Menu Filter
Filter restaurants

Joris Bijdendijk geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Joris Bijdendijk, chef-kok van restaurant RIJKS® in Amsterdam, is op 19 oktober geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. SVH directeur Ricardo Eshuis: “Joris heeft alles in zich om een van de nieuwe boegbeelden te worden van de Nederlandse horeca.” Eshuis vindt het opvallend hoe Bijdendijk de keukenbrigade aanstuurt en hoe het personeelsbeleid geregeld is in RIJKS®. De […]

Lees meer →

Musthaves

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Online delen we graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Proost doe je geheel in stijl met deze Nachtmann Bossa Nova champagneflûtes, €17,50 per 2 via fonQ.nl

Lees meer →

EROPUIT naar de heerlijke hoofdstad van Portugal

Lissabon, gebouwd op glooiende heuvels, prikkelt ál je zintuigen. Klanken van meeslepende fadomuziek, de smaak van zoete pastéis de nata, gevels vol prachtige azulejos tegeltjes. Trek je beste wandelschoenen aan en dompel je onder in de veelzijdigheid van deze adembenemende en vooral vriendelijke stad. En proost met een glas fruitige port of sprankelende vinho verde […]

Lees meer →

Voedselbank en Cookart slaan handen ineen + Recept!

Kerst is een tijd waarin lekker luxe dineren centraal staat. In Nederland ontvangen zo’n 4000 huishoudens wekelijks een voedselpakket van de voedselbank. De Voedselbank wil mensen die het niet zo breed hebben gezond en gevarieerd eten aanbieden om zo armoede tegen te gaan, ook tijdens de kerstperiode. Studio Cookart heeft in overleg met De Voedselbank […]

Lees meer →

Musthaves

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Online delen we graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Hoe handig: een dienblad op wieltjes! Sissy-Boy Butler Tray, €129,99 via sissy-boy.com.

Lees meer →

San Hoon Degeimbre te gast bij RIJKS®

Chef-kok San Hoon Degeimbre is in januari 2018 te gast bij RIJKS® in Amsterdam voor een driedaags evenement in samenwerking met Joris Bijdendijk. De Belgische Sang Hoon Degeimbre opende in 1997 L’air du temps. In 2000 kreeg zijn restaurant z’n eerste Michelinster. In 2009 mocht het een tweede ster in ontvangst nemen. Degeimbre is een […]

Lees meer →

Welverdiend genieten

De feestdagen komen eraan en dat is voor velen reden om nu al te beginnen met aftellen. Voor de 18-plussers wordt dat dit jaar extra leuk: in de HOPT Beery Christmas zijn de welbekende adventschocolaatjes vervangen door heerlijk bier! Speciaalbier neemt tegenwoordig een belangrijke plaats in op het bierpodium, overal ter wereld duiken kleine ambachtelijke […]

Lees meer →

Nieuwe Hamersma’s

De gloednieuwe Grote Hamersma en Kleine Hamersma liggen half november in de winkels. Ook voor de nieuwe edities zetten juryleden Harold Hamersma en Esmee Langereis bijna 3500 uitzonderlijke wijnen in de schijnwerpers. In De Kleine Hamersma vindt de lezer een overzicht van de smakelijkste wijnen in het betaalbare segment: tot €7,50. De Grote Hamersma ISBN […]

Lees meer →

Souq wint titel ‘Het Gouden Kookboek 2017′

Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol is op 9 november uitgeroepen tot winnaar van de titel: Het Gouden Kookboek 2017. In het juryrapport: Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De recepten, de fotografie en het verhaal achter de eetcultuur wordt […]

Lees meer →

De missie van Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk, executive chef bij RIJKS® in Amsterdam, heeft een missie. Hij schreef een vuistdik kookboek, waarmee hij eigenhandig, in één klap, een keuken ontwikkelt voor de Lage Landen. Mét de prachtige producten die ons deel van de wereld rijk is, en veel info. Plus fijne recepten: van makkelijke familiemaaltijden tot culinaire topgerechten. Een nieuw […]

Lees meer →

Musthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Online delen we graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. Een unieke eyecatcher voor tijdens de feestmaand: Gastro by Ron Blaauw borden, €82,20 per 4 via fonQ.nl

