Menu Filter
Filter restaurants

Recept: rabarber limonade

Preparation homemade refreshing  strawberry,lime and rhubarb lemonade with mint

ExtraLekker deelt een heerlijk recept voor zelfgemaakte rabarber limonade. Wil je meer weten over deze vrolijke en veelzijdige groente? Lees ExtraLekker #9!

Dit heb je nodig
400 g rabarber
350 g aardbeien
150 g witte basterdsuiker
1,5 l (kraan)water
1 citroen
3 limoenen
25 muntblaadjes

Zo maak je het
1. Snijd de rabarber en 300 gram aardbeien in stukjes. Doe ze, samen met 1,5 liter water in een (steel)pan. Breng al roerend aan de kook.
2. Pers de limoenen en de citroen. Voeg samen met de basterdsuiker en muntblaadjes toe aan het rabarbermengsel. Laat het mengsel 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
3. Bind een (thee)doek over een grote kom. Giet het rabarbermengsel er overheen (druk niet aan!).
4. Laat de rabarberlimonade 2 uren afkoelen in de koelkast.
5. Snijd de limoen in schijfjes en halveer de overgebleven aardbeien. Voeg dit samen met de laatste muntblaadjes en ijsklontjes toe aan de limonade.

Beeld: iStock