Menu Filter
Filter restaurants

Brieven uit Italië

‘Is het een leesboek of een kookboek?’ vraagt Frans van Munster zich in zijn voorwoord af. Hij schreef samen met zijn zus Karin Fratello & Sorella, dat tot stand kwam door hun gezamenlijke liefde voor lekker eten en de correspondentie die ze daarover 20 jaar lang onderhielden; sinds het moment dat Frans zijn geboortegrond inwisselde […]

Lees meer →

Slim genieten met Nigel van der Horst

To eat is a necessity, but to eat intelligently is an art – dat is de lijfspreuk van instagramchef Nigel van der Horst. Met nadruk op “lijf”, want voor zijn eerste kookboek Chef met Lef bedacht hij (zelf!) gerechten die passen binnen een gezonde en fitte leefstijl, zonder de gojibessen of andere moeilijke foodietrends. Het […]

Lees meer →

Menuboek vol zorgeloze etentjes

Eva Posthuma de Boer, schrijver en columnist, heeft in haar eerste kookboek Voer voor vrienden maar liefst zestien viergangenmenu’s samengesteld, die gerangschikt zijn naar het seizoen. Voor elk jaargetijde dus vier compleet uitgewerkte menu’s, waarvan een geheel vegetarisch. De menu’s geven een borrelhapje, een vooraf, een hoofdgerecht en een dessert. Met planlijstjes die ervoor zorgen […]

Lees meer →

Wijnkenner Jan-Willem van der Hek komt bij je thuis

Wijnkenner Jan-Willem van der Hek weet álles over wijn. Hij werkte in diverse bekende Nederlandse restaurants zoals De Limonadefabriek en De Nederlanden en startte in 2013 met de opleiding tot Master Somelier. In augustus 2018 zal hij opgaan voor het laatste onderdeel van het examen. Ook mag hij zich al een paar jaar de Beste […]

Lees meer →

Patisserie op topniveau + winactie!

Eddie Benghanem is onder meer bekend als chef-patissier in gerenommeerde hotels in Parijs zoals het Ritz en Trianon Palace. In zijn vuistdikke Patisserie en ander fijn gebak leert hij je werkelijk álles over patisserie. In de stemming voor koekjes, petitfours, gebak, crèmes of toch chocolade? Geen probleem! Met dit boek kun je alle kanten op. […]

Lees meer →

Haal ’t noorden in huis met Yvon Jaspers

Yvon Jaspers is fan van de Scandinavische keuken én leefwijze en iedereen mag ’t weten. Met De keukentafel van het Noorden; Fika, hygge en maak je leven zo lekker mogelijk, deelt ze haar passie graag met een zo groot mogelijk publiek. De boodschap die centraal staat: doe alles om je leven zo aangenaam mogelijk te […]

Lees meer →

Voorbereid het nieuwe jaar in met Francesca Kookt

Hij is er weer! De Francesca Kookt Eetkalender. Editie 2018 staat boordevol overzichtelijke weekmenu’s, inspirerende gerechten, wekelijkse kliekjesdagen, boodschappenlijstjes en nog veel meer! Ook ideaal voor wanneer je niet uitgebreid de tijd hebt om in de keuken te staan: de recepten staan grotendeels binnen 30 minuten op tafel. Nieuw dit jaar zijn de maandelijkse Francesca […]

Lees meer →

Thuis in de keuken met Thomas Krause

Thomas Krause verkondigt met zijn nieuwe boek Het enige echte mannen kookboek een duidelijke visie: ‘Elke zichzelf respecterende man bereidt maar al te graag een heerlijke maaltijd voor zijn familie of gasten.’ Vanaf nu geen excuses meer en hup, aan de slag. Of je vaak in de keuken staat of wanneer je voor ’t eerst […]

Lees meer →

Surinaamse soul met SuriMAM

Moreen, Aretha en Martha Waal leerden van hun moeder Norine, dat eten met liefde bereid hoort te worden. Dat lees en proef je terug in hun familiekookboek vol Surinaamse lekkernijen, dat een eerbetoon aan haar is. Moeder Norine reisde in de jaren zestig vanuit Suriname naar Nederland omdat zij verpleegster wilde worden. In haar vrije […]

