Menu Filter
Filter restaurants

Een heerlijke stad

Een handleiding met daarin de meest hippe, eigenaardige en ambachtelijke restaurants van Antwerpen: dat is voor velen onmisbaar bij een (culinair) bezoek aan deze Belgische havenstad. En laat Stadskookboek Antwerpen van Marlies Beckers en Marie Monsieur nou net zo’n boek zijn. Beckers en Monsieur kennen Antwerpen op hun duimpje en delen de eetgelegenheden die je […]

Lees meer →

Vloeibare vitamines

Twee liter water per dag? Twee stuks groente en fruit? Met de drankrecepten van Drink & Go lukt het je zo. Het boek staat vol variaties op de bekende homemade fruitdrankjes. Daarmee maak je niet zomaar een ananassmoothie, maar een ananassmoothie met kurkuma, kokosrasp en chiazaad. De fruit-infusions gaan ook verder dan een schijfje citroen: […]

Lees meer →

De Franse Wereldkeuken

Frankrijk is groter dan je denkt. Buiten het vasteland kent het land nog overzeese gebieden en voormalige koloniën in alle uithoeken van de wereld – allemaal met hun eigen unieke keuken. Daarom vind je in het De Franse Wereldkeuken tussen de gerechten uit Normandië en de Provence ook het recept voor Vietnamese Pho, Viscurry uit […]

Lees meer →

Weet wat je eet

Na de jaarkalenders Soep, Toet&Taart en Borrelhapjes heeft stylingbureau Kamer 465 in Amsterdam, een splinternieuwe kalender ontwikkeld, waarin eenpansgerechten de hoofdrol hebben gekregen. Vrienden, familie en veel nieuwe inzenders via social media stuurden hun favoriete eenpansrecept in en daar maakten Anya van de Wetering, Marie-Claire Lambalk, Esther van der Heijden, René Kramers en Anne-Fleur Sanders […]

Lees meer →

Verrassende lunchtrommels

Sommige cadeautjes kun je niet vroeg genoeg in huis hebben. Niet alleen voor in of naast de schoen of onder de kerstboom. Dit kookboek heeft gewoon een hoog musthave- (of weggeef)gehalte. ‘Wat lunchen we vandaag’ van Susan Aretz – oprichter van online platform Smulpaapje.nl en foodblogger van Vrouw.nl – is een verrassend kookboek vol gezonde […]

Lees meer →

Ode aan de kip

Waar de mens is, is de kip. Dat bewijst deze reis door de wereldkeuken, door Luc Hoornaert (tekst) en Kris Vlegels (fotografie). In het prachtige kipkookboek Kip op het Menu verzamelden ze recepten uit alle hoeken van de wereld, van Italië en Frankrijk tot Japan en Latijns-Amerika. Klassiekers als Coq au vin passeren de revue, […]

Lees meer →

Kom vol kleuren

Een feest voor vegetariërs: Bowls of Goodness is een boek vol prachtige, volledig vegetarische gerechten die je met trots op tafel kunt presenteren. De recepten van Nina Olsson zijn zorgvuldig en met oog voor smaak en kleur samengesteld. Er zitten behoorlijk niet-alledaagse ingrediënten bij, maar daarmee maak je wel de uniekste maaltijden; bijvoorbeeld de gadogado […]

Lees meer →

Tonic optioneel

Elke dag komen er weer nieuwe ginfans bij. Om hen op weg te helpen in de zee van distilleerderijen die de Benelux rijk is, maakten spirit-connaisseur Frédéric du Bois en culinair journaliste Isabel Boons deze complete gids. Elke ginproducent krijgt een korte introductie, plus een lijst met ingrediënten waar veel mee wordt gewerkt. Ook leuk: […]

Lees meer →

Familierecepten

Programmamaker Fidan Ekiz vertelt op een humorvolle wijze aan de hand van familieverhalen hoe de Turkse cultuur en keuken in elkaar steekt. De gerechten bevatten veel verse groente, gegrild vlees en vele soorten salades. De recepten spelen de hoofdrol in Fidan’s Family Food en de verschillende hoofdstukken worden met filmposters geïntroduceerd (‘Breakfast at Ekiz’, ‘The […]

