Menu Filter
Filter restaurants

Souq wint titel ‘Het Gouden Kookboek 2017′

Kookboek-Souq

Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol is op 9 november uitgeroepen tot winnaar van de titel: Het Gouden Kookboek 2017.

In het juryrapport: Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De recepten, de fotografie en het verhaal achter de eetcultuur wordt overtuigend in beeld gebracht en voor iedereen toegankelijk gemaakt. En verder: Een boek dat meer is dan een verzameling recepten. Een boek dat je blik verruimt, niet alleen door de verrassende gerechtjes, de ingrediënten of de persoonlijk opgetekende achtergronden maar dat vooral het beláng van samen eten, van delen, van begrip voor elkaar laat inzien. Eenheid door diversiteit. Samen koken, samen eten, tafels vol met mezze.

In Souq staan recepten over de Arabisch-mediterrane keuken. Dit is het zesde kookboek van de twee vrouwen. Eerder dit jaar schreef Lekker een recensie over dit inspirerende boek.