Menu Filter
Filter restaurants

Op het kruispunt

  De prachtige, strakke cover met op de foto een heerlijk uitziend gerecht doet het misschien niet meteen vermoeden, maar Crossroads van chef Tal Ronnen staat boordevol veganistische recepten. En niet zomaar recepten: het zijn de culinaire creaties uit het wereldberoemde, gelijknamige restaurant. Oesters, kaviaar en bolognesesaus staan allemaal op het menu, maar dan nét […]

Lees meer →

Lekker vegan eten: appeltje… eitje?

Wil je graag meer energie en eet je graag gezond? Easy Vegan met Julie is een goed begin. Auteur Julie van den Kerchove voelt zich dankzij raw food en veganistisch eten stukken beter – haar 65 snelle recepten helpen jou ook op weg. Van klassieke gerechten tot tussendoortjes en toetjes, Easy Vegan met Julie is een […]

Lees meer →

Zuur, zuurder, zuurst

Freddie Janssen is dól op ingemaakt eten. En wat doe je als je geen genoeg kunt krijgen van zure smaken? Dan schrijf je het kookboek Pickled! Volgens Janssen is eten inmaken lastiger dan het lijkt, maar als je nog geen ervaring hebt zijn haar recepten de helpende handen die je nodig hebt. Met wat moeite […]

Lees meer →

De magie van specerijen

Het eten kwam vers uit de achtertuin en verscheen in overvloed op tafel: dat is hoe de liefde voor koken is ontstaan bij Anjula Devi. Ze leerde van haar vader creatief te zijn in de keuken (want met lege kikkererwtenblikken kun je ook prima koken) en nooit aan de slag te gaan als je boos […]

Lees meer →

Terug naar het begin

Heb je het gevoel dat je in de verkeerde eeuw bent geboren? Dan is het Hanze kookboek iets voor jou, want je wordt mee terug genomen naar de middeleeuwen. Dit kookboek introduceert de middeleeuwse keuken, maar dan in een moderner jasje. Wat vroeger pruttelde in een ketel boven het vuur, de zogenaamde ‘ketelkost’, maken we […]

Lees meer →

In de ban van bier

‘Wat is bier?’ ‘Wat is het verschil tussen blond, dubbel, tripel en quadrupel?’ ‘Kan ik bier kopen bij de brouwer?’ Dit is slechts een greep uit de vragen die bierkundige Fiona de Lange beantwoordt in Wat je als bierliefhebber moet weten. De Lange heeft van haar hobby haar werk gemaakt: ze is internationaal biersommelier. Alles […]

Lees meer →

Het moderne Jeruzalem

The Palomar is gebaseerd op het gelijknamige restaurant dat eten uit hedendaags Jeruzalem serveert en waar immigranten hun identiteit en cultuur volledig omarmen in de keuken, met gerechten en smaken van ‘thuis’. Geïnspireerd door hun vorige generaties zetten ze maaltijden uit Zuid-Europa, Noord-Afrika, het Nabije Oosten en de Levant op tafel. Wél met een eigen […]

Lees meer →

Bakken voor elke dag

Voor Annemarie Pronk, de winnaar van Heel Holland Bakt in 2016, is koken meer dan alleen een hobby. Dit is overduidelijk te zien in haar bakboek Heel Holland Bakt met Annemarie, met categorieën als bakken voor de familie, voor de wekker gaat, voor feesten of met weinig tijd. Er zijn heerlijke, makkelijke recepten voor de […]

Lees meer →

#yoghurtbarn

Wouter en Esther Staal van het bedrijf Yoghurt Barn hebben een passie voor yoghurt. Hoe kan het ook anders: Nederlanders eten 38 liter yoghurt per persoon per jaar, en dat is veel meer dan in de rest van de wereld. Met Yoghurt haken de auteurs hier slim op in. Het kookboek is hét bewijs dat […]

Lees meer →

Beter wordt het niet, wel lekkerder

Wie kent hem niet: Anthony Bourdain. Na een reeks succesvolle kookboeken komt deze gerenommeerde chef-kok nu met de nieuwe variant Beter wordt het niet. Bomvol met gerechten die Bourdain zelf voor zijn gezin maakt, en met hier en daar een aantal succesrecepten die hij op reis ontdekte. Beter wordt het niet is een persoonlijk kookboek, […]

