Menu Filter
Filter restaurants

Antiek in een nieuw jasje

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets. &k amsterdam heeft speciaal voor het Rijksmuseum melamine borden gemaakt die zijn geïnspireerd op antieke borden uit de Rijksmuseumcollectie. &k Melamine bord Amsterdam, €2,63 via klevering.nl of rijksmuseum.nl  

Lees meer →

Nederlands Jeneverfestival

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vind in Schiedam het Nederlands Jeneverfestival plaats. In de jeneverhoofdstad kunnen liefhebbers zich onderdompelen in de wereld van (inter)nationale gin- en jeneverdistillateurs. Jenever zit in het DNA van Schiedam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverevenement organiseert. Tegenwoordig valt ook steeds meer […]

Lees meer →

Verbouwing Tante Kee voltooid

De verbouwing van restaurant Tante Kee in Kaag is voltooid. In april zijn de deuren van het restaurant weer geopend. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb hebben hun restaurant onherkenbaar vernieuwd. Na de kerstdagen begonnen de slopers met het leeghalen van Tante Kee op Kaageiland. Een goede drie maanden later is het restaurant volledig gerestyled […]

Lees meer →

Jet van Nieuwkerk vertelt

De vrolijke en enthousiaste Jet van Nieuwkerk is dol op gezond én lekker eten. Alles wat ze maakt zit altijd boordevol goede producten. Jet gaat voor een happy & healthy leven, maar dat alles niet te streng en al helemáál niet saai! Afgelopen jaar verscheen haar tweede kookboek. In ExtraLekker #9 vertelt ze openhartig en […]

Lees meer →

Kunz opent aspergeseizoen 2017

Het nationale aspergeseizoen 2017 is op 11 april in het Intercontinental Amstel Hotel voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is Sterrenchefkok Niven Kunz door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. Alweer voor de zestiende keer werd het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan […]

Lees meer →

Dan Hunter in RIJKS®

Topchef Dan Hunter is op 28 mei te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië. Dan Hunter opende in 2013 restaurant Brae op een 12 hectare omvattende biologische […]

Lees meer →

Kom theeleuten tijdens het Dutch Tea Festival 2017

Na een succesvolle eerste editie, komt het Dutch Tea Festival terug op 28 mei 2017 in DeFabrique in Utrecht. Hét evenement voor echte theeliefhebbers. Tijdens het festival is er aandacht voor de nieuwste theetrends. Zo is groen het nieuwe zwart op het gebied van thee, zoals de groene Matcha uit Japan. Ook is het ‘pairen’ […]

Lees meer →

EARTH Water viert 10-jarig jubileum

Het duurzame waterconcept EARTH Water vierde afgelopen maand haar tiende verjaardag. Het bedrijf doneert 100% van de nettowinst aan duurzame watersystemen in gebieden waar het hard nodig is. In 2007 startte Patrick de Nekker samen met Henk Witteveen EARTH Water Europe, naar een idee van de Canadees Kori Chilibeck. Met de verkoop van de flessen […]

Lees meer →

Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland

Talentvolle koks kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor de voorronde van de Nederlandse finale van de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or. De voorrondes worden gehouden op 12 en 13 juni 2017 in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. De Bocuse d’Or, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon […]

Lees meer →

Umami, de vijfde smaak

Umami is de onmiskenbare, krachtige en natuurlijke smaakmaker die je steeds vaker proeft in Nederlandse restaurants. Deze ‘vijfde smaak’ is herontdekt dankzij de opmars van de oosterse keuken in ons land, maar wist je dat er met tal van oer-Hollandse eetgewoontes ook gewoon umami te proeven is? ExtraLekker zet ze voor je op een rij, […]

Lees meer →

Ron Blaauw breidt uit naar Limburg

Het succesvolle Gastrobar-concept van Ron Blaauw komt naar Limburg. Bistrobar XO opent in Roermond op 25 april onder toeziend oog van de sterrenchef haar deuren. In Amsterdam opende Blaauw al vier zaken met de gastrobarformule: minder frutsels, meer smaak. Met XO Bistrobar breidt Blaauw nu voor het eerst uit naar het zuiden van het land. […]