Lees meer →

Zorgeloos genieten met Yvette van Boven

Alle fans van Yvette van Boven opgelet: recent is Van Bovens nieuwe boek Home Sweet Home XMAS verschenen! In een woord samengevat: fantastisch. De gerechten zijn grotendeels vóór kerst te bereiden, zodat je geen stress hoeft te ervaren. Ook staan in het boek handige menu’s voor het complete kerstdiner zodat je niet meer na hoeft […]

Lees meer →

Van koek tot cake met Yotam Ottolenghi

Sweet is het eerste boek van Yotam Ottolenghi dat is gewijd aan al wat zoet is. Het staat boordevol recepten voor taarten, koekjes, desserts, cakes en andere snoeperijen – uit de begindagen van de Ottolenghi deli, maar ook creatieve creaties van co-auteur Helen Goh. Tezamen stelden ze een boek op dat overloopt van de chique […]

Lees meer →

De wilde achterhoek

Wil je meer weten over wild en het Nederlandse jachtland? Ben je benieuwd wat de jachtregels in ons land zijn en hoe er gejaagd wordt? Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland 30.000 mensen een jachtvergunning hebben en het jachtseizoen van de herfst tot vroege winter is? In Het Wild Kookboek krijg je antwoord op al […]

Lees meer →

Elke dag is een feestje

Het werd Janneke Vreugdenhil met de paplepel ingegoten: er is altijd een reden voor een feestje. Inmiddels sluit ze zich aan bij de filosofie van haar ouders en is ’t bij haar thuis ook vaak een gezellige bedoening. In haar nieuwe kookboek Altijd Feest wil ze je graag aansporen om ook te genieten van de […]

Lees meer →

Blije broers: the Happy Pear

Stap in De Wereld van de Happy Pear en laat je inspireren door de twee Ierse broers (Stephen en David Flynn) achter dit succesvolle merk. In hun eerste kookboek – waar ze 10 jaar aan werkten – willen de goedlachse mannen je inspireren om aan de slag te gaan met plantaardige recepten. Waarom? Ze zitten […]

Lees meer →

La cuisine Corse

Als je maar één boek over de keuken van Corsica in je kast wil hebben staan, laat het dan De Keuken van Corsica zijn. Nicolas Tromboli laat ons op een unieke en complete manier kennismaken met een eiland vol tradities en passie voor ambacht; met persoonlijke portretten van onder meer veehouders, slagers, kaas- en wijnboeren […]

Lees meer →

Soep voor elke dag

Soepbijbel van Heleen Timmermans bevat alles – maar dan ook echt alles – wat je wilt weten over het bereiden van soep. De schrijfster heeft zelf al jarenlang ervaring in het bereiden van soepen. Onder meer door haar Vlaamse soepbar Zuppa, dat overigens al twee keer verkozen is tot Beste Soepbar van Vlaanderen. Zoals de […]

Lees meer →

Perzische feestgerechten van Sabrina Ghayour

De Perzische en Midden-Oosterse keukens staan centraal in de kookboeken van de Brits-Iraanse chef-kok Sabrina Ghayour. Nu is daar Feasts, haar derde kookboek na eclatante successen van het – meermalen bekroonde – kookboek Persiana en Sirocco. In Feasts geeft Sabrina de lekkerste recepten van Midden-Oosterse feestmaaltijden voor elke gelegenheid, variërend van luxe ontbijt- en brunchgerechten, […]

Lees meer →

(Her)ontdek Friesland

Laat je onderdompelen in de cultuur, natuur én smaken van ‘t Frieske Lân. In Foodtocht door Friesland van Gitte Brugman, leer je deze unieke en trotse streek op een nieuwe manier kennen. Het handzame boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die staan voor uiteenlopende gebieden in de provincie. Zoals: ‘Kleistreek’, ‘De Wâlden’, ‘Leeuwarden’ en ‘De […]

Lees meer →

Lekker aanschuiven

Duizendpoot Samuel Levie, politicoloog en behalve dat, worstenmaker bij Brandt & Levie, medeoprichter van Food Cabinet, Youth Food Movement, de YFM Academie én culinair columnist voor Het Parool, heeft een kookboek geschreven. Dat is niet heel gek, want bij de familie Levie speelt koken en eten een allesbepalende rol.  Samuel kreeg de liefde voor koken […]

Lees meer →

Italië anno nu

Van weinig boeken kan worden gezegd dat de kaft eruitziet als een strohoed – en dat is nog maar het begin van wat Eataly uniek maakt. Dit boekwerk omvat niet de klassieke Italiaanse gerechten die we al kennen: de ruim 300 recepten beschrijven gerechten die de Italianen nú thuis koken, overzichtelijk gerangschikt naar hoofdingrediënt en […]