Lees meer →

De ultieme burger

Een lekkere hamburger is zo veel meer dan alleen het broodje, de burger en een beetje ketchup. Er zijn ontzettend veel bereidingen mogelijk waardoor je je eigen ultieme hamburger kunt creëren. Chefkok en restaurateur Julius Jasper vertelt je in Het Ultieme Hamburgerboek alles over de historie van het populaire broodje en geeft verschillende recepten voor […]

Lees meer →

Brouw je eigen verloren biertje

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten bier zoals IPA, Bock of Stout, maar wist je dat Nederland ook veel ‘verloren bieren’ kent? Historicus en bierliefhebber Roel Mulder kwam bij toeval een krantenadvertentie tegen uit 1983 met voor hem onbekende biersoorten en zo begon zijn zoektocht naar meer van deze biertjes. Met prachtige verhalen vertelt Roel […]

Lees meer →

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Kühlhorn helpt je met Groente & Fruit; recepten van verse oogst, op weg om het meeste uit je fruit te halen. Van dressings, sauzen en marinades tot maaltijden en nagerechten. Extra leuk: te veel gekocht? Dan maak je toch je eigen parfum of huidcrème? In dit vrolijke pocketboek staat overzichtelijk per product wat je er zoal […]

Lees meer →

Om je vingers bij af te likken!

In het mierzoete boek van Christin Geweke staan 36 recepten om thuis heerlijk te genieten van cheesecake. Van Amerikaanse varianten tot lichte cakes met roomkaas tot lichte varianten met kwark en verse frambozen. In het boek staan klassiekers als New York cheesecake, kwark-maanzaadtaart en Russische plukjestaart (aanrader!). Het bakboek is verder opgedeeld in de hoofdstukken […]

Lees meer →

Op zoek naar whisky

Overal in de Lange Landen schieten de laatste jaren kleine en grote distilleerderijen als paddenstoelen uit de grond. Hoog tijd voor een boek over deze heerlijke drank vond journalist Wieger Favier. Voor Whisky van de Lage Landen bezocht hij meer dan 40 distilleerderijen en brouwerijen in Nederland en België, waaronder ook het bekende Us Heit […]

Lees meer →

Vruchtbaar land

De culinaire contrasten van de Zuid-Italiaanse regio Campanië vormen de perfecte basis voor een smakelijk kookboek. Zo vonden ook de makers van De Zilveren Lepel. Onlangs brachten zij Napels en de Amalfikust uit. Een prachtig verzamelwerk met authentieke recepten (lees: Ravioli Capresi en Gonfietti (ansjoviskoekjes), maar ook gebakssoorten als Zeppole Napoletane: met room en kers […]

Lees meer →

Tientallen tosti’s voor elke dag

Als jouw tosti altijd alleen belegd is met (ham en) kaas dan is het tijd om eens door Mechteld Smids nieuwe kookboek Tosti’s te bladeren! Haar snelle, verrassende en gevarieerde recepten verleiden om verder te kijken dan de traditionele tosti. Niet alleen de verschillende soorten brood (gebruik je witbrood, zuurdesem of stop je toch een […]

Lees meer →

Als de kat van huis is

Soms is het gewoon tijd voor een feestje, en als er iemand is die daar verstand van heeft dan is het Rens Kroes wel. Na haar succesvolle kookboeken Powerfood, Powerfood. Van Friesland naar New York en On the Go komt deze Friese levensgenieter met The Party Edition. Je hoeft niet gelijk je gezonde eetpatroon op […]

Lees meer →

Veelzijdig vegan

Vaak worden vleesvervangers als een nadeel gezien bij een vegetarische of veganistische lifestyle, maar Alexander Gershberg laat zien dat deze helemaal niet nodig zijn. In Vegan for Friends gebruikt de chef-kok vooral pure, onbewerkte ingrediënten. Dit kookboek is van alle markten thuis: je leert Russische gerechten maken, maar duikt ook het Midden-Oosten in en slaat […]

Lees meer →

Sla-lellujah! 