Lees meer →

Italiaanse Wijn Vakdag

ITALENT organiseert op maandag 8 mei 2017 voor de achtste keer de Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam. Ongeveer 30 wijnimporteurs presenteren op deze dag hun Italiaanse assortiment aan de horeca, vakhandel en pers. In totaal zijn er meer dan 400 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië aanwezig op de Wijn Vakdag. Bezoekers worden […]

Lees meer →

Culiperslunch

Maandag 10 april 2017 vond de achtste editie van Culiperslunch plaats in de Kookfabriek in Amsterdam. Op dit event, georganiseerd door Nieuwe Haring Media van Marcus Polman, in samenwerking met partnerbureau PitchPR, worden culinaire journalisten, (food)bloggers en influencers geïnspireerd en geïnformeerd door food- en drinkmerken en uitgeverijen. Er vonden kookboekpresentaties plaats van onder meer het tweede […]

Lees meer →

Recordbedrag voor eerste Oosterscheldekreeft

De veiling van de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen heeft een recordbedrag opgeleverd van €41.000.  De koper van de kreeft is groothandel Adri & Zoon uit Yerseke. De opbrengst van de veiling gaat naar de Dirk Kuyt Foundation, die zich sterk maakt voor het organiseren van sportevenementen voor mensen met een beperking. Sjaak Troost, oud […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Rennen, je trein gaat over 4 minuten! Hup, de deadline wacht! Snel, de meeting begint over een kwartier! We vliegen allemaal wel eens ’s ochtends vroeg de deur uit zonder ontbijt. […]

Lees meer →

Restaurants in de schijnwerpers

ExtraLekker belicht drie bijzondere Hollandse hotspots, alledrie met stip nieuw binnen in onze Lekker500-gids 2017. De Watertoren is een markant restaurant, met een fenomenaal uitzicht over Utrecht. Brasserie Harry’s is al langer dan een eeuw een culi-hotspot in Maastricht, met all time classics op het menu. In Amsterdam zit nog zo’n uitblinker: The White Room. […]

Lees meer →

Tweede editie Hartelijk Horeca

Op maandag 10 en dinsdag 11 april 2017 vindt de tweede editie van Hartelijk Horeca plaats, een supplier expo voor ondernemers. Het evenement vindt plaats in het monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo. “Het idee van een horecabeurs in Twente is ontstaan vanuit de markt”, legt organisator Jan Vlap uit. “De horecaleveranciers in deze omgeving bevinden zich in […]

Lees meer →

Backstage bij Tribeca-chef Jan Sobecki

De twee Michelinsterren voor chef Sobecki van restaurant Tribeca zijn niet zo maar uit de lucht komen vallen. Jarenlang 24/7 keihard werken en voortdurend investeren in kennis en vakmanschap zijn er aan voorafgegaan. Van Polen naar Parijs, via Helmond, Heerlen, Chicago en New York… Wat is nu eigenlijk de sleutel tot Jans succes? In ExtraLekker […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! De zomer mag dan nog ver weg zijn, wij wanen ons alvast aan de warme costa português met deze parel van een theepot. Gemaakt van Portugals trots: keramiek en kurk. Door de […]

Lees meer →

Column Nel Schellekens

Een nieuwe lente, een nieuw geluid… Lees: een nieuwe columniste in ExtraLekker. We zijn héél blij met haar! De immer gul haar kennis delende ‘kop-tot-kont’-chef Nel Schellekens. Afgelopen winter sloot haar Winterswiekse restaurant De Gulle Waard voorgoed de deuren, tot verdriet van de vele vast gasten. Maar Nel is zelf gelukkig niet te stoppen! ‘Ik […]

Lees meer →

Kom proeven op RYPP wijnfestival Rotterdam

Op het dak van de Hofbogen in Rotterdam vindt van 26 mei tot en met zondag 28 mei het RYPP wijnfestival plaats. Het monumentale Station Hofplein is drie dagen lang dé plek voor wijn, culinaire combinaties en verrassende liveacts. RYPP is het eerste wijnfestival van Rotterdam. Kwaliteit staat centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe […]

