Menu Filter
Filter restaurants

Veelzijdig vegetarisch

Aandacht voor eten werd auteur Isabel Boerdam met de paplepel ingegoten. Haar oppas leerde haar koken en bakken (vooral veel appeltaart!), met haar vader ging ze naar mooie restaurants en van haar moeder kreeg ze mee hoe je gezond, vers en e-nummervrij kan eten. Dit alles gecombineerd met haar vegetarische lifestyle leidde tot De hippe […]

Lees meer →

Drink je gezond

Na twee bestseller-kookboeken komt Ella Mills nu met het handige miniboekje Smoothies & Juices. Toen Mills een aantal jaar geleden een zeldzame ziekte kreeg, kwam ze erachter dat voor haar plantaardige voeding de oplossing is. En bij gezond eten horen natuurlijk ook gezonde dranken! Naast de welbekende groene smoothies bevat dit boekje dranken in allerlei […]

Lees meer →

Wereldse salades

Vind je salade doorgaans saai en geen echte maaltijd? Katie en Giancarlo Caldesi brengen je met hun nieuwe kookboek snel op andere gedachten. Met Salades laat dit Italiaanse stel zien dat salade niet alleen een gezonde, maar ook een hele lekkere maaltijd is. Geïnspireerd door de reizen die ze hebben gemaakt, leren ze je bijvoorbeeld […]

Lees meer →

Als Oprah het kan…

“Echt koken is een kunstvorm. Een gave die gedeeld moet worden.” Een wijsheid zoals we die kennen van Oprah Winfrey. De gave delen is precies wat Oprah doet met Oprah’s favoriete gerechten. Het geheim achter lijnen dacht ze vaak gevonden te hebben, maar keer op keer werd ze teleurgesteld. Haar conclusie: vloeibare diëten en maaltijden […]

Lees meer →

Volg het seizoen met Leafs!

Er worden genoeg kookboeken uitgegeven, maar soms tref je zo’n parel waarin je niet uitgelezen raakt. Carola de Kanter, bekend van onder andere de televisieprogramma’s Koffietijd en AVRO’s Service Salon schreef het vuistdikke Leafs. Een werkelijk schitterend kookboek bomvol seizoensgerechten zonder vlees of vis, die zij heeft bedacht met groenten, fruit en kruiden uit haar […]

Lees meer →

Het nieuwe comfort food

Als ‘t aan de schrijvers van Kom & Vork ligt, eten we voortaan alleen nog maar bowl food. Meer dan een kom en een vork, lepel of stokjes heb je niet nodig. De ontbijtkommen met havermout, açai of chiazaad beheersen al tijden de feeds op Instagram en Pinterest, en daar komen nu ook kommen met salades, […]

Lees meer →

Superfood 2.0

Bij Aidan Goggins, farmaceut en voedingsdeskundige, en Glen Matten, die een master nutritionele geneeskunde in zijn zak heeft, weet je zeker dat je in goede handen bent. Ondanks dat ze enorme sceptici zijn als het aankomt op lijnen, hebben ze wél vertrouwen in het sirtfood dieet. In Het sirtfood dieet – Het revolutionaire plan voor gezondheid […]

Lees meer →

Sprankelend Bollywood

Zelfs als je niet houdt van gerechten uit de Indiase keuken, is dit kookboek er één die je op je boekenplank wilt hebben. Zodra je door de ruim 400 pagina’s bladert van Bollyfood waan je je in India: van het kleurrijke eten loopt het water je in de mond. De sfeerfoto’s brengen Azië je eigen keuken in. […]

Lees meer →

Een tikkeltje anders

Het energieke vrouwen voedingskompas is een boek voor alle vrouwen die zowel fysiek als mentaal meer energie willen. Marjolein Dubbers bespreekt een onderwerp dat daarbij heel belangrijk is: de hormoonhuishouding. Met deze informatieve gids leer je de werking van je eigen lichaam beter kennen en word je op weg geholpen met je voeding zodat je […]

Lees meer →

Hemelse broodjes

Heel Holland Bakt Brood is een hemels geschenk voor de broodliefhebber. Van de basis van broodbakken tot gevlochten brioche: Robèrt van Beckhoven leert het je allemaal. De recepten variëren van “Best makkelijk” en “Goed te doen” tot “Wow! Wel moeilijk” dus zowel de gevorderde als de amateurbakker kunnen hun hart ophalen. Zelfs als je denkt […]

Lees meer →

Hoe zit het eigenlijk?

