Menu Filter
Filter restaurants

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Kühlhorn helpt je met Groente & Fruit; recepten van verse oogst, op weg om het meeste uit je fruit te halen. Van dressings, sauzen en marinades tot maaltijden en nagerechten. Extra leuk: te veel gekocht? Dan maak je toch je eigen parfum of huidcrème? In dit vrolijke pocketboek staat overzichtelijk per product wat je er zoal […]

Lees meer →

Om je vingers bij af te likken!

In het mierzoete boek van Christin Geweke staan 36 recepten om thuis heerlijk te genieten van cheesecake. Van Amerikaanse varianten tot lichte cakes met roomkaas tot lichte varianten met kwark en verse frambozen. In het boek staan klassiekers als New York cheesecake, kwark-maanzaadtaart en Russische plukjestaart (aanrader!). Het bakboek is verder opgedeeld in de hoofdstukken […]

Lees meer →

Op zoek naar whisky

Overal in de Lange Landen schieten de laatste jaren kleine en grote distilleerderijen als paddenstoelen uit de grond. Hoog tijd voor een boek over deze heerlijke drank vond journalist Wieger Favier. Voor Whisky van de Lage Landen bezocht hij meer dan 40 distilleerderijen en brouwerijen in Nederland en België, waaronder ook het bekende Us Heit […]

Lees meer →

Vruchtbaar land

De culinaire contrasten van de Zuid-Italiaanse regio Campanië vormen de perfecte basis voor een smakelijk kookboek. Zo vonden ook de makers van De Zilveren Lepel. Onlangs brachten zij Napels en de Amalfikust uit. Een prachtig verzamelwerk met authentieke recepten (lees: Ravioli Capresi en Gonfietti (ansjoviskoekjes), maar ook gebakssoorten als Zeppole Napoletane: met room en kers […]

Lees meer →

Tientallen tosti’s voor elke dag

Als jouw tosti altijd alleen belegd is met (ham en) kaas dan is het tijd om eens door Mechteld Smids nieuwe kookboek Tosti’s te bladeren! Haar snelle, verrassende en gevarieerde recepten verleiden om verder te kijken dan de traditionele tosti. Niet alleen de verschillende soorten brood (gebruik je witbrood, zuurdesem of stop je toch een […]

Lees meer →

Als de kat van huis is

Soms is het gewoon tijd voor een feestje, en als er iemand is die daar verstand van heeft dan is het Rens Kroes wel. Na haar succesvolle kookboeken Powerfood, Powerfood. Van Friesland naar New York en On the Go komt deze Friese levensgenieter met The Party Edition. Je hoeft niet gelijk je gezonde eetpatroon op […]

Lees meer →

Veelzijdig vegan

Vaak worden vleesvervangers als een nadeel gezien bij een vegetarische of veganistische lifestyle, maar Alexander Gershberg laat zien dat deze helemaal niet nodig zijn. In Vegan for Friends gebruikt de chef-kok vooral pure, onbewerkte ingrediënten. Dit kookboek is van alle markten thuis: je leert Russische gerechten maken, maar duikt ook het Midden-Oosten in en slaat […]

Lees meer →

Sla-lellujah! 

Sla dit groene kookboek open of neem een kijkje op de @ilovesla Instagrampagina en je zult ervan versteld staan hoeveel lekkere salades je kunt maken. Ida de Haart maakt het ons met SLA Easy salades wel heel makkelijk! De recepten zijn namelijk ingedeeld naar bereidingstijd. Heb je maar 15 minuten? De Aziatische salade met gerookte […]

Lees meer →

Gezond en gelukkig

Dit kookboek is niet alleen voor de sportievelingen die Kayla Itsines’ Bikini Body Guide volgen, maar voor iedereen die op zoek is naar lekkere én gezonde recepten. Personal trainer Itsines – 13 miljoen mensen sporten wereldwijd met haar mee – stelde 28 Dagen Bikini Body Guide samen niet alleen om vrouwen te helpen hun ideale […]

Lees meer →

Elke dag genieten

Het De man die koken kan kookboek is geschreven door Walter Luitwieler: een man die er niet voor heeft geleerd en geen chef-kok is, maar weet wél als geen ander hoe het is om ’s avonds na het werken nog een maaltijd op tafel te moeten toveren. De heerlijke recepten – van alledaagse maaltijden tot […]

