph heeft een vlijmscherp roestvrij stalen blad en wordt geleverd met beschermhoes en vingerbeschermer. Joseph Joseph Handi-Grate Rasp mini 2-in-1, €26,50, via woonwoon.nl

Lees meer →

Italië, kaasland

Dat Italianen verstand hebben van lekker eten en daar enorm van genieten, is niet echt een verrassing. Neem alleen al die talloze verrukkelijke kaassoorten! ExtraLekker heeft er moeiteloos een Top-10 van kunnen samenstellen en zette ze met smaak voor je op een rij. Van burrata tot pecorino via fontina, mozzarella en meer… Lekker lezen over […]

Lees meer →

Deens genot

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Deze Muuto Crushed schaal bestaat uit handgemaakt porselein en is ontworpen door Julien de Smedt. Ideaal voor het serveren van bijvoorbeeld sausjes tijdens een zomerse barbecue! MUUTO Crushed Schaal small, €45 […]

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Wil je deze zomer een Nederlandse citytrip maken? Dan is good old Den Haag absoluut een aanrader! Onze residentie heeft de naam wat formeel te zijn, maar vergis je niet. Deze mooie stad achter de duinen bruist! Je kunt er eindeloos shoppen, op een van de vele gezellige terrassen neerstrijken en bekende politici spotten of genieten […]

Lees meer →

Chapeau Château fair

Zowel de Limburgse glossy Chapeau als het kasteelhotel Château St. Gerlach bestaat dit jaar twintig jaar. Om dit te vieren wordt op 25 juni de lifestylefair Chapau Château georganiseerd. Tijdens het evenement zijn onder andere juweliers, interieurontwerpers, kunstenaars, interieurinrichters, dealers van luxe automerken en exclusieve reisorganisaties aanwezig. Bezoekers lijken zich in een editie van Chapeau […]

Lees meer →

Eetdagboek Mario Ridder

Hoe ziet een (eet) dag van een topchef eruit? Mario Ridder doet een kookboekje open… Topchef Mario Ridder staat met restaurant Joelia (in het Rotterdamse Hilton hotel) op nummer 4 in de Top-10 van onze Lekker500-gids. De SVH Meesterkok bereidt speelse en verrassende gerechten voor zijn gasten, maar thuis staat-ie niet vaak in de keuken… Hij […]

Lees meer →

Hollandse stijl

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Een vrolijke, hippe theedoek in Hollandse stijl naar ontwerp van Ka-Lai Chan. Puik Art T-doek Cow, €12,50 via apartliving.nl

Lees meer →

9x topwijn-spijscombi’s van Italiaanse bodem

Dat er heel wat mooie wijnen uit Italië komen, weten we inmiddels allemaal. Maar welke moet je absoluut geproefd hebben? Wijn-spijs expert en Italiaans sommelier Gabrielle Salvatore helpt je op weg. Haar pittoresk gelegen wijnwinkel annex proeflokaal is beroemd in Haarlem en verre omstreken. Elk seizoen maakt ze een bijzonder mooie wijnselectie met eettips erbij, […]

Lees meer →

Lekker eropuit: zomertip

Wil je er deze zomer op uit naar een culinaire, sfeervolle en culturele stad? Plan dan maar vast je reis naar de fantastische Italiaanse stad Bologna. Op de oude markt, Quadrilatero of Mercato delle Erbe, proef je de ware smaak van Bologna, de stad die niet voor niets ‘het culinaire hart van Italië’ wordt genoemd. Overal winkels […]

Lees meer →

HanTing Cuisine lanceert menu van de 5 seizoenen

Het Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag lanceert deze maand een nieuw menu dat helemaal draait om kleur. Het vijfgangenmenu is een culinaire rondreis langs de vijf seizoenen. Het menu is ontleend aan de Chinese Voedingsleer, de belangrijkste inspiratiebron van chef Han Ji. Het nieuwe Vijf Seizoenen Menu bestaat uit vijf verschillende gerechten met elk […]

Lees meer →

Eigengemaakte kaas

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Met deze kaasmaakset van Boska maak jij voortaan je eigen verse kaas. Het enige wat je nog nodig hebt: verse melk of karnemelk. Boska Kaasmaakset Verse Kaas, €21,99 via boska.com

Lees meer →

7 recepten van Niven Kunz

Een parfait van wortel? Sterchef Niven Kunz deinst er niet voor terug. Begin 2017 is zijn restaurant Niven in Rijswijk voor het derde achtereenvolgende jaar door collega’s verkozen tot beste groenterestaurant van Nederland. In mei is zijn boek Groente! verschenen. Zijn toekomstwens? Dat we straks allemaal groente, kok en Niven in één adem noemen… Niven […]

Lees meer →

RECEPT: sgroppino en Tiramisù

Deze twee klassiekers maak je makkelijk zelf! Sgroppino… Vergeet de fles sgroppino uit het koelvak van je buurtsuper, want met drie ingrediënten en een staafmixer maak je deze Noord-Italiaanse cocktailklassieker in 10 minuten zelf. Supersimpel en buonissimo! ExtraLekker geeft je meteen nog even vijf coole varianten, om eindeloos te genieten van deze populaire happy hour […]

Lees meer →

Backstage bij chef Roberto Payer

Roberto Payer, general manager van het Waldorf Astoria én het Hilton hotel in Amsterdam, windt er geen doekjes om. Veel van de in Lekker opgenomen Italiaanse restaurants voldoen niet aan de normen van de échte Italiaanse keuken. De maestro legt uit: “De Italiaanse keuken is makkelijk. Als ik op mijn bord meer dan drie smaken […]

Lees meer →