Wat doe je als je een voorliefde voor geschiedenis, een passie voor de horeca en een nieuwsgierig karakter hebt? Dan schrijf je een boek met de verhalen en feiten achter bekende gerechten en dranken! In Achter de smaak vertelt Rémy Dekker op humoristische, maar feitelijk juiste, wijze over onder andere het ontstaan van de macaron […]

Lees meer →

Groene vingers

Zelf groenten en kruiden kweken van a tot z. Met dit handige gidsje eet jij het hele jaar door je eigen vers geoogste prei, tomaten of sla. Eigen groenten en kruiden staat vol met tips en trucs die je helpen met een geslaagde oogst. In het handzame boekje worden onder meer de 40 onmisbare zaden in de […]

Lees meer →

Ciel Bleu Guestronomy

In Ciel Bleu Guestronomy leer je de gezichten achter het succesvolle restaurant Ciel Bleu** in Amsterdam beter kennen. In dit tweede kookboek van het restaurant, vertellen Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Pasquinel Kolk over hun inspiratiebronnen, hoe ze elkaar hebben leren kennen en de kracht die hen verbindt. Naast kunstige foto’s en recepten (zoals: Rode Mul […]

Lees meer →

Alles over soep

Soep is lekker, gezond, soms simpel en soms een culinair hoogstandje. De soepliefhebbers van de take-a-way soepwinkel Soup en Zo delen in Soep hun favoriete recepten waardoor je genoeg inspiratie opdoet voor elke gelegenheid. Gepureerde courgettesoep, een rijkgevulde Italiaanse groentesoep of Spaanse linzensoep met chorizo voor de stevige trek. Leer alles over de basis en […]

Lees meer →

Eigen brouwerij

Hoe maak je bier, wijn en gedestilleerde drank? Pak Over Drank er maar bij en Meneer Wateetons legt je stap voor stap alles uit. Na Over Worst, Over Rook en Over Rot is dit het vierde standaardwerk van de schrijver die gespecialiseerd is in experimenteren en het schrijven over eten. Het boek is wetenschappelijk, maar […]

Lees meer →

Met liefde geschonken

Een no-nonsens boek over wijn. Dat was de schrijfwens van gastvrouw van de Librije Thérèse Boer en auteur Hans Melissen, toen ze begonnen aan Met liefde geschonken. Er zijn vaak een heleboel verhalen verbonden aan een speciaal glas wijn en deze worden in dit boek uitvoerig gedeeld. Schenk Picpoul de Pinet bij asperges, een Chenin […]

Lees meer →

Koken in Balistyle

Leidraad voor Balistyle chef; koken met heimwee naar Bali is niet perse de ‘ware’ Balinese keuken, maar de reisherinneringen van Rob van Gasselt en Hans Bakema vormen de basis voor een aantal gerechten. “Echt Balinees eten is niet zonder meer beschikbaar voor de toerist, tenzij men wordt uitgenodigd door een Balinese familie of een tempelfeest […]

Lees meer →

Op reis naar Samarkand

Samarkand is meer dan een kookboek. Caroline Eden en Eleanor Ford nemen je mee op reis naar deze stad in Oezbekistan. Dit boek is geschreven in samenwerking met National Geographic en bevat veel informatie over de smeltkroes van culinaire culturen. Want: van de zesde tot de dertiende eeuw was Samarkand een welvarende stad en volgens […]

Lees meer →

Groene liefdes

Vaak wordt vlees gezien als het belangrijkste ingredient van een hoofdgerecht. Groentekok in hart en nieren Seppe Nobels denkt daar anders over! Na zijn succesvolle eerste groentekookboek Vegetables that sparkle the conversation gaat hij met zijn nieuwe boek Greens that taste like friendship nog een stapje verder. De groentechef selecteerde voor elke week van het […]

Lees meer →

Volkskoks

De rubriek De Volkskeuken in de Volkskrant geeft al jarenlang een kijkje in de keuken van een aantal Volkskoks; van vegetarisch tot Aziatisch, van gezinsmaaltijden tot de Franse keuken. De koks delen behalve recepten ook hun observaties en belevenissen die leiden tot het bijzondere en altijd smakelijke gerecht. Kende je deze Volkskoks nog niet? Dan […]

