Menu Filter
Filter restaurants

Lekker500 2018: Restaurant Eilandkeuken

Eilandkeuken

“Restaurant Eigenaars Vincent Hoekstra en gastvrouw-sommelier Mirjam van der Ploeg verkochten vorig jaar twee bedrijven en maakten een flitsende nieuwe start in de culinaire Gravenstraat van Den Burg. Het interieur van de Eilandkeuken is chique en stoer tegelijkertijd, met veel hout en staal. Blikvanger is de doorkijk naar de keuken via de rijpingskast. Chef-kok Dewi van der Plaats kookt zoveel mogelijk met lokale producten van het seizoen en dat levert smakelijke gerechten op, zoals gnocchi met ossenstaart, schuim van parmezaanse kaas en waterkers en zacht gegaarde kreeft met panchetta, dragon, eierdooier en doperwten. Goed, zeg. Maar dan! Kabeljauw en kokkels in een aromatische nage met crème van mierikswortel en spitskool scoort hoog en is in alle opzichten een uitstekend gerecht. Zacht gegaard buikspek met crème van zwarte knoflook, steranijs en paksoi is al net zo smaakrijk en daar verleent de Chileense Santa Inés chardonnay uit 2012 Valle del Limari extra glans aan. De portionering is prima, de bediening is vlot en vaardig en heeft goede kennis van het geserveerde. Als nagerecht worteltaart met gemberijs van karamel en chocoladecrumble. Een zaak om in de gaten te houden. Overnachten in de belendende B&B behoort tot de mogelijkheden.” – Lekker500 2018

De nieuwe adresgegevens:
Eilandkeuken
Gravenstraat 7
1791 CJ Den Burg
vincenteilandkeuken.nl