Lees meer →

Galicisch genot

De titel doet het al vermoeden: de gerechten uit Mijn keuken van Galicië staan in het teken van de Spaanse regio Galicië, voor velen een onbekende plek. Koken zit in Isabel Meniño’s bloed. Met passie en respect voor eten leerde Meniño’s vader haar van jongs af aan recepten maken. Het eten werd bereid met passie […]

Lees meer →

Lekker van binnen en buiten

Na het populaire tv-programma BinnensteBuiten kun je nu ook genieten met Het BinnensteBuiten Kookboek. Chef-koks Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman en Leon Mazairac schotelen je de heerlijkste maaltijden voor. Er is aandacht voor duurzame initiatieven, bijzondere gerechten en eten uit alle hoeken van de wereld. Ook voor betaalbare en snelle recepten ben je […]

Lees meer →

Hier aan de kust

Van Texel tot Zeeland: kookboekhandelaar en –recensent Jonah Freud en haar dochter Cijn Prins presenteren in de culinaire gids ‘Zeelust’ tal van bijzondere culinaire adressen die aan de Noordzeekust te vinden zijn. Door middel van een legenda zijn alle adressen voorzien van hun specialisme. Restaurants, cocktailbars, slagers en bakkers, ijsverkopers en kaaswinkels, aan het strand […]

Lees meer →

Van boer tot bord

Een kookboek met recepten voor kip die smaakt naar kip: dat is wat Marcus Polman je brengt met Handboek voor de perfecte kip. Kip is hip, en nu de plofkip door iedereen vermeden wordt, is het tijd voor een hulde aan de kwaliteitskip die een stressvrij leven heeft gehad. Polman ging in gesprek met boeren, […]

Lees meer →

Een tafel vol geluk

Nadia Zerouali en Merijn Tol, gespecialiseerd in het schrijven over de Arabisch-mediterrane keuken, hebben een kookboek vol watertandend lekkere mezze recepten geschreven. Mezze is een verzamelnaam voor kleine koude en warme hapjes, die met elkaar een maaltijd kunnen vormen, maar ook gepresenteerd worden als hapjes bij een drankje. Het kookboek Souq, geeft ruim 100 recepten, […]

Lees meer →

Haver, haver en nog eens haver

Choconotenkoekjes, pompoenscones, broccoli-brietaart… Loopt het water je al in de mond? In Bakken met Haver omarmt Natascha van der Stelt haver én koolhydraten. Vooral dat laatste zien we niet vaak meer. Omdat haver hoort bij de ‘langzame’ koolhydraten, zit je van deze recepten langer vol. Ze zijn nog gezond ook, want suiker laat Van der […]

Lees meer →

Voor de echte carnivoor

De Vleesbijbel doet zijn naam eer aan: met bijna 500 pagina’s aan recepten en informatie om je kennis over vlees en de bereiding te vergroten, is dit kookboek onmisbaar voor de carnivoor. Geboren slager Gertjan Kiers neemt je mee in de wereld van het vlees. Straks loop je als een echte expert een slagerij binnen […]

Lees meer →

Veelzijdig vegetarisch

Aandacht voor eten werd auteur Isabel Boerdam met de paplepel ingegoten. Haar oppas leerde haar koken en bakken (vooral veel appeltaart!), met haar vader ging ze naar mooie restaurants en van haar moeder kreeg ze mee hoe je gezond, vers en e-nummervrij kan eten. Dit alles gecombineerd met haar vegetarische lifestyle leidde tot De hippe […]

Lees meer →

Drink je gezond

Na twee bestseller-kookboeken komt Ella Mills nu met het handige miniboekje Smoothies & Juices. Toen Mills een aantal jaar geleden een zeldzame ziekte kreeg, kwam ze erachter dat voor haar plantaardige voeding de oplossing is. En bij gezond eten horen natuurlijk ook gezonde dranken! Naast de welbekende groene smoothies bevat dit boekje dranken in allerlei […]

Lees meer →

Wereldse salades

Vind je salade doorgaans saai en geen echte maaltijd? Katie en Giancarlo Caldesi brengen je met hun nieuwe kookboek snel op andere gedachten. Met Salades laat dit Italiaanse stel zien dat salade niet alleen een gezonde, maar ook een hele lekkere maaltijd is. Geïnspireerd door de reizen die ze hebben gemaakt, leren ze je bijvoorbeeld […]

Lees meer →

Als Oprah het kan…

“Echt koken is een kunstvorm. Een gave die gedeeld moet worden.” Een wijsheid zoals we die kennen van Oprah Winfrey. De gave delen is precies wat Oprah doet met Oprah’s favoriete gerechten. Het geheim achter lijnen dacht ze vaak gevonden te hebben, maar keer op keer werd ze teleurgesteld. Haar conclusie: vloeibare diëten en maaltijden […]

Lees meer →

Volg het seizoen met Leafs!