Lees meer →

Kook gezond voor je kind

Niet zomaar een kookboek, maar eentje met een serieuze boodschap: Prof. dr. Kristel De Volgelaere pakt de obesitastrend bij kinderen aan met veelzijdige gezonde recepten in Ik kook gezond voor mijn kind. Als arts en moeder van drie kinderen vindt De Vogelaere het haar plicht om iedere ouder te wijzen op de acute dreiging van […]

Lees meer →

Muriel’s levenswerk

Muriel’s Groot Surinaams Kookboek is het levenswerk van Muriel Sam-Sin-Hewitt. In 2011 kwam de voormalig lerares kook- en voedingsleer tijdens het schrijven van het boek helaas te overlijden, nog voordat ze de puntjes op de i had kunnen zetten. In overleg met haar familie is het boek nu alsnog afgerond. Alles wat thuishoort in de […]

Lees meer →

Italiaanse sferen

Nergens is pasta zo lekker als in Italië. Maar het is niet al te moeilijk om ook thuis in Italiaanse sferen te raken. In Pasta deelt chef-kok Stefano Cavallari namelijk authentieke pastagerechten uit de keuken van zijn Spaghetteria Pasta-bar. De oma van Cavallari leerde hem van kinds af aan de meest lekkere pasta gerechten te […]

Lees meer →

Thuis bij Sergio Herman

Sergio Herman kennen we natuurlijk allemaal vanwege zijn geweldige kookkunsten. Maar welke gerechten bereidt deze bekende chef-kok in zijn vrije tijd? Wat schotelt hij zijn gezin voor? In zijn nieuwe kookboek Simple food; 60 eenvoudige recepten voor thuis komen we het te weten. Hij geeft een kijkje in zijn voorraadkast waar altijd verse kruiden, diverse […]

Lees meer →

Een uitzonderlijke combi

In Drinks & Bites; Vlotte hapjes en drankjes voor parties & thereafter bundelt Isabel Boons haar krachten samen met The blend brothers. Zoals ze het zelf noemen: “Een mix van een gepassioneerd thuismixer met een uitzonderlijk tandem uit Zeeland: Kamiel als mixologist en Hendrik als chef.” In hun fraaie boek vind je niet alleen uitzonderlijke […]

Lees meer →

Maak de basis zelf

Bijna iedereen maakt zich er wel schuldig aan: koken met pakjes of voorgeproduceerde producten. Terwijl je zelf gerechten vaak zo veel lekkerder kunt klaarmaken! In Real Food leer je 30 technieken om zelf granola, mosterd, broden, jam en heel veel meer te maken. De recepten zijn niet ingewikkeld en je hebt er geen hippe of […]

Lees meer →

Smoothie 2.0

Een smoothie uit een glas? Fern Green weet iets veel beters en geeft in Groene Ontbijtjes 64 recepten voor breakfast bowls. Wat dit inhoudt? Een smoothie in een kom, met als topping nog weer extra gezonde ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een handje noten, fruit, kokosrasp of zaden. Niet alleen lekker, maar je kunt er een […]

Lees meer →

Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis is al 100 jaar toonaangevend op het gebied van zeevis en de bereiding daarvan. In de loop der jaren zijn er dan ook heel wat recepten tot stand gekomen. Deze zijn nu verzameld in Schmidt Originals zeevis kookboek. En een lekkere zalm, kreeft of vissoep klaarmaken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Ook […]

Lees meer →

Genieten in je eentje

Na haar scheiding leerde Janneke Vreugdenhil weer voor zichzelf te koken, in plaats van altijd alleen maar voor anderen. Veel mensen staan namelijk wel uren voor hun gezin of vrienden in de keuken, maar eten in hun eentje vaak een snelle kant en klare hap. Solo food geeft 72 inspirerende gerechten waar je heerlijk alleen […]

Lees meer →

Je eigen signature cocktail

Is je voornemen voor volgend jaar om zelf lekkere cocktails te kunnen maken? Dan is dit boek van Carey Jones misschien een leuk cadeau voor (jezelf) onder de kerstboom. In Brooklyn bartender, een moderne gids over cocktails en drank leer je alles over hoe je zelf de lekkerste drankjes kunt maken. Jones neemt je mee […]

Lees meer →