Sla dit groene kookboek open of neem een kijkje op de @ilovesla Instagrampagina en je zult ervan versteld staan hoeveel lekkere salades je kunt maken. Ida de Haart maakt het ons met SLA Easy salades wel heel makkelijk! De recepten zijn namelijk ingedeeld naar bereidingstijd. Heb je maar 15 minuten? De Aziatische salade met gerookte […]

Lees meer →

Gezond en gelukkig

Dit kookboek is niet alleen voor de sportievelingen die Kayla Itsines’ Bikini Body Guide volgen, maar voor iedereen die op zoek is naar lekkere én gezonde recepten. Personal trainer Itsines – 13 miljoen mensen sporten wereldwijd met haar mee – stelde 28 Dagen Bikini Body Guide samen niet alleen om vrouwen te helpen hun ideale […]

Lees meer →

Elke dag genieten

Het De man die koken kan kookboek is geschreven door Walter Luitwieler: een man die er niet voor heeft geleerd en geen chef-kok is, maar weet wél als geen ander hoe het is om ’s avonds na het werken nog een maaltijd op tafel te moeten toveren. De heerlijke recepten – van alledaagse maaltijden tot […]

Lees meer →

BBQ op z’n Zuid-Amerikaans

Velen zullen het eens zijn: één boek over barbecueën is niet genoeg. Dat moet ook Jord Althuizen ook gedacht hebben, en daarom is daar nu Smokey Goodness 2. In deze uitgave gaat de wereldkampioen BBQ op reis naar het grill-walhalla bij uitstek: Zuid-Amerika. Met als resultaat een mooi, uitgebreid en uitermate informatief kookboek, van een […]

Lees meer →

Innovatieve Indiase groente

Met Puur India geeft Meera Sodha een kleurrijke introductie van het geboorteland van haar grootouders- én diens gebruiken. De nadruk ligt op het vegetarisme: in haar gevoelsmatige thuisstaat Gujarat en ook in de rest van het land is de vegetarische levenswijze al eeuwenlang alomtegenwoordig. In al die jaren zijn er mateloos vindingrijke en innovatieve vegetarische […]

Lees meer →

Echte smaken

Als je van eerlijk en gezond eten houdt, heb je vast weleens van het merk Rude Health gehoord. Nick Barnard, de medeoprichter van dit Londense bedrijf, komt nu met Eat Right, een kookboek met een moderne kijk op traditionele kennis over voeding. De wereld van het eten is ontzettend veranderd: we willen alles graag zo […]

Lees meer →

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw…

Wil je een keer wat nieuws proberen of kunnen je kookkunsten wel wat extra’s gebruiken? Het kleurrijke kookboek Bloemen met smaak van Anna Koster helpt je hierbij. Koken met eetbare bloemen is helemaal hip. De vrolijke foto’s in Kosters boek nodigen je uit gelijk de tuin in te duiken om op zoek te gaan naar […]

Lees meer →

Voor de thuiskok

Als je de basis van koken kent, kun je daarna gaan variëren en experimenteren. En dit is ook de basis van Matthias F. Mangolds Basic Cookbook, waarin beginnende keukenliefhebbers de basisprincipes van gerechten leren. Heb je dat onder de knie, dan kun je je creatieve kunsten op de gerechten loslaten. Als je eenmaal weet hoe […]

Lees meer →

Op het kruispunt

  De prachtige, strakke cover met op de foto een heerlijk uitziend gerecht doet het misschien niet meteen vermoeden, maar Crossroads van chef Tal Ronnen staat boordevol veganistische recepten. En niet zomaar recepten: het zijn de culinaire creaties uit het wereldberoemde, gelijknamige restaurant. Oesters, kaviaar en bolognesesaus staan allemaal op het menu, maar dan nét […]

Lees meer →

Lekker vegan eten: appeltje… eitje?

Wil je graag meer energie en eet je graag gezond? Easy Vegan met Julie is een goed begin. Auteur Julie van den Kerchove voelt zich dankzij raw food en veganistisch eten stukken beter – haar 65 snelle recepten helpen jou ook op weg. Van klassieke gerechten tot tussendoortjes en toetjes, Easy Vegan met Julie is een […]

Lees meer →

Zuur, zuurder, zuurst

Freddie Janssen is dól op ingemaakt eten. En wat doe je als je geen genoeg kunt krijgen van zure smaken? Dan schrijf je het kookboek Pickled! Volgens Janssen is eten inmaken lastiger dan het lijkt, maar als je nog geen ervaring hebt zijn haar recepten de helpende handen die je nodig hebt. Met wat moeite […]

Lees meer →

De magie van specerijen

Het eten kwam vers uit de achtertuin en verscheen in overvloed op tafel: dat is hoe de liefde voor koken is ontstaan bij Anjula Devi. Ze leerde van haar vader creatief te zijn in de keuken (want met lege kikkererwtenblikken kun je ook prima koken) en nooit aan de slag te gaan als je boos […]

Lees meer →