Lees meer →

BBQ op z’n Zuid-Amerikaans

Velen zullen het eens zijn: één boek over barbecueën is niet genoeg. Dat moet ook Jord Althuizen ook gedacht hebben, en daarom is daar nu Smokey Goodness 2. In deze uitgave gaat de wereldkampioen BBQ op reis naar het grill-walhalla bij uitstek: Zuid-Amerika. Met als resultaat een mooi, uitgebreid en uitermate informatief kookboek, van een […]

Lees meer →

Innovatieve Indiase groente

Met Puur India geeft Meera Sodha een kleurrijke introductie van het geboorteland van haar grootouders- én diens gebruiken. De nadruk ligt op het vegetarisme: in haar gevoelsmatige thuisstaat Gujarat en ook in de rest van het land is de vegetarische levenswijze al eeuwenlang alomtegenwoordig. In al die jaren zijn er mateloos vindingrijke en innovatieve vegetarische […]

Lees meer →

Echte smaken

Als je van eerlijk en gezond eten houdt, heb je vast weleens van het merk Rude Health gehoord. Nick Barnard, de medeoprichter van dit Londense bedrijf, komt nu met Eat Right, een kookboek met een moderne kijk op traditionele kennis over voeding. De wereld van het eten is ontzettend veranderd: we willen alles graag zo […]

Lees meer →

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw…

Wil je een keer wat nieuws proberen of kunnen je kookkunsten wel wat extra’s gebruiken? Het kleurrijke kookboek Bloemen met smaak van Anna Koster helpt je hierbij. Koken met eetbare bloemen is helemaal hip. De vrolijke foto’s in Kosters boek nodigen je uit gelijk de tuin in te duiken om op zoek te gaan naar […]

Lees meer →

Voor de thuiskok

Als je de basis van koken kent, kun je daarna gaan variëren en experimenteren. En dit is ook de basis van Matthias F. Mangolds Basic Cookbook, waarin beginnende keukenliefhebbers de basisprincipes van gerechten leren. Heb je dat onder de knie, dan kun je je creatieve kunsten op de gerechten loslaten. Als je eenmaal weet hoe […]

Lees meer →

Op het kruispunt

  De prachtige, strakke cover met op de foto een heerlijk uitziend gerecht doet het misschien niet meteen vermoeden, maar Crossroads van chef Tal Ronnen staat boordevol veganistische recepten. En niet zomaar recepten: het zijn de culinaire creaties uit het wereldberoemde, gelijknamige restaurant. Oesters, kaviaar en bolognesesaus staan allemaal op het menu, maar dan nét […]

Lees meer →

Lekker vegan eten: appeltje… eitje?

Wil je graag meer energie en eet je graag gezond? Easy Vegan met Julie is een goed begin. Auteur Julie van den Kerchove voelt zich dankzij raw food en veganistisch eten stukken beter – haar 65 snelle recepten helpen jou ook op weg. Van klassieke gerechten tot tussendoortjes en toetjes, Easy Vegan met Julie is een […]

Lees meer →

Zuur, zuurder, zuurst

Freddie Janssen is dól op ingemaakt eten. En wat doe je als je geen genoeg kunt krijgen van zure smaken? Dan schrijf je het kookboek Pickled! Volgens Janssen is eten inmaken lastiger dan het lijkt, maar als je nog geen ervaring hebt zijn haar recepten de helpende handen die je nodig hebt. Met wat moeite […]

Lees meer →

De magie van specerijen

Het eten kwam vers uit de achtertuin en verscheen in overvloed op tafel: dat is hoe de liefde voor koken is ontstaan bij Anjula Devi. Ze leerde van haar vader creatief te zijn in de keuken (want met lege kikkererwtenblikken kun je ook prima koken) en nooit aan de slag te gaan als je boos […]

Lees meer →

Terug naar het begin

Heb je het gevoel dat je in de verkeerde eeuw bent geboren? Dan is het Hanze kookboek iets voor jou, want je wordt mee terug genomen naar de middeleeuwen. Dit kookboek introduceert de middeleeuwse keuken, maar dan in een moderner jasje. Wat vroeger pruttelde in een ketel boven het vuur, de zogenaamde ‘ketelkost’, maken we […]

