Menu Filter
Filter restaurants

Koken in Balistyle

Balistyle chef

Leidraad voor Balistyle chef; koken met heimwee naar Bali is niet perse de ‘ware’ Balinese keuken, maar de reisherinneringen van Rob van Gasselt en Hans Bakema vormen de basis voor een aantal gerechten. “Echt Balinees eten is niet zonder meer beschikbaar voor de toerist, tenzij men wordt uitgenodigd door een Balinese familie of een tempelfeest kan bijwonen,” schrijven ze in hun voorwoord. Dit komt doordat de meeste Balinese restaurants hun menu aangepast hebben aan westerse voorkeuren. Meestal bestaan dagelijkse Balinese maaltijden uit rijst en groenten in combinatie met vlees of vis. Tijdens festivals pakken de inwoners enorm uit en zijn ze druk in de weer met ceremoniële gerechten. De gerechten in Balistyle chef zijn opgedeeld in Boemboes, Vis en zeevruchten, Kip, eend en eitjes, Rund, varken, geit en lam en Groente. In het laatste hoofdstuk staan recepten voor sambals en andere bijgerechten. Eet smakelijk!

€24,50
ISBN 9789460223938
LM Publishers