Er worden genoeg kookboeken uitgegeven, maar soms tref je zo’n parel waarin je niet uitgelezen raakt. Carola de Kanter, bekend van onder andere de televisieprogramma’s Koffietijd en AVRO’s Service Salon schreef het vuistdikke Leafs. Een werkelijk schitterend kookboek bomvol seizoensgerechten zonder vlees of vis, die zij heeft bedacht met groenten, fruit en kruiden uit haar […]

Lees meer →

Het nieuwe comfort food

Als ‘t aan de schrijvers van Kom & Vork ligt, eten we voortaan alleen nog maar bowl food. Meer dan een kom en een vork, lepel of stokjes heb je niet nodig. De ontbijtkommen met havermout, açai of chiazaad beheersen al tijden de feeds op Instagram en Pinterest, en daar komen nu ook kommen met salades, […]

Lees meer →

Superfood 2.0

Bij Aidan Goggins, farmaceut en voedingsdeskundige, en Glen Matten, die een master nutritionele geneeskunde in zijn zak heeft, weet je zeker dat je in goede handen bent. Ondanks dat ze enorme sceptici zijn als het aankomt op lijnen, hebben ze wél vertrouwen in het sirtfood dieet. In Het sirtfood dieet – Het revolutionaire plan voor gezondheid […]

Lees meer →

Sprankelend Bollywood

Zelfs als je niet houdt van gerechten uit de Indiase keuken, is dit kookboek er één die je op je boekenplank wilt hebben. Zodra je door de ruim 400 pagina’s bladert van Bollyfood waan je je in India: van het kleurrijke eten loopt het water je in de mond. De sfeerfoto’s brengen Azië je eigen keuken in. […]

Lees meer →

Een tikkeltje anders

Het energieke vrouwen voedingskompas is een boek voor alle vrouwen die zowel fysiek als mentaal meer energie willen. Marjolein Dubbers bespreekt een onderwerp dat daarbij heel belangrijk is: de hormoonhuishouding. Met deze informatieve gids leer je de werking van je eigen lichaam beter kennen en word je op weg geholpen met je voeding zodat je […]

Lees meer →

Hemelse broodjes

Heel Holland Bakt Brood is een hemels geschenk voor de broodliefhebber. Van de basis van broodbakken tot gevlochten brioche: Robèrt van Beckhoven leert het je allemaal. De recepten variëren van “Best makkelijk” en “Goed te doen” tot “Wow! Wel moeilijk” dus zowel de gevorderde als de amateurbakker kunnen hun hart ophalen. Zelfs als je denkt […]

Lees meer →

Hoe zit het eigenlijk?

Wat doe je als je een voorliefde voor geschiedenis, een passie voor de horeca en een nieuwsgierig karakter hebt? Dan schrijf je een boek met de verhalen en feiten achter bekende gerechten en dranken! In Achter de smaak vertelt Rémy Dekker op humoristische, maar feitelijk juiste, wijze over onder andere het ontstaan van de macaron […]

Lees meer →

Groene vingers

Zelf groenten en kruiden kweken van a tot z. Met dit handige gidsje eet jij het hele jaar door je eigen vers geoogste prei, tomaten of sla. Eigen groenten en kruiden staat vol met tips en trucs die je helpen met een geslaagde oogst. In het handzame boekje worden onder meer de 40 onmisbare zaden in de […]

Lees meer →

Ciel Bleu Guestronomy

In Ciel Bleu Guestronomy leer je de gezichten achter het succesvolle restaurant Ciel Bleu** in Amsterdam beter kennen. In dit tweede kookboek van het restaurant, vertellen Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Pasquinel Kolk over hun inspiratiebronnen, hoe ze elkaar hebben leren kennen en de kracht die hen verbindt. Naast kunstige foto’s en recepten (zoals: Rode Mul […]

Lees meer →