Lees meer →

De grillen van Julius Jaspers, bbq-goeroe pur sang

Hij barbecuet al zijn hele leven. De laatste vijf, zes jaar zelfs in wedstrijdverband. Wat Julius Jaspers er zo leuk aan vindt? Dat je met weinig middelen (kolen en een rooster) heel lekker eten kunt maken. Thuis heeft hij wel zeven (7!) barbecues staan, en in zijn overdekte buitenkeuken roostert hij ook ‘s winters de heerlijkste maaltijden […]

Lees meer →

Culinair Cruisen met Oceania Cruises

Er zijn mogelijkheden genoeg om de wereld over te varen, maar Oceania Cruises wil er vooral een culinaire ervaring van maken. De rederij streeft ernaar de “Finest Cuisine at Sea” te serveren en haalt hiervoor alles uit de kast. Aan het roer van deze culinaire ervaring staat Executive Culinary Director Jacques Pépin, wereldwijd erkend Meesterchef. […]

Lees meer →

Dennis Huwaë in Allerhande & Lekker500

Chef-kok Dennis Huwaë van restaurant Daalder in Amsterdam schittert in de nieuwe editie van Allerhande die vanaf deze week in de winkels ligt. Ook het team van Lekker500 was dit jaar aangenaam verrast: “Wat fijn dat Daalder midden in de Jordaan een klein terras aan de voorzijde van het restaurant heeft en ook nog een […]

Lees meer →

Lekker500 2018: Restaurant Eilandkeuken

“Restaurant Eigenaars Vincent Hoekstra en gastvrouw-sommelier Mirjam van der Ploeg verkochten vorig jaar twee bedrijven en maakten een flitsende nieuwe start in de culinaire Gravenstraat van Den Burg. Het interieur van de Eilandkeuken is chique en stoer tegelijkertijd, met veel hout en staal. Blikvanger is de doorkijk naar de keuken via de rijpingskast. Chef-kok Dewi van […]

Lees meer →

Nieuw: ¡kook!

Dit kookboek vult je receptenvoorraad aan met fantastische gerechten, vijzelt je medische voedingskennis op en laat je kennismaken met boeren en telers die je inspireren met hun hartstocht voor (h)eerlijk eten. ¡kook! presenteert 72 recepten die werken – voor je hoofd, spieren en hart. Voor liefde en lust. Voor weerstand en kracht. Kennis smaakte nog […]

Lees meer →

Culinair ondernemer Ron Blaauw

Met de opening van restaurant Nacarat, onder het koepelvormige dak van het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay aan het Amsterdamse Rokin, verbaasde chef-kok en tv-personality Ron Blaauw afgelopen zomer vriend en vijand. Voor de zoveelste keer… Hoe kun je als keukenmeester achter zes fornuizen tegelijk staan? In Lekker500: een ongedwongen vraaggesprek met deze duizendpoot. “Als je […]

Lees meer →

Column Jet van Nieuwkerk

Een zomer lang werkte ik in de keuken op de 11de verdieping van Hotel de Paris in Monaco. Restaurant Le Grill zat elke avond vol met sjeiks, plastisch chirurgen, artiesten, kunstenaars, en andere belangrijke mensen. Er kwam zelf wel eens iets Koninklijks langs. Ik heb nog helpen sjouwen bij het binnenhalen van een gigantische, bordeaux […]

Lees meer →

Gouden tips en opstekers van Meester Helder

SVH Meesterkok Cees Helder (69) is de allereerste chef in Nederland die drie Michelinsterren binnenhaalde met destijds zijn restaurant Parkheuvel in Rotterdam. In ExtraLekker #12 een interessant gesprek met Cees, die zijn visie op de Nederlandse horeca geeft en graag zijn culinaire expertise deelt. Hoe heeft hij dit toch allemaal klaargespeeld? “Je hebt een goed […]

Lees meer →

Dom Pérignon lanceert Vintage 2009 Limited Edition

De nieuwe Vintage 2009 Limited Edition van Dom Pérignon is op 17 oktober j.l. feestelijk onthaald. Voor de gelegenheid werd een exclusief diner georganiseerd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, onder leiding van chef Schilo van Coevorden (Taiko). Vintage 2009 Limited Edition Dom Perignon beoogt met de Limited Editions de kwaliteiten van elk jaar in […]

