Menu Filter
Filter restaurants

Spraakmakende citaten in 3 jaar ExtraLekker

40 jaar restaurantgids Lekker500! Met inmiddels al weer drie jaar de 4 x per jaar uitkomende special ExtraLekker. Een magazine boordevol achtergrondinformatie waaronder interviews met chef-koks, sommeliers, gastheren en -vrouwen. Over hun ambities, hun twijfels, hun plannen, de toekomst. De redactie maakte een compilatie van de meest openhartige, lieve, ontroerende en kernachtige uitspraken. In de nieuwe Lekker500 lees je een aantal citaten, maar onderstaande wilden we je ook niet onthouden!

‘Waar we over tien jaar staan? Misschien sluit ik tegen die tijd de tent en ga ik op een bootje varen. Nee, niet op Ibiza joh, daar zit iedereen al, Geef mij maar Panama, Thailand, of Suriname. Toch, Thérèse?’
Jonnie Boer, eigenaar/SVH Meesterkok De Librije Zwolle, 2015

‘Boter is niet meer van deze tijd. Te machtig. De gasten willen veel proeven en lekker eten, maar niet zwaar tafelen’
Sidney Schutte, SVH Meesterko, Librije’s Zusje Amsterdam, 2015

‘Ik vind het storend, als wij ergens eten, dat je je hand moet opsteken om te vragen of je iets te drinken kunt krijgen. Als een gast ergens om moet vragen, ben je als gastvrouw te laat’
Cindy Borger, eigenaar/gastvrouw/sommelier De Groene Lantaarn Zuidwolde, 2015

‘Jannis is een fantastische kok, maar hij had net zo goed schilder kunnen zijn. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. En fanatiek hè, niks half, maar tot in het oneindige geperfectioneerd’
Claudia Brevet, eigenaar/gastvrouw Manoir Inter Scaldes Kruinigen, 2015

‘Eigenlijk is koken heel simpel. Je hebt een pan en je hebt vuur. Twee dingen. Hoe meer variabelen, hoe moeilijker het wordt, net zoals in de economie of wiskunde’
Xiao Han ji, eigenaar/chef HanTing Cuisine Den Haag, 2015

‘Doe gewoon wat je moet doen: lekker koken en goed voor je gasten zorgen’
Syrco Bakker, chef Pure C Cadzand, 2016

‘Vervelende gasten zijn mensen die denken alles beter te weten. Meestal vormen zij het middelpunt van een groepje. Die laat je niet afgaan, terwijl je vingers eigenlijk jeuken. Soms zet ik zo iemand fijntjes, mild en stiekem op zijn nummer zonder dat anderen het merken’
Erica Verweijen, sommelier Aan de Poel Amstelveen, 2016

‘Men zegt dat de bereidingstechnieken vernieuwend zijn. Maar langzaam garen deden we tweehonderd jaar geleden ook al’
Toine Hermsen SVH Meesterkok/eigenaar Toine Hermsen Maastricht, 2016

‘Wat doen veel Italiaanse restaurants in Nederland? Die hebben de bite van hun pasta aan de Nederlandse smaak aangepast. Veel te gaar dus. Net als risotto. Je krijgt een bord páp voorgeschoteld!’
Roberto Payer general manager Waldorf Astoria en het Hilton hotel Amsterdam waarin het Italiaanse restaurant Roberto’s is gevestigd, 2017

‘We starten ’s morgens vroeg en zijn tot diep in de nacht bezig. Ik geef toe: dat zijn een beetje ‘Oud-Sluis’ tijden. Het is rennen, rennen, rennen, elke dag. En ja, soms vallen er mensen af die dat niet kunnen bijbenen’
Thijs Meliefste eigenaar/chef Meliefste Wolfaartsdijk, 2017

Tekst: Mieke van Laarhoven