Lees meer →

In de ban van bier

‘Wat is bier?’ ‘Wat is het verschil tussen blond, dubbel, tripel en quadrupel?’ ‘Kan ik bier kopen bij de brouwer?’ Dit is slechts een greep uit de vragen die bierkundige Fiona de Lange beantwoordt in Wat je als bierliefhebber moet weten. De Lange heeft van haar hobby haar werk gemaakt: ze is internationaal biersommelier. Alles […]

Lees meer →

Het moderne Jeruzalem

The Palomar is gebaseerd op het gelijknamige restaurant dat eten uit hedendaags Jeruzalem serveert en waar immigranten hun identiteit en cultuur volledig omarmen in de keuken, met gerechten en smaken van ‘thuis’. Geïnspireerd door hun vorige generaties zetten ze maaltijden uit Zuid-Europa, Noord-Afrika, het Nabije Oosten en de Levant op tafel. Wél met een eigen […]

Lees meer →

Bakken voor elke dag

Voor Annemarie Pronk, de winnaar van Heel Holland Bakt in 2016, is koken meer dan alleen een hobby. Dit is overduidelijk te zien in haar bakboek Heel Holland Bakt met Annemarie, met categorieën als bakken voor de familie, voor de wekker gaat, voor feesten of met weinig tijd. Er zijn heerlijke, makkelijke recepten voor de […]

Lees meer →

#yoghurtbarn

Wouter en Esther Staal van het bedrijf Yoghurt Barn hebben een passie voor yoghurt. Hoe kan het ook anders: Nederlanders eten 38 liter yoghurt per persoon per jaar, en dat is veel meer dan in de rest van de wereld. Met Yoghurt haken de auteurs hier slim op in. Het kookboek is hét bewijs dat […]

Lees meer →

Beter wordt het niet, wel lekkerder

Wie kent hem niet: Anthony Bourdain. Na een reeks succesvolle kookboeken komt deze gerenommeerde chef-kok nu met de nieuwe variant Beter wordt het niet. Bomvol met gerechten die Bourdain zelf voor zijn gezin maakt, en met hier en daar een aantal succesrecepten die hij op reis ontdekte. Beter wordt het niet is een persoonlijk kookboek, […]

Lees meer →

Galicisch genot

De titel doet het al vermoeden: de gerechten uit Mijn keuken van Galicië staan in het teken van de Spaanse regio Galicië, voor velen een onbekende plek. Koken zit in Isabel Meniño’s bloed. Met passie en respect voor eten leerde Meniño’s vader haar van jongs af aan recepten maken. Het eten werd bereid met passie […]

Lees meer →

Lekker van binnen en buiten

Na het populaire tv-programma BinnensteBuiten kun je nu ook genieten met Het BinnensteBuiten Kookboek. Chef-koks Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman en Leon Mazairac schotelen je de heerlijkste maaltijden voor. Er is aandacht voor duurzame initiatieven, bijzondere gerechten en eten uit alle hoeken van de wereld. Ook voor betaalbare en snelle recepten ben je […]

Lees meer →

Hier aan de kust

Van Texel tot Zeeland: kookboekhandelaar en –recensent Jonah Freud en haar dochter Cijn Prins presenteren in de culinaire gids ‘Zeelust’ tal van bijzondere culinaire adressen die aan de Noordzeekust te vinden zijn. Door middel van een legenda zijn alle adressen voorzien van hun specialisme. Restaurants, cocktailbars, slagers en bakkers, ijsverkopers en kaaswinkels, aan het strand […]

Lees meer →

Van boer tot bord

Een kookboek met recepten voor kip die smaakt naar kip: dat is wat Marcus Polman je brengt met Handboek voor de perfecte kip. Kip is hip, en nu de plofkip door iedereen vermeden wordt, is het tijd voor een hulde aan de kwaliteitskip die een stressvrij leven heeft gehad. Polman ging in gesprek met boeren, […]

Lees meer →

Een tafel vol geluk

Nadia Zerouali en Merijn Tol, gespecialiseerd in het schrijven over de Arabisch-mediterrane keuken, hebben een kookboek vol watertandend lekkere mezze recepten geschreven. Mezze is een verzamelnaam voor kleine koude en warme hapjes, die met elkaar een maaltijd kunnen vormen, maar ook gepresenteerd worden als hapjes bij een drankje. Het kookboek Souq, geeft ruim 100 recepten, […]

Lees meer →