Lees meer →

Cocktailrecept Tess Posthumus: Dutch Coupe

Lekker deelt hét recept voor een cocktail met een vorstelijk tintje van bartender Tess Posthumus. Secret ingredient? Oranjebitter! DIT HEB JE NODIG • 60 ml korenwijn • 15 ml rode vermout • 10 ml Cynar • 1 dash sinaasappelbitters • 1 dash oranjebloesemwater • Sinaasappel om te garneren COCKTAILGEREEDSCHAP • Lange cocktaillepel • Coupe-glas ZO MAAK JE HET […]

Lees meer →

40ste editie Lekker500 met applaus ontvangen

Hoewel de patrons Jonny en Thérèse Boer verhinderd waren, was er groot applaus voor hun Librije. Het Zwolse driesterrenrestaurant is de nummer 1 in de Lekker500 van 2018 en versloeg daarmee op een haar na de winnaar van vorig jaar, Inter Scaldes in Kruiningen. Onder toeziend en instemmend oog van veel chefs uit de Nederlandse […]

Lees meer →

Nieuwe cover Lekker500

Restaurantgids Lekker500 viert 40-jarig jubileum met een spectaculaire nieuwe cover! Vanaf morgen in de winkel te bewonderen, of online te bestellen.

Lees meer →

40-jarige Lekker500 schudt Top-10 op

GRONINGEN – De Librije van Jonnie en Thérèse Boer is de nummer 1 van Lekker500 2018. Het Zwolse restaurant wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de inmiddels 40 jaar bestaande en meest gelezen restaurantgids van Nederland. Interessant is de klassering beneden die van deze culinaire […]

Lees meer →

Spraakmakende citaten in 3 jaar ExtraLekker

40 jaar restaurantgids Lekker500! Met inmiddels al weer drie jaar de 4 x per jaar uitkomende special ExtraLekker. Een magazine boordevol achtergrondinformatie waaronder interviews met chef-koks, sommeliers, gastheren en -vrouwen. Over hun ambities, hun twijfels, hun plannen, de toekomst. De redactie maakte een compilatie van de meest openhartige, lieve, ontroerende en kernachtige uitspraken. In de nieuwe Lekker500 lees […]

Lees meer →

No waste amuses + recepten!

Al snel nadat we in een restaurant aan tafel gaan, wordt de eerste amuse geserveerd. Vaak van ‘t huis. Zo kan de chef meteen zijn creativiteit én actualiteit laten zien. Want ook amuses gaan met de tijd mee, volgen trends. Zoals de duurzame no-waste trend, waarbij zo weinig mogelijk in de afvalemmer verdwijnt. Gooiden we […]

Lees meer →

Video: Ambachtelijke kazen

Booij kaasmakers is een bijzonder familiebedrijf waar kazen op een ambachtelijke en duurzame wijze worden gemaakt. Dankzij de POP 3 regeling ‘duurzame innovaties landbouw’ van de provincie Zuid-Holland gaat Booij Kaasmakers nu met behulp van een zuiveltechnoloog experimenteren en nieuwe kazen bedenken. Heeft u ideeën of interesse om mee te helpen aan deze nieuwe kazen? Neem dan contact op met Marijke Booij via […]

Lees meer →

Lekker500 editie 2018 ligt 31 oktober in de winkels!

Lees meer →

Chef-kok Wessel Ruijmgaart is begin oktober gestopt bij Lekker500 restaurant De Kerstentuin in Amsterdam. Ruijmgaart wordt opgevolgd door Patrick Kessler. De reden dat Ruijmgaart vertrekt bij De Kersentuin, is omdat hij zich wil richten op een eigen zaak. Hij is nog op zoek naar een locatie in Amsterdam. Restaurant De Kersentuin bevindt zich in het […]

Lees meer →

Nieuwe restaurants

Restaurants die in Lekker500 2018 staan, zijn vanaf 31 oktober te herkennen aan de goudkleurige stickers. Let goed op het jaartal van de sticker. Oude stickers zeggen namelijk niets over de huidige kwaliteit van een restaurant.

Lees meer →