Lees meer →

Heerlijk Simpel koken

Dat lekker koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst kookboekenauteur en foodstyliste Janneke Philippi met haar nieuwe kookboek ‘Heerlijk Simpel’. Samen met haar man Serge, die de fotografie en vormgeving van het kookboek voor zijn rekening heeft genomen, stelt zij meer dan 100 recepten aan je voor, die stuk voor stuk likkebaardend lekker zijn en […]

Lees meer →

Plantaardige kookbijbel

Met deze dikke kookbijbel in de keuken heb je geen andere boeken meer nodig. Vegan van Jean-Christian Jury heeft alles wat je nodig hebt. Dit bijna 500 pagina’s tellende boek bevat niet alleen geheel plantaardige gerechten, maar ze komen ook nog eens uit alle windstreken van de wereld. Een uitkomst voor de reislustige veganist, en […]

Lees meer →

Handen uit de mouwen

Just cook it! Dat is niet alleen iets wat we moeten doen (want al doende leert men), maar ook de titel van het nieuwe kookboek van Sergio Herman. In zijn sterrenrestaurants haalt deze chef alles uit de kast, maar thuis gaat Herman ook gewoon voor eenvoudig – maar dan wel met nèt dat beetje extra. […]

Lees meer →

Houd het simpel

Tegenwoordig moet eten beter, sneller en indrukwekkender zijn, en dat terwijl we allemaal minder tijd hebben. Janny de Moor brengt hier verandering in, want de maaltijd moet volgens haar juist een momentje van rust zijn in de alsmaar drukker wordende dagen. Met Simpel Koken brengt De Moor eenvoudig te bereiden gerechten, waarvan de ingrediënten gewoon […]

Lees meer →

Bekend van TV

Afgelopen zondag kwam Hans in de finale van Heel Holland Bakt als winnaar uit de bus. Een mooi einde van een mooi bakseizoen – en nu is het tijd voor de thuisbakker! Met het laatste bakboek van Heel Holland Bakt Mee (Seizoen 5) kun je de lekkerste en meest bijzondere baksels uit het seizoen zelf […]

Lees meer →

Thuis koken op topniveau

Thuis de sterren van de hemel koken en tegelijkertijd een goed doel steunen? Dat kan met de aankoop van dit prachtige kookboek ‘Fijnproeven in Nederland’ van uitgever Geen Blad voor de Mond van Laurens Oude Elberink. 35 Nederlandse topkoks stellen zich aan je voor en zij geven elk een van hun favoriete gerechten prijs. De […]

Lees meer →

De hartige bakker

Nog een bakboek van de eerste Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek: daar wordt de inwendige mens gelukkig van. Na zijn andere boeken met zoete recepten vond Van den Broek het wel eens tijd voor iets anders, en uit dat idee ontstond Het Hartige Bakboek. Alles passeert hierin de revue: niet alleen basisrecepten zoals […]

Lees meer →

Hygge in de keuken

Dat dit kookboek zijn titel helemaal waar maakt, blijkt wel als je er doorheen bladert. In Scandinavisch comfort food staan heerlijke gerechten die je van binnen zullen opwarmen en ook nog eens erg hygge zijn – het steeds populairdere Deense concept dat vooral gepaard gaat met sfeer en gevoel. Auteur Trine Hahnemann neemt je niet alleen […]

Lees meer →

Een heerlijke stad

Een handleiding met daarin de meest hippe, eigenaardige en ambachtelijke restaurants van Antwerpen: dat is voor velen onmisbaar bij een (culinair) bezoek aan deze Belgische havenstad. En laat Stadskookboek Antwerpen van Marlies Beckers en Marie Monsieur nou net zo’n boek zijn. Beckers en Monsieur kennen Antwerpen op hun duimpje en delen de eetgelegenheden die je […]

Lees meer →

Vloeibare vitamines

Twee liter water per dag? Twee stuks groente en fruit? Met de drankrecepten van Drink & Go lukt het je zo. Het boek staat vol variaties op de bekende homemade fruitdrankjes. Daarmee maak je niet zomaar een ananassmoothie, maar een ananassmoothie met kurkuma, kokosrasp en chiazaad. De fruit-infusions gaan ook verder dan een schijfje citroen: […]

Lees meer →