Lees meer →

Spetters en One winnen internationale JRE-Awards

Sterrenchef Laurens Smallegange van restaurant Spetters in Breskens heeft de JRE Heritage Award 2017 in ontvangst genomen. Edwin Soumang van restaurant One in Roermond won de JRE Talent Award 2017. De awards werden uitgereikt tijdens het internationale JRE-congres in Luzern, Zwitserland. Smallegange was de enige Nederlandse genomineerde voor de award, in een rij van chefs […]

Lees meer →

Recept: rabarber limonade

ExtraLekker deelt een heerlijk recept voor zelfgemaakte rabarber limonade. Wil je meer weten over deze vrolijke en veelzijdige groente? Lees ExtraLekker #9! Dit heb je nodig 400 g rabarber 350 g aardbeien 150 g witte basterdsuiker 1,5 l (kraan)water 1 citroen 3 limoenen 25 muntblaadjes Zo maak je het 1. Snijd de rabarber en 300 […]

Lees meer →

The Dutch Weed Burger opent seaweed restaurant

The Dutch Weed Burger opent op 1 juni de deuren van haar eerste eigen, vaste locatie in Amsterdam. Naast de bekende veganistische burger worden er ook drie nieuwe 100% plantaardige foodconcepten ontwikkeld die verrijkt zijn met zeewier. Na jarenlang naam te hebben gemaakt met een rollende keuken vestigt The Dutch Weed Burger zich nu in […]

Lees meer →

Eropuit: Delft

De lente-editie van ExtraLekker staat er vol van, want wat kun je in ons land toch puur Hollands genieten. Neem Delft. Delftenaren zijn trots op hun stadje, en terecht! Al die bewonderende blikken, daar kun je ook alleen maar blij van worden. En een instant vakantiegevoel krijgen door alle talen die je er hoort. Wat […]

Lees meer →

Eigen college Alliance Gastronomique

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique bestaat dit jaar 50 jaar en heeft tijdens de aftrap van het jubileum bekend gemaakt te gaan starten met een Alliance College. De club van 37 toonaangevende restaurants, waaronder De Librije, De Treeswijkhoeve en Fred en Aan de Poel,  hoopt voor het einde van het jaar de eerste lessen te hebben gegeven. […]

Lees meer →

Nieuw food festival: Sushi Festival JOY

Gek op sushi? Dan zal het Sushi Festival JOY zeker in de smaak vallen. Tijdens dit nieuwe Asian streetfood festival speelt de Japanse keuken een centrale rol. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké […]

Lees meer →

Rangen en standen in keuken

Tientallen koksmutsen die elkaar onder luid geschreeuw onder de voeten lopen, dat beeld uit films als Ratatouille is geen dagelijkse kost meer, de keukenbrigades in Nederland worden steeds kleiner. De dagen van een kok met een klassieke functie als poissonnier en saucier lijken daardoor geteld, chefs hebben steeds vaker meerdere ‘koksmutsen’ op. In ExtraLekker #9 […]

Lees meer →

Culi at home: thuis bij Janneke

Zo omvangrijk haar oeuvre, zo bescheiden haar karakter. Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste en heeft met man Serge een studio in het Limburgse Margraten. Onlangs verscheen hun kookboek, Stoven bij Janneke thuis. ‘De geur van stoofgerechten kan me zo gelukkig maken…’ En haar niet alleen! Nu in de nieuwe ExtraLekker (vanaf 21 maart in […]

Lees meer →

Shoppingmusthave

De redactie van Lekker is gek op bijzondere culinaire musthaves. Net als in het magazine Lekker, delen we ook online graag de nieuwste hebbedingen en gadgets! Niets is zo heerlijk als zelfgemaakte aardbei-, bramen- of bessenjam in je eveneens zelfgemaakte (nog warme) taart. Hmm… Echter nog best een karweitje, dat jam maken. Gelukkig helpt deze suikerthermostaat